Imre-B Blog

Szórakozás, humor, tudomány, társadalom, cikkek, elméletek, képek grafikák stb...Imre-B Digital Art és Filozófia

RSS

Humán rank. ( HR )

A page rank alapján elkészítetem a humán rank táblázatott. Ez a társadalom megítélése alapján készült értékbecslés.  Természetesen ez csak tájékoztató jelegű, egy ember értékét megbecsülni igen nehéz. Sőt nem is igen lehet, hiszen nagyon sok mindentől függ.

 

Hajléktalan HR 1

Nincs semmilyen vagyona, csak a ruházat.

Nincstelen  HR 2

Nem hajléktalan de nem rendelkezik lakással. Ismerősnél rokonnál lakik.

Vagyona nem éri el a 100 000 forintot.

Szegény ember HR 3

( mezőgazdasági, alkalmi munkás, munkanélküli.)

Saját lakással nem rendelkező albérletben élő ember.

Vagyona eléri a 100 000 forintot de nem éri el az 1 000 000.

Alsó középosztálybeli. HR 4

(mezőgazdasági, gyári munkás, alkalmi munkanélküli)

Saját lakással rendelkező ember.

Vagyona 1 000 000- 10 000 000 forint között van. ( a lakást beleszámítva )

Középosztály HR 5

(mezőgazdasági, gyári munkás, alkalmi munkanélküli)

Vagyona 10 000 000-20 000 000 forint között van ( lakást beleszámítva )

Felső középosztály. HR 6

( gyári munkás, kisvállalkozó, állami alkalmazott)

Vagyona 20 000 000- 40 000 000 forint között van ( lakást beleszámítva )

Tehetős réteg.  HR 7

( vezető beosztású, igazgató, vállalkozó, politikus, közéleti személy )

Vagyona 40 000 000- 100 000 000 között van.

Gazdag réteg HR 8

Vagyon 100 000 000-1 000 000 000 között van.

(igazgató, vállalkozó, gyár vagy cég tulajdonos, politikus, közéleti személy, )

Felső tízezer. HR 9

A vagyon nem meg határozható, vagy nem mérvadó.

(Politikusok, cégtulajdonosok, bankárok,)

Vezetők HR 10

A vagyon nem meghatározható, vagy nem mérvadó.

(Párt vezetők, vezető politikusok, cég csoportirányítók, befolyásos emberek)

Az itt leírtak tájékoztató jelegűek egyes társadalmi csoportok között lehetnek átfedések. Az emberek értéke a társadalom szemében. ( tájékoztató jelegű ) Itt a vagyoni és társadalmi értékbecslést vettem alapul. Bizonyos csoportokat kihagytam művészek, feltalálok, sportolok stb Az itt leírtak a politikától független véleményem.

A nem vagyoni Humán Rank HR/NV megtekinthető a másik blogomban.

http://imre-x.blogspot.com/ vagy az imremagazinban.http://imremagazin.hupont.hu/

Időközben beállítottam a számlálót.  Miután nincs őszesítő (vagy csak én nem találom), Így össze kellet napok szerint számolnom a látogatást. Szerintem mindenki annyit ír be egy ilyen számlálóra amennyit akar.

 

Időközben page rank2-es lett a blog. Megmondom őszintén, kicsit elcsodálkoztam. Azonnal kerestem egy page rank kijelzőt. Volt mindenféle de én egy regisztrációst választottam, ugyanis kaptam hozzá egy back linket. A regisztráció nélküliekhez nem jár semmi. Osztottam szoroztam, hogy lássam menyit is ér egy link. Az adott oldaltól függően  1000 és 10000 virtuális forinttal növeli az oldal értékét.  Jó magyar szokás szerint én is megpróbálok mindent pénzben kifejezve mérni. Bár az Interneten  a link a váltópénz vagy érték, vagy nem is tudom hogy nevezem.  Talán értékegység.  Gyorsan betelepítetem a böngészőmbe egy page rank  kijelző bővítményt. (https://chrome.google.com/webstore/category/extensions )   Így bármelyik honlapot nézem azonnal látom a page rank értékét.  Felraktam a blogba  egy számlálót is. Igaz így egy kicsit furcsán mutat. Page rank 2 összes látogató alig egy pár. Lehetőség lett volna 1000-ről vagy annyiról indítani amennyit jónak látok. De én inkább hagytam nullán, induláskor.  A betelepítésükkel nem volt probléma, a Html modulban eltudtam helyezni mind a kettőt. Elrendezés/modul hozzáadás/ Html szerkesztő modul/ html ikon ( a betű méret melletti ikon.) . Leírom hátha valaki még felakarja tenni. Bár ez a blogosokra nem jellemző.  Számlálót még itt, ott látok néha, de page rank kijelzőt már nem. Hát igen, itt inkább a hozzászólás számit.  Mindezt azért írom le hogy senki ne csodálkozzon, hogy a page rank kijelző és a számláló nincs összhangban.

Ide is felteszem a média centerem képeitt. Ne legyen anyira unalmas a blog.

Imre-B Média Center http://imre-b-2.ucoz.hu/

Beléptem egy új holnaprendszerbe, kipróbálás céljából.  Itt is ugyan az a helyzet, mint a többi ingyenes honlapnál.  A látogatok 50% -át a rendszerben lévők teszik ki 25 % a saját látogatás. A maradék 25 % a böngészőkből és linktárakból jön. A legtöbbször a szomszédos honlapok tulajdonosai nézegetik egymás honlapját ki milyen újítás vezetett be, hogy rendezte el honlapját, miért van előbbre vagy hátrább a nézetségi statisztikán. A blogok-kal ellentétben itt a nézetség számít mindenek felet. Ugyanis nézetség hiányában nem nagyon lehet reklámot elhelyezni egy honlapon. Csak a szolgáltatóé villog itt-ott. Az ingyenes honlapokat amúgy sem kedvelik, a szponzorok. Persze vannak nem csak nézetségre specializálódót honlapok, de ezek száma elenyésző.  A legtöbb holnaptulajdonos úgy próbálja látogatói számát növelni, hogy növeli honlapjai számát, a végén már mindenféle ökörséget felrak, vagy összeguberál az Internetről.  Mégse legyen egyforma minden honlapja. A blogoknál kicsit más a helyzet, persze itt is számit a nézetség de a honlapokkal ellentétben, itt csak ritkán van kitéve számláló. A blogoknál inkább a hozzászólások száma a mérvadó. Ép nemrég kértek, meg arra hogy nézek meg egy You Tube videót, és mindenkép kattintsak, a tetszik gombra. Vannak fanatikusok, akik minden ismerősüket, családtagjukat, még anyósukat is ráveszik, hogy kattintson, a tetszik, gombra vagy szóljon hozzá blogjukhoz. Miután mostanában egyre több a szabadidővel rendelkező ember (munkanélküli) így egyre több a blog és a honlap. Unalmában mindenki próbál valamit tenni, több-kevesebb sikerrel. Nemrég próbáltam megbecsülni mennyi ingyenes honlap van fen az Interneten. Több százezres tétel jött ki. Ebből csak pár tízezret szerkesztenek rendszeresen. A régieknek ha sok szabadidejük volt, akkor nekiálltak hímezni, varrni, vagy épp faragni valami hasznosat. Elképzelem azt a jövőt amikor az emberek már kisem teszik a lábukat a házukból. Interneten tanulnak, dolgoznak, rendelnek ételt, ismerkednek. A házukból meg talán csak egy hónapban csak egyszer lépnek ki.  Vagy még akkor sem. De lehet hogy ez már most is egyeseknek a valóság. Hogy eredeti témámnál maradjak a számlálok általában még a saját látogatást is számolják. Ez nem is lenne olyan nagy baj de szerkesztésnél mikor egy nap 50-100 szór vált az ember oldalt, főleg kezdésnél, ez idegesítő. Egynapos honlapomnál pl. kiírta hogy látogató 1 oldal letöltés 124. Ezek után néztem meg a számlálót, hogy valójában hányan látogatnak egy oldalt. És valójában kik. De ettől függetlenül jóérzés nézni, ahogy nő az oldalletöltések száma.

 

Imre-X

Miután csak ingyenes honlapra telik. Így csak ingyenes honlapjaim vannak. Tapasztaltam, hogy mikor a honlapjaim linkjét el akartam helyezni valamelyik link tárba akkor ez csak két helyen sikerült. A legtöbb link tár már eleve közli, hogy ingyenes azaz aldomainal rendelkező linket el sem hajlandó helyezni. Ezen óhajtok változtatni. Ezért létrehoztam az Imre-B Média Centert ahol bárki elhelyezheti linkjét. Természetesen itt sem jelentetek meg bizonyos tartalmú linkeket. ( felnőtt, politikai, üres oldal, stb.. ) Az oldalon található vendégkönyvben bárki ajánlhat linket a főoldalon leírt módon.

Imre-B Média Center  http://imre-b-2.ucoz.hu/

Sikerült megtalálnom a legbiztonságosabb ingyenes honlapot. Lehet fájt és képet feltölteni vannak modulok. Tehát tiszta Kánaán. Csak a bejutás egy kicsit nehézkes. Az első lépés a email-s belépés jelszóval.. Ezután jön a 2 második jelszó a Web topos belépés, ahol előfordulhat, hogy egy biztonsági kódot is bekell írnunk. És itt ha háromszor elrontjuk a számokat vagy betűket akkor a rendszer automatikusan letiltja az IP címünk egy időre. Nekem sikerült egymásután háromszor rontanom. Először a jelszót gépeltem el, utána kétszer a biztonsági kódot, pedig cserélgettem, próbáltam az olvashatóbbakat beírni. Természetesen azonnal IP címet váltottam, és újra próbálkoztam. Miután sikerült bejutnom a Webtópba ki kelet választanom a honlapom a listából (csak egy volt még akkor) és újra megadni az email-s jelszóm. Ezek után neki állhattam szerkeszteni a honlapom Nem tartott sokáig az örömöm, egyszer csak megjelent egy felírat, hogy a biztonsági idő lejárt, vagy valami ilyesmi. Ki kelet lépnem és újra kezdeni a tortúrát. Bár a honlap nagyon minőségi, azért egy ingyenes honlapnál ezt egy kicsit túlzásnak tartom, főleg a biztonsági kódok beirkálását, könnyű őket elrontani. . Ha már bent van az ember a rendszerben további honlapokat, hozhat létre a Webtópba, regisztráció és minden különösebb macera nélkül. Reklám sincs, és az analytics-et  és a Webmestert is sikerült  gond nélkül feltennem.  HTML-ben bármit lehet szerkeszteni így a kódot is sikerült azonnal beilleszteni.  A webmesterben már csak igazolnom kellet, hogy fent van az Analytics kód. Rövid idő alatt kilehet igazodni a rendszerben. Bár van virtuális HTML szerkesztő azoknak, akik nem ismerik a HTML szerkesztési nyelvet, azért én kezdőknek nem ajánlom. Nem hiszem, hogy egy kezdő, ha háromszor elrontja a belépő vagy biztonsági kódot, IP címet tudna váltan. (általában elég a böngészőből kilépni és újra belépni ugyanis az IP cím időnként változik. ) Egyszerűben is hozzá férhetünk honlapunkhoz, ha csak azt akarjuk szerkeszteni, ilyenkor elég a honlap http//: címét beírni. Vagy az email-benn kapott linkek egyikével is beléphetünk.  Egy honlaphoz 400 MB kapunk de miután több honlapunk is lehet ( más szolgáltatokkal ellentétben, ahol egy honlaphoz egy email cím társítható ) így szinte korlátlan a tárhely. Vannak toplisták is ahol megnézhetjük helyezésünk a honlapok között. Nekem az egész egy exkluzív klubnak tűnik inkább.

Az univerzummal foglalkozó oldalam az http://imre-b.ucoz.hu/ honlapon kapott helyet. ( ucoz.hu )

Felrakok két grafikát, hogy ne legyen annyira unalmas a blog. Nem volt időm foglalkozni a bloggal.

Elkészült a fantázia album befejezése. Megnézhető a fényhatás weblapomon.

Feedek
Megosztás

imre-x.blogger.hu Webutation
Legfrissebb hozzászólások
 • Imre-B: Leginkább GIMP a kedvencem. De használom a Photo Pos Pro programot és fraktál készítő programokat. @Syncler:
  (2014-01-20 11:30:02)
  Digital Art
 • Syncler: Milyen programmal dolgozol?

  Egyébként én is grafikuskodom.
  (2014-01-19 21:43:38)
  Digital Art
 • Imre-B: A cikk leginkább az én véleményem. Forrás anyagot konkrétan nem használtam. A weblapok, cikkek szövegének eredetét vagy forrás anyagát pedig a kijelölés majd jobb egérgomb keresés a Google keresővel opcióval lehet ellenőrizni( elég a cikk nevét kijelölni vagy egy kívánt részt belőle ). A hiperaktivitásról pedig itt lehet olvasni. http://www.tenyek-tevhitek.hu/hiperaktivitas-es-taplalkozas.htm. Remélem tudtam segíteni.Imre-B@petneknekka:
  (2014-01-01 16:32:59)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • petneknekka: Nagyon érdekes és elgondolkoztató cikk! Bocsánat, ha buta a kérdés, de te írtad, vagy valamilyen forrást használtál? Ha ez utóbbi, akkor megadnád nekem kérlek? A szénhidrátok és bizonyos adalékok hatásáról a gyerekkori hiperaktivitásra már hallottam, olvastam, de a téma még úgy érzem "szűz terület", ezért örülök, ha bármi hasonlót találok.
  (2014-01-01 14:35:14)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • Imre-B: Köszönöm@Syncler:
  (2013-12-30 21:35:27)
  Boldog újévet.
 • Syncler: Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok Neked!
  (2013-12-30 20:11:43)
  Boldog újévet.
 • Törökné Ty. Gy.: Nem valami megnyugtató kilátást "festettél" elénk - igaz, sok helyen már az email címet is le kell adni ma is!
  (2013-11-28 19:28:16)
  Az internetes profilunk és a mindennapi életünk a jövőben.
 • Imre-B: Élképesztőek a számok de az általam olvasott cikkben azt írja, hogy némelyik csillag körül 3 lakható bolygó is kering. Itt sem sokon múlt ,hogy a Mars nem lakható a Vénusz meg lakható bolygó volt valamikor, csak történt valami a légkörével. @Syncler:
  (2013-11-17 11:08:08)
  Lakható bolygók.
 • Syncler: Semmit sem tudunk. Vagyis MI, egyszerű emberek.
  Mint mindig, akik hozzáférnek bővebben ezekhez a dolgokhoz, azok nem beszélnek. Nem azért, mert nem beszélnének, hanem azért, mert nem tehetik. Nekem ez a véleményem, ami kicsit összeesküvés-elmélet szagú, viszont meggyőződésem, hogy ha ennyi lakható bolygó van, akkor nem vagyunk egyedül.
  (2013-11-16 19:12:18)
  Lakható bolygók.
 • escorts Paris: I simply want to mention I am newbie to blogging and actually enjoyed this web page. Almost certainly I?m likely to bookmark your blog post . You really come with remarkable well written articles. Appreciate it for sharing your web site.
  (2013-03-27 22:04:57)
  Egyensúly a víz felett.
Counter
AmazingCounters.com
Powered by Blogger.hu