Imre-B Blog

Szórakozás, humor, tudomány, társadalom, cikkek, elméletek, képek grafikák stb...Imre-B Digital Art és Filozófia

RSS

Időközben beléptem a G+ körök be. Akit érdekel egy látványos közösségi oldal, annak ajánlom. Azoknak is ajánlom akiknek nem sikerült más közösségi oldalon ismerősöket barátokat szerezni.  Egy nagyon rugalmas rendszer, akit a körünkbe felveszünk annak a bejegyzéseit láthatjuk, vagy csak követhetjük. Akár világszerte több ezer ember bejegyzéseit is megtekinthetjük. A köröket csoportosíthatjuk, pl csak a fotósokból vagy csak európaiakból álló körökre. Az adott kört bejelölve láthatjuk az adott csoport bejegyzéseit. A Google egy nagyszerű közösségi oldalt talált ki, csak ajánlani tudom mindenkinek. Ha azt akarjuk, hogy mások is felvegyenek köreikbe nem árt magunkról némi alapvető információt megadni.

Én a Google Chrome használom, aki nem tud angolul annak ajánlott a beépített fordító használata. A bejegyzések angol nyelvűek. De aki csak a képekben akar gyönyörködni annak az sem kell. Én kialakítottam egy olyan kört amiben a legnépszerűbb oldalak vannak PL You Tube, National Geographic, CNN, NBC, Google stb.. A minket érdeklő témában kialakíthatunk egy kört ami egyedülálló.

És ha úgy gondoljuk megoszthatjuk ezt a kört másokkal is. Ha kapunk egy kört azt a falon a kör megosztásánál a megjegyzéseknél megköszönhetjük. Bármilyen bejegyzéshez írhatunk ha az nyilvános, a saját bejegyzéseinknél is eldönthetjük hogy nyilvános vagy csak az adott körök láthatják. A Google + keresőjében megkereshetjük kedvenc oldalainkat és hozzá adhatjuk valamely körünkhöz.

Mindenkinek csak ajánlom ezt az interaktív közösségi oldalt.

Kicsitzöld Nagyonzöld.

 

I rész.

Valahol a földfelet egy álcázott űrhajóban Kicsitzöld és Nagyonzöld már régóta volt szolgálatban.

Kicsitzöld volt a bajkeverő, Nagyonzöld volt a főnök.

A feladatuk az volt, hogy a földet figyeljék, és ha valami olyasmi történik akkor értesítsék a feletteseiket. Akik természetesen nem földiek voltak, mint ahogy Kicsitzöld és Nagyonzöld sem. Kicsitzöldnek és Nagyonzöldnek nem sok fogalma volt arról, hogy pontosan mire is várnak. De miután a munkaidőbe belefért, hát türelmesen várták azt a valamit évek óta.

Kicsitzöld a monitorokat figyelte miközben nagyokat ásított. Megöl az unalom mondta. Majd elkezdet kotorászni az előtte lévő kupacban. Volt ott minden. Földi laptopok,zsebrádiók, mp3-as lejátszok, mobiltelefonok egy szóval minden amit egy műszaki boltban csak látni lehet.

Ne. Mondta Nagyonzöld. De már késő volt. Kicsitzöld kihúzott egy érintő képernyős telefont a kupacból, majd elkezdte nyomkodni. Mondom, hogy ne, mondta a másik. De én még ilyennel nem telefonáltam, és most ki akarom próbálni. Majd a füléhez emelte a  telefont Kicsitzöld.

Türelmesen megvárta hogy kicsöngjön majd beleszólt.

Halló tudakozó.

Igen mondta egy női hang. Miben segíthetek?

A házam felet egy Ufó lebeg, kitt kell értesítenem?

Egy rövid csönd után jött a válasz. Pontosan hogy néz ki az az ufó?

Ez most mér fontos kérdezett vissza Kicsitzöld.

Ha meteorológiai jelegű akkor, kapcsolom a meteorológiai szolgálatot. Ha valamilyen járműről vanszó, akkor a légügyi hatóságot.

Kicsitzöld elgondolkodott. Korongalakú és forog a tengelye körül.

Kapcsolom a Légügyi Hatóságot.

Tedd már le. Üvöltötte Nagyonzöld.

Még szórakozni sem lehet mondta Kicsitzöld és megszakította a vonalat.

Szótlanul bámulták a monitorokat. Tudták mind a ketten, hogy unalmukban előbb utóbb a másik agyára mennek. Az egyik monitoron ép a híreket adták. Nem volt semmi figyelemre méltó bennük, egészen addig amíg az érdekességekhez nem ért a hírműsor. Nagyonzöld felhangosította, tudta hogy ha valami történik, itt megemlítik. Volt is érdekesség csak nem az amire számított.

Gabonaköröket fedeztek fel. Ez még nem lett volna érdekes. Csakhogy mindegyik ugyanúgy nézett ki, és Európa több országában találtak őket. A szakértő szerint, akit megkértek hogy nyilatkozzon, azon a véleményen volt, hogy csínytevő diákok rajzolták, akik nem sajnálták szabadidejüket arra áldozni, hogy körbe utazzák Európát.

Nagyonzöld Kicsitzöldre nézett.

Te mit csináltál amíg én a pihenőmet töltöttem?

Semmit. Bámultam a monitorokat, még a szemem is belefájdult.

És olyan ártatlan arckifejezést öltött magára Kicsitzöld  amilyet csak tudott.

Nagyonzöld összetette a kezeit és nyugalmat erőltetett magára.

Én elhiszem hogy egy dögunalom ez az egész, de nem lehetne egy olyan napunk amikor nem az emberekkel szórakozol? Tudod jól, hogy idegesítenek a baromságaid.

Mit mondok, ha most kapunk egy ellenőrzést.

Hogy nem mi voltunk?

Hogy nem mi írogatunk a búzatáblákba?

Minden hírközlő eszközön azt lehet látni a mi nyelvünkön, hogy HÜLYÉK.

 

 

II rész.

Két napig bírták szótlanul. Végül Nagyonzöld törte meg a már idegesítő csendet.

Te hisszel a boszorkányokban?

Kicsitzöldnek elkerekedett a szeme.

Ez még nálam is hülyébb gondolta magában. Hát igen, a várakozás, az unalom, és a társaságom megtette hatását.

Majd ezt válaszolta.

Természetesen. Múltkor is láttam valami szokatlant az egyik monitoron. És biztos nem ufó volt mert azok mi vagyunk.

Nagyonzöld már régen megállapította magában hogy a másik egy idióta. Sőt, most már meg volt róla győződve, hogy kollégája gyengeelméjű. És ezek után úgy is fogja kezelni.

És hol láttad azt szokatlan dolgot? Ha akarod utánanézhetünk.

Kicsitzöld köpni nyelni nem tudott. Ez azt jelenti, hogy lemegyünk a földre?

Persze. Mondta Nagyonzöld. Öltünk valami semleges alakot, és utánanézünk.

 

Éjjel volt mikor kóbor kutyák képében megjelentek a falu szélén. Nagyonzöld természetesen egy rottweiler alakját választotta magának. Kicsitzöld nem hazudtolta meg magát egy korcs képében

materializálódott. A bundájában volt, vörös, fehér, barna, fekete szín.

A falu egy átlagos semmit mondó ó régi falu volt, egy utcából és pár düledező házból állt. Középen egy több százéves templom. Érezni lehetett az elmúlást, sőt szinte tapintható volt.

Itt láttad. Kérdezte a rottweiler. Majd válaszra sem várva folyatta. Félelmetes. Szerintem még a térképen sincs rajta  a település. Hát ha vannak boszorkányok akkor biztos itt vannak.

Szerintem itt még szellemekkel is találkozhatunk.

A korcs nem vette észre a rotti hangjába a gúnyt.

És most hogyan tovább nézett kérdőn a  korcsra.

Várunk mondta a másik. Közben próbált vissza gondolni arra hogy mért pont ide hozta Nagyon zöldet. Évekkel ezelőtt valóban látott itt valami szokatlant, de már nem nagyon  emlékezet rá hogy pontosan mit is. Valami átrepült itt a levegőben de, hogy mi volt arra már nem emlékezet. Nem tudhatta, hogy Nagyon zöld nem véletlenül kérdezte tőle azt, hogy hisz e a boszorkányokban. Ugyanis egyszer hallotta, amikor a másik álmában azt mondta. Ez mintha egy boszorkány lenne. Először aszt hite a másik neki mondja. Aztán rájött, Kicsit zöld  rosszat álmodott.

Nem kellet sokat várniuk.

Négy ember jelent meg a falú határában. Kosarak voltak náluk. Lassan óvatosan közeledtek  a faluhoz. A két kutya nem értette a dolgot, hiszen a falu kihaltnak tűnt. Sehol egy ablakból kiszűrődő fénysugár. Valószínűleg már az összes helyi aludt. Ha egyáltalán lakott valaki a faluban. Az egyik falu szélen álló elhagyatott kertbe másztak be a kosaras emberek. Jobban mondva még mászniuk sem kellet. A félig eldőlt kerítést elég volt csak átlépniük. Aztán a kertben lévő egyik almafákról egy mukk nélkül elkezdték leszüretelni a termést. Kicsitzöld korcs nem bírta megállni és neki iramodott.

A rottinak ha lett volna keze biztos a szeme elé emelte volna. Ugyanis tudta, hogy mi következik.

Amikor a korcs odaért elkezdet csaholni. A szüretelők először halkan káromkodtak majd elkezdték az almákat hajigálni. A korcs egy bokor mögé bujt és onnan csaholt tovább. A szüretelők rájöttek,

hogy ez így nem lesz jó, mert elkezdtek vastagabb faágakat is dobálni. Majd egy kiöregedett talicska repült a bokor felé. A korcs menekülőre fogta. Visszarohant a rotti mellé. Még lihegett amikor a rotti megkérdezte. Ez most mire volt jó?

Nem tudom,. Válaszolta a korcs.

Ekkor vették észre az öregasszony a kertben.

Biztos akkor jött ki a házból amikor elkezdődött a háború.

A kezében egy fűzfaseprű. Állt szótlanul némán. Nem csinált semmit. Csak állt csöndben.

A szüretelők is észre vették. Nézték egy darabig majd az egyikük megszólalt. Jobb lenne vissza menni a házba mamika. Ez az én kertem mondta reszelős hangon az öregasszony. Eltelt egy pillanat, mintha tanácstalanok lenének a szüretelők. Majd egy alma repült az öregasszony felé. Az alma eltűnt a levegőben. Majd a négy almatolvaj is. Szó szerint. Nem elinaltak, hanem eltűntek. Az

egyik pillanatban még ott álltak aztán már nem voltak sehol.

A két kutya értetlenül bámult oda ahol még az előbb a négy szüretelő volt. Majd észre vették a gazban a négy tyúkot. Az öregasszonyt már nem látták sehol. Biztos akkor ment be a házba amíg az almatolvajokat keresték. A négy tyúk szép lassan eltűnt a gazban.

Na erre varrjál gombot. Mondta a korcs a rottinak.

A  rotti még egy percig döbbenten állt.

Boszorkányok pedig nincsenek. Mondta még mindig a kertet bámulva.

Ufók sincsenek és mi mégis itt vagyunk. Válaszolta a korcs.

III.rész

 

Kicsitzöld és Nagyonzöld alakot váltott. Úgy döntöttek, hogy megnézik közelebbről azt a házat, ahol az alma tolvajok porul jártak. Kicsitzöld koldus lett Nagyonzöld egy úriember formáját öltötte magára. Öltöny nyakkendő.

Odaértek a düledező parasztházhoz. A kapunál az egyik lécen egy krétával írt felírat.

Csengő.

A mellette lévő lécen egy másik felírat.

Nyúlj be.

És egy nyíl mutatta hova.

Kicsitzöld nem is gondolkodott benyúlt, majd hatalmasat üvöltött.

Mit üvöltesz, kérdezte Nagyonzöld.

Egy szeg van ott mondta a másik.

Közben az ujját nézte. Ki az a barom, aki egy szeget ver direkt a csengő helyére.

Én úgy felrúgom ezt a boszorkányt vagy akárkit, hogy kondenz csíkot húz röptében.

Nagyonzöld oktató hangon.

Nem vetted észre, hogy nincs sehol kifeszítve zsinór.

Gondolhattad volna, hogy itt nincs csengő.

Annyira elvoltak foglalva egymással, hogy észre sem vették az öregasszonyt

Egyszerre néztek fel és egyszerre ugrottak egy picit hátrébb.

Az öregasszony teljesen a kerítésnél állt. Őket bámulta, de az arca helyén csak egy sötét folt volt. Majd megszólalt az ő nyelvükön.

Nézd már Kicsitzöld meg Nagyonzöld.

Hát ti mit kerestek itt.

Döbbenetükben csak álltak mind a ketten.

Ekkor az öregasszony alakot váltott.

Szuperzöld volt az, régi osztálytársuk.

Hát te hogy kerülsz ide kérdezte még mindig kicsit döbbenten Nagyonzöld.

Gyertek be és elmondom. Azzal kinyitotta Szuperzöld a kaput.

IV rész.

 

Bent szépen elmesélték egymásnak ki hogy keveredett ide. Szuperzöldet kutató munkát végezni küldték a földre. Azt kelet megállapítania, hogy mennyit fejlődött az emberiség az elmúlt kétezer évben.

Meg is állapította, hogy az emberiség technikailag igen sokat. De azon kívül szinte semmit.

Ugyanúgy nincsenek döntéseik következményével tisztában mint régen.

Nem is rég történt meg vele, hogy ebédre tyúkhúslevest akart főzni. Kiment az udvara majd megfogott egy tyúkot, hogy levágja. Éppen a lábasjószág nyakát akarta elvágni mikor hangos köhögésre lett figyelmes. Felnézve a körzeti rendfenntartót látta meg a kapuban. Nem nagyon értette, hogy mit akar a közeg egy öregasszonytól. Elengedte a jószágot és a kapuhoz ment.

Miben segíthetek kérdezte.

Adj isten öreganyám mondta gúnyosan a fiatal közeg.

Mire készült éppen, avval a csirkével kapcsolatban.

Az öregasszony nézte a fiatalt, és még mindig nem értette, hogy mi a fenét akar tőle.

Ebédhez készítem, válaszolta.

A közeg feltolta a sapkáját. Hát éppen ezért jöttem.

Kijött egy törvény az állatokkal kapcsolatban. Tilos az állatkínzás. Pénzbírsággal, súlyosabb esetben börtönnel jár.

Az öregasszony összetette a kezét, mint aki imádkozni készül.

Kedveském nem kínzom én csak elvágom a torkát.

Hát mostantól azt nem lehet, válaszolta a másik. Tasakos levest kell venni. A másik faluba a sógoromnak a falú marketjében van dögivel.

Olcsón. Tette hozzá.

A másik lehetőség az, hogy kihívja az állatorvost, aki drága pénzért elaltatja a jószágot.

Az öregasszony mélyen a közeg szemébe nézett. Ki találta ki ezt a hülyeséget.

Hát a törvény hozó, válaszolta a másik. Közben a szeme sem rebbent, és a sógora boltja jutott az eszébe.

Szuperzöld közben arra gondolt, ahogy ezek fejlődnek úgy lesznek egyre hülyébbek.

Hát a vidékiekre nem gondoltak. Most mi csinálok a sok baromfival.

Biztos városi volt aki ezt kitalálta, mondta tettet sajnálkozással a közeg.

De az apósomnak van egy vágóhídja, ott olcsón megveszik a háztájit.

És ott le lehet vágni őket kérdezte az öregasszony.

Hát ott szakszerűen fájdalommentesen csinálják, mondta majdnem felháborodva a közeg.

És mondja biztos úr, ha valami baleset éri a tyúkot és abba múlik ki, azt bünteti a törvény.

A fiatal közeg nézett egy darabig, majd leesett neki.

Hát nem mondta. De azt nem szabad.

Akkor nem vágom le a tyúkot. Megvárom amíg valami baleset éri.

Azzal megfordult az öregasszony és bement a házba.

A közeg még állt egy darabi a kapuban, majd legyintett és elment.

V rész.

Kicsitzöld és Nagyonzöld a mai napon is a monitorokat bámulta. Álcázott űrhajójuk a megszokott módon keringet a föld körül. Ez dögunalom mondta kicsitzöld. Majd elkezdett turkálni az előtte lévő kacatok között. Kisvártatva megtalálta amit kereset. Előhúzott egy laptopot. Rácsatlakoztatott egy usb kábelt. Megvárta amíg bejön a rendszer, majd elkezdett az ujjaival kalimpálni a billentyűkön. Nagyonzöld tízpercig bírta, majd megszólat. Mit csinálsz?

Internetezem válaszolta a másik.

Mi az hogy internetezel kérdezte döbbenten Nagyonzöld. Neked elment az esszed. Nehogy már felvedd velük a kapcsolatot. Akkor aztán kapunk a főnökségtől.

Nyugi mondta a másik, már vagy kéthete használom a hálózatukat és még nem lett belőle semmi baj. Amúgy meg így sokkal több mindent meglehet tudni róluk mint ha csak figyelnénk őket. Az Interneten olyat is leírnak amit itt mi nem is látunk.

Te ezt honnan  veszed érdeklődött nagyonzöld.

Pl. onnan hogy van egy blogom és beléptem egy közösségi oldalra is. Húzta el a száját kicsit zöld.

Nagyon zöldnek elkerekedet a szeme. Mid van meg hova léptél be te lökött.

Mikor pihenőn voltál mindig unatkoztam és úgy gondoltam keresek magamnak egy érdekesebb társaságot. Ezért nyitottam az Interneten egy blogot és beléptem egy közösségi hálózatba. Nem kell félni semmi olyasmit nem írok amiből rájönnének, hogy ki vagyok. Álnevet használok. Pl. a blogom neve szürke blogja. A közösségi oldalon is szürke a nevem,  profil fotónak meg feltettem egy olyan képet amiről biztos nem ismernek fel. De most hagyjál mert el kell olvasnom a leveleimet.

Nagyonzöld felállt és odament kicsitzöldhöz. Áthajolt a válla felet és elkezdte olvasni az egyik email-t. Majd döbbenten megszólalt.

Mi az hogy te drága minél előbb szeretnék veled találkozni.

Á ez csak ismerkedési rituálé mondta kicsitzöld és gyorsan megnyitott egy másik email-t. Te meg vesztél. Fel ne hoz ide egy földit se. Ha unatkozol ha nem. Jó hogy, nem akarod elvenni már valamelyiket.

Hát gondolkodtam már azon hogy nem ártana még valaki itt. Csak úgy hogy ne unatkozzunk. Kacsintott kicsitzöld nagyonzöldre.

Neked orvos kell állapította meg a másik. Majd visszament a helyére. És miket írogatnak még, kérdezte beletörődve.

A legtöbb az reklám. De vannak érdekes oldalak. Például az UFÓ-S weblapok és blogok a kedvenceim. Néha hozzá is szolok a blogjaikhoz. Ez egyiknek megírtam, hogy ha sokat foglalkozik az UFÓK–al akkor előbb utóbb el lesz rabolva. A másiknak meg megírtam, hogy mostanában nem lesz invázió. De nem hitt nekem, azt válaszolta, hogy én azt honnan tudom.

Egyszóval jó dolog ez az Internet jól el lehet vele lenni.

Imre-B

Felteszem pár általam kedvelt grafikus és festő weblapjának linkjét, meg egy pár grafikai oldalét is, ha valaki nem csak az én stílusomra kíváncsi, akkor ezeken az oldalakon nézelődhet. Az oldal sávban a Grafikusok, és Grafikai oldalak modulban lehet válogatni köztük.

Januártól a két blogom különválasztom az Imre-B-ben leginkább az írásaim olvashatók. Az Imre-B-II-ben nagyrészt a honlapjaimban megjelenő grafikáimból látható ízelítő. Ennek technikai és egyéb okai vannak. Az Imre-B-II inkább alkalmasabb grafikák megjelentetésére,  Természetesen továbbra is megjelenek benne írásaim csak kevesebb. Az Imre-B-ben leginkább írásaim lesznek olvashatok emelet természetesen néha díszítésnek felteszem időnként pár grafikámat. Az Imre-B Média Centerem is lassan alakul, sajnos a honlapkatalógusában minden linket, honlapot ellenőriznem kell. Nem szeretnék olyat feltenni, amiben csak egy üres oldal van tartalom nélkül, vagy olyan kerülne a katalógusba ami tovább küld egy másik oldalra. Jelenleg kb. 180 linket tartalmaz.  (csak 250-500 db link lesz benne, de az válogatott. )

Imre-B

Válogatás az általam készített kollázsokból.

Csillagjegyek Csillagjegyek b

Tájak Tájak b

Napok Hónapok

Effekt a Effekt b

Effekt c Effekt d

Effekt eHungary b

Rég írtam depreszort. ( kb. 10 éve) Azt hiszem a 30-dik körül jártam. Ha valaki nem tudná mi az a depreszor annak pár szóban. A depreszor olyan média elem ami negatív színben tünteti fel a világot. A tévében is láthatunk ilyeneket pl. sorozatok formájában. Irreálisan negatív színben mutatja az embereket. Ezekben a sorozatokban az embereknek nincs humoruk, lelketlenek, aljasok elvetemültek, számítóak, stb.. Ami az emberekre valójában nem igaz. Természetesen én ilyen sorozatokat nem nézek, hiszen tudom milyen hatással van az emberekre. Függőséget okoz. Egyszerűen kényszert érez az ember, hogy ezeket a sorozatokat nézze. Súlyosabb esetben már nem is lehet az illetőhöz szólni ha megy az ominózus sorozat. Természetesen miután függőséget okoz így egyre többen nézik. Ennek az a következménye, hogy a készítők még többet készítenek belőle. Hiszen a nézetség mindenek felet áll. Bár nem mutatható ki összefüggés az ominózus sorozatok, és az emberek hangulata és viselkedése között de sejthető, hogy van. Hogy ez jó vagy rossz azt mindenki döntse el maga. Véleményem szerint ez emberenként változik. Van akinél hiányt pótol van akinél nem. Van akinél feszültséget old van akinél fezsülséget generál. De az biztos, hogy amit túlzásba visszünk az árt. Ha valaki azt venné észre, hogy indokolatlanul ideges, agresszív, vagy indokolatlanul retteg dolgoktól, annak leírok egy módszert ami segíthet. A régiek alkalmazták ezt az egyszerű módszert amivel megszabadultak lelki bajaiktól, ami mára feledésbe merült. Én most ezt az egyszerű gyógymódot osztom meg olvasóimmal. Hátha valakin segít.

Keresünk egy nyugodt zugot ahol nem zavar minket senki. Majd vegyünk elő tolat papírt, és szép lassan átgondoltan írjuk le gondunk bajunk. Nyugodtan lehetünk őszinték, hiszen senki nem fogja rajtunk kívül olvasni. Írjuk le, hogy kicsoda vagy micsoda idegesít minket vagy hogy mitől rettegünk. Sokkal őszintébbek lehetünk mint egy  pszichiáternél. Hiszen vannak dolgok amit még egy orvosnak sem mondunk el. Gondoljunk mindent végig jó alaposan ne legyünk szégyellősek. Persze vannak dolgok amiket még önmagunknak sem vallunk ismerünk be. De minél őszintébbek vagyunk önmagunkhoz annál jobb. Nyugodtan szánjunk rá időt megéri. Ha kész vagyunk hajtogassuk össze a papírt majd tegyük egy hengerbe. Én valamelyik pezsgőtablettás tubust ajánlom. Majd menyünk ki a kertbe, aki panelben lakik az menjen el a legközelebbi parkba. Vigyünk magunkkal valamilyen eszközt, pl. régi kanalat amit már nem használunk. Győződjünk meg róla hogy nem látja senki és ássuk el. A régiek erre mondták, hogy eltemeti minden gondját baját. Ha később eszünkbe jut valami amit kifelejtetünk, vagy egy idő múlva más gondunk bajunk lesz akkor nyugodtan megismételhetjük. Van még két módszer. Az egyik, hogy elégetjük a papírt, de ezt a módszert nem ajánlom. Először is tűzveszélyes másodszor olyan mint ha meg se írtuk volna a papírt, véleményem szerint. Persze vannak akik mindent megpróbálnak, hogy megszabaduljanak gondjaiktól. A harmadik lehetőség, hogy folyóba, vagy patakba dobjuk a tubust. Így biztos , nem találja meg senki az általunk leírtakat. (hacsak egy horgász nem ). Bár a harmadik módszer tűnik a legjobbnak de nem mindenki lakik folyó víz közelében.

Állóvizet nem javaslok még hónapok múlva is ott lebeghet panasz áradatunk.

(Ez az írásom témája miatt mindkét blogomban megtekinthető.)

Imre-B

Itt egy filozofálás térről és időről, a világmindenségről.

Tér és idő. Tudjuk, hogy ez a kettő létezik és feltételezhető, hogy mindig is létezett. De vajon az anyag létezik e ? Vagy csak mi emberek hisszük, hogy anyag, mint olyan van. Egy kis magyarázat mindezek megértéséhez. A világegyetem a mai elképzelések szerint a semmiből keletkezet, a Nagy, bumm során. A semmiből, pedig általában csak úgy nem lesz valami. Ha pedig a semmiből nem lett valami, akkor csak egy megoldás maradt. A tér és idő egy része alakult át anyaggá. Ez sok mindenre magyarázatott, adna. Amit mi anyagnak hiszünk az nem más, mint tér és idő egy más formában. Ha ez igaz, akkor az anyag nem más, mint a térnek egy olyan része, ahol az idő nem úgy telik, mint az anyagon kívül. Vagyis az univerzumban két módon telik az idő. Az anyagban valószínűleg milliószor gyorsabban múlik telik az idő, mint az anyagon kívül. Magyarán az anyagban lényegében nincs semmi csak légüres tér. És akár meddig boncolgatjuk mindig csak a semmit, találjuk.  Tehát nincs olyan valami, amiből az anyag felépül. (régóta próbálják megtalálni, hogy miből épülnek fel az elemi részecskék.  ) Tehát valójában az univerzum, amit látunk nem más, mint a térnek és időnek egy fajta zárt anomáliája. Az elemi részecskéket próbáljuk úgy elképzelni, mint egy gömböt, amiben 1 00 000  vagy 1 000 000 00 év telik el míg a mi világunkban csak egy másodperc. És ezekből a pici gömbökből épül fel a világmindenség, amit látunk.

A napok, a bolygók, a galaxisok, nem más, mint a térnek és időnek a torzulása. Az univerzumban csak tér és idő van különböző formában. És mi is csak a tér és idő egyfajta megjelenési formája vagyunk.

Természetesen ez is csak egy elmélet a világmindenség leírására, mint azt az írás neve is mutatja. Valószínűleg nem lesz népszerű. Hiszen azt itt leírtak szerint, csak egy anomália az egész univerzumunk, a térben és időben.

Imre-B

2012 január 1-töl egységesítve lett minden blogom, közösségi oldalam neve, elnevezése és emblémája.

Feedek
Megosztás

imre-x.blogger.hu Webutation
Legfrissebb hozzászólások
 • Imre-B: Leginkább GIMP a kedvencem. De használom a Photo Pos Pro programot és fraktál készítő programokat. @Syncler:
  (2014-01-20 11:30:02)
  Digital Art
 • Syncler: Milyen programmal dolgozol?

  Egyébként én is grafikuskodom.
  (2014-01-19 21:43:38)
  Digital Art
 • Imre-B: A cikk leginkább az én véleményem. Forrás anyagot konkrétan nem használtam. A weblapok, cikkek szövegének eredetét vagy forrás anyagát pedig a kijelölés majd jobb egérgomb keresés a Google keresővel opcióval lehet ellenőrizni( elég a cikk nevét kijelölni vagy egy kívánt részt belőle ). A hiperaktivitásról pedig itt lehet olvasni. http://www.tenyek-tevhitek.hu/hiperaktivitas-es-taplalkozas.htm. Remélem tudtam segíteni.Imre-B@petneknekka:
  (2014-01-01 16:32:59)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • petneknekka: Nagyon érdekes és elgondolkoztató cikk! Bocsánat, ha buta a kérdés, de te írtad, vagy valamilyen forrást használtál? Ha ez utóbbi, akkor megadnád nekem kérlek? A szénhidrátok és bizonyos adalékok hatásáról a gyerekkori hiperaktivitásra már hallottam, olvastam, de a téma még úgy érzem "szűz terület", ezért örülök, ha bármi hasonlót találok.
  (2014-01-01 14:35:14)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • Imre-B: Köszönöm@Syncler:
  (2013-12-30 21:35:27)
  Boldog újévet.
 • Syncler: Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok Neked!
  (2013-12-30 20:11:43)
  Boldog újévet.
 • Törökné Ty. Gy.: Nem valami megnyugtató kilátást "festettél" elénk - igaz, sok helyen már az email címet is le kell adni ma is!
  (2013-11-28 19:28:16)
  Az internetes profilunk és a mindennapi életünk a jövőben.
 • Imre-B: Élképesztőek a számok de az általam olvasott cikkben azt írja, hogy némelyik csillag körül 3 lakható bolygó is kering. Itt sem sokon múlt ,hogy a Mars nem lakható a Vénusz meg lakható bolygó volt valamikor, csak történt valami a légkörével. @Syncler:
  (2013-11-17 11:08:08)
  Lakható bolygók.
 • Syncler: Semmit sem tudunk. Vagyis MI, egyszerű emberek.
  Mint mindig, akik hozzáférnek bővebben ezekhez a dolgokhoz, azok nem beszélnek. Nem azért, mert nem beszélnének, hanem azért, mert nem tehetik. Nekem ez a véleményem, ami kicsit összeesküvés-elmélet szagú, viszont meggyőződésem, hogy ha ennyi lakható bolygó van, akkor nem vagyunk egyedül.
  (2013-11-16 19:12:18)
  Lakható bolygók.
 • escorts Paris: I simply want to mention I am newbie to blogging and actually enjoyed this web page. Almost certainly I?m likely to bookmark your blog post . You really come with remarkable well written articles. Appreciate it for sharing your web site.
  (2013-03-27 22:04:57)
  Egyensúly a víz felett.
Counter
AmazingCounters.com
Powered by Blogger.hu