Imre-B Blog

Szórakozás, humor, tudomány, társadalom, cikkek, elméletek, képek grafikák stb...Imre-B Digital Art és Filozófia

RSS

Nemrég láttam a tévében hogy vannak  közösségi robotok akik megosztanak bejegyzést gyűjtik a látogatókat hozzászólásokat írnak stb..
Bár mondták hogy akadnak problémák ez ügyben. Néha törölni kell egyes hozászolásokat. A program felismeri az ismerősöket de gondolom mindenre azt írja hogy tetszik még a balesetről vagy halálhírről szóló bejegyzésre is.

Reggel bekapcsolja valaki a programot és este megnézi menyien vették fel ismerősnek. Bár nem értem akkor minek tag valaki egy közösségi oldalon.
Ez talán azoknak lett kitalálva akik reklámoznak valamit. Mondjuk így könnyű ismerősöket szerezni ha egy program reggeltől estig nyomkodja a tetszik gombot. Ezek után már az jön hogy virtuális profil ami mögött már nincs is senki csak egy intelligens program. Majd jót cseveghetünk egy programmal anélkül hogy tudnánk róla. Remélem itt még nincs ilyen.

Közösségi robot profilképe.

Az Imre-B Média Centerben ( menüsor ) 2012-04-23-tól lehetőség van linkajánlásra látogatóknak regisztráció nélkül. A segédlet oldalon pontos leírással.

Egységesítve lettek weblapjaim nevei. Az Imremagazin átalakult Imre-B Magazinná a Fényhatás weblapom Imre-B Képtárrá az Imre-HS-X Imre-B Honlapsegédé

Bár már sokan írtak ebben a témában, azért a több szem többet lát alapon itt van még egy hozzá állás a témához.

Először gondolkodjunk el azon mi értelme van az Univerzumnak. Úgy önmagában semmi. Létrejön egy világegyetem majd egy idő után megsemmisül. Ha nincs senki aki tudjon róla, akkor olyan mint ha meg se történt volna. Ha voltak is azelőtt univerzumok és nem alakult ki bennük élet és értelmes faj akkor azok mint ha meg se történtek volna. Hiszen nem tudott róluk senki. Tehát egy Univerzumnak akkor van értelme ha van egy értelem vagy tudat ami annak létezését felfogja. Ugyanez fordítva is igaz, az életnek azaz értelme hogy kialakuljon egy értelem egy tudat ami felfogja az  Univerzum létezését.  Tehát törvényszerű, hogy egy világegyetemben kialakuljon az élet és az is törvényszerű hogy ahol kialakult az élet ott előbb vagy utóbb megjelenjen az értelmes tudat is. Elgondolkodhatunk ugyan azon mint ember hogy ép nekünk miért ép ilyen  élet jutott, gonddal, nyűggel vagy ép örömmel. És ép a mi sorsunknak mi értelme és mi célja van. Lényegében azaz értelme az embernek és a tudatnak, hogy felfogja hogy ő létezik és szenvedhet vagy örülhet dolgoknak és hogy felfoghatja érzékelheti a világegyetemet. Van aki hosszabb van aki rövidebb ideig. Természetesen az egyén általában arra törekszik hogy minél több jóban legyen része. (Általában minden élőlény erre törekszik.)  Jó ételek, szép ruhák stb.. és minél kevesebb szenvedés árán. Ez a realista világnézet. Az általam  leírtak pedig Univerzum-ista világnézet. Minden értelem célja a világegyetem vagy a világ felfogása és megismerése.

A vallások egyik álláspontja szerint az emberi értelem célja az Isten imádata a másik  szerint az élet tisztelete a harmadik szerint a mindent betöltő szeretett.

Magának az emberi civilizációnak pedig valószínűleg azaz értelme, hogy minél többet felfogjon megismerjen a világegyetemből.  Lényegében hogy minél nagyobb tudást halmozzon fel.

Tehát az univerzum és világegyetem nem létezhet értelem nélkül.

 

Ide is felteszem ezt a három grafikát a változatosság kedvéért.

Feedek
Megosztás

imre-x.blogger.hu Webutation
Legfrissebb hozzászólások
 • Imre-B: Leginkább GIMP a kedvencem. De használom a Photo Pos Pro programot és fraktál készítő programokat. @Syncler:
  (2014-01-20 11:30:02)
  Digital Art
 • Syncler: Milyen programmal dolgozol?

  Egyébként én is grafikuskodom.
  (2014-01-19 21:43:38)
  Digital Art
 • Imre-B: A cikk leginkább az én véleményem. Forrás anyagot konkrétan nem használtam. A weblapok, cikkek szövegének eredetét vagy forrás anyagát pedig a kijelölés majd jobb egérgomb keresés a Google keresővel opcióval lehet ellenőrizni( elég a cikk nevét kijelölni vagy egy kívánt részt belőle ). A hiperaktivitásról pedig itt lehet olvasni. http://www.tenyek-tevhitek.hu/hiperaktivitas-es-taplalkozas.htm. Remélem tudtam segíteni.Imre-B@petneknekka:
  (2014-01-01 16:32:59)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • petneknekka: Nagyon érdekes és elgondolkoztató cikk! Bocsánat, ha buta a kérdés, de te írtad, vagy valamilyen forrást használtál? Ha ez utóbbi, akkor megadnád nekem kérlek? A szénhidrátok és bizonyos adalékok hatásáról a gyerekkori hiperaktivitásra már hallottam, olvastam, de a téma még úgy érzem "szűz terület", ezért örülök, ha bármi hasonlót találok.
  (2014-01-01 14:35:14)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • Imre-B: Köszönöm@Syncler:
  (2013-12-30 21:35:27)
  Boldog újévet.
 • Syncler: Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok Neked!
  (2013-12-30 20:11:43)
  Boldog újévet.
 • Törökné Ty. Gy.: Nem valami megnyugtató kilátást "festettél" elénk - igaz, sok helyen már az email címet is le kell adni ma is!
  (2013-11-28 19:28:16)
  Az internetes profilunk és a mindennapi életünk a jövőben.
 • Imre-B: Élképesztőek a számok de az általam olvasott cikkben azt írja, hogy némelyik csillag körül 3 lakható bolygó is kering. Itt sem sokon múlt ,hogy a Mars nem lakható a Vénusz meg lakható bolygó volt valamikor, csak történt valami a légkörével. @Syncler:
  (2013-11-17 11:08:08)
  Lakható bolygók.
 • Syncler: Semmit sem tudunk. Vagyis MI, egyszerű emberek.
  Mint mindig, akik hozzáférnek bővebben ezekhez a dolgokhoz, azok nem beszélnek. Nem azért, mert nem beszélnének, hanem azért, mert nem tehetik. Nekem ez a véleményem, ami kicsit összeesküvés-elmélet szagú, viszont meggyőződésem, hogy ha ennyi lakható bolygó van, akkor nem vagyunk egyedül.
  (2013-11-16 19:12:18)
  Lakható bolygók.
 • escorts Paris: I simply want to mention I am newbie to blogging and actually enjoyed this web page. Almost certainly I?m likely to bookmark your blog post . You really come with remarkable well written articles. Appreciate it for sharing your web site.
  (2013-03-27 22:04:57)
  Egyensúly a víz felett.
Counter
AmazingCounters.com
Powered by Blogger.hu