Imre-B Blog

Szórakozás, humor, tudomány, társadalom, cikkek, elméletek, képek grafikák stb...Imre-B Digital Art és Filozófia

RSS

Nemsokára az internetes profilunk fogja meghatározni, hogy hol dolgozhatunk hol vásárolhatunk, melyik szolgáltatóval állhatunk kapcsolatba vagy hogy hol lakhatunk. Már most is jelentősen befolyásolja internetes profilunk a munkahely megszerzését, hiszen már minden valamit is magára adó cég nem csak az önéletrajzunkat kéri be, de ellenőrzi internetes profilunkat is. Az internetes profil alatt nem csak a közösségi oldalakra kell gondolni, hanem a teljes internetes tevékenységünkre. Blogokhoz való hozzászólásainkra, hirdetéseinkre, különböző regisztrációinkra játék vagy társ kereső oldalakra tehát minden internetes megnyilvánulásunkra. Így megállapíthatják politikai beállítottságunkat is, pl. x vagy y politikai csoport tagjai vagy szimpatizánsai vagyunk.  Bár arcfelismerő rendszereket még csak az országok állami szervei használnak, de nemsokára a kereskedelmi cégek biztonsági rendszereinél is elterjednek. A bevásárló központok biztonsági rendszere jelezni fogja a nem kívánt profilú személyek megjelenését, vagy ép azt ha az Interneten nincs az adott személyről profil. Ha valakiről semmilyen adat nem található az Interneten ( ami nem valószínű hiszen ha ő maga nem is internetezik ismerősei biztos megemlítik közösségi oldalaikon ), az már gyanakvásra adhat okot. Lényegében már szinte mindenkiről van valamilyen fotó fen a hálózaton. A szolgáltatok is ellenőrizhetnek majd minket egy szerződés megkötése előtt. Pl. ha az Interneten túl sok a kopasz, tetovált, kisportolt testalkatú ismerősünk nem biztos, hogy egy biztosító életbiztosítást köt velünk. Az Interneten már most lehetőség van lakás vásárlásnál, egy adott település internetes profilját megtekinteni. Már majdnem minden településnek van weboldala, szolnak róla hírek stb.. Elég az adott település nevét begépelni egy keresőbe és máris megtudhatjuk kik laknak ott, milyen a közbiztonság, x vagy y párthoz tartózik e a polgármester, vagy milyen az időjárás. Ma már nem csak a médiák TV, rádió, újságok tartoznak különböző politikai csoportokhoz, hanem szolgáltatok, boltok, üzletláncok, vállalatok, cégek is tulajdonosaik révén. Bár most még elképzelhetetlen de előfordulhat a jövőben, hogy internetes profilunk miatt nem vásárolhatunk bizonyos üzletekben vagy nem vehetünk igénybe bizonyos szolgáltatásokat.

Ajánlott lesz semleges internetes profilt kialakítani, politikai és agresszív kirohanásoktól mentes közösségi megnyilvánulásokkal, szolgáltatokról, cégekről, hivatalokról való átgondolt vélemény nyilvánításokkal. A közeljövőben az internet egyre jobban fogja befolyásolni mindennapi életünket. Az információk korába léptünk.

Ma már akár házi kedvencünknek is lehet weblapja, közösségi oldala, vagy internetes profilja.

Mióta szegény kutyám eltávozott az örök vadászmezőkre azóta macskát tartok. Olcsóbb is, aranyosabb is, csak ép nem ugat ha jön valaki, legfeljebb nyávog ha a farkára lépnek. Nem kell beoltatni, nem kell megláncolni, nem büntetnek meg ha elkóborol, nem ébreszt fel az ugatásával ha telihold van, és a postásnak sem kell vért izzadnia, hogy bedobja a levelet. De azért nyugodtabban aludtam amikor kutyám volt.

A tévében láttam egy riportot, hogy még soha ennyi kutyát nem vittek menhelyre.

Ez a gazdaság hatása az evolúcióra, a macskák tömegesen fognak elszaporodni mert olcsóbb a tartásuk. A kutyák meg szép lassan  kihalnak mert drága a fenntartásuk.

Elképzelem ahogy egyes állattenyésztők elkezdik kitenyészteni a házőrző macskát ami vadul  nyávogni kezd ha idegent lát.

Imre-B

Nemrég jelentették be, hogy mint egy 8.8 milliárd lakható bolygó van a Galaxisban. Ez azt jelenti, hogy ennyi bolygó kering a csillagoktól abban a távolságban ahol még megfelelőek a körülmények az élet kialakulásához. Azért ez egy kicsit el gondolkodtató. Ha ennyi lakható bolygó van, miért vagyunk egyedül.

Lehet hogy valamilyen veszedelem van az űrben csak mi még nem tudunk róla, és ezért lapit mindenki ?

Attack ( ilusztráció )

Vajon menyire kéne megerőltetnie magát egy idegen fajnak hogy kiirtson minket. A filmekkel ellentétben valószínűleg nem nagyion.

Azért legyünk bizakodóak egy idegen civilizáció nem valószínű, hogy ennyire brutális.

Imre-B 2013 10 13

A hajléktalan hajnalban kelt, nem kellet neki ébresztőóra egyszerűen megérezte, hogy már kelni kell. Kimászott vackából ami az úttól nem messze a bozótosban volt. Megkereste a fán a jelet majd elkezdte kiásni a kis dobozát. Nem véletlenül ásta el értékeit, bár az útról nem volt látható a vacka mégis előfordult már, hogy kirabolták míg nem volt „otthon”. Elővet pár filtert meg egy kis dohányt amit az összeszedet csikkekből dörzsölt ki. Így elég olcsón megúszta a dohányzást csak a filtert kellet megvennie. Kivette a dobozból még a töltött ami a legnagyobb érték volt a ládikában, majd a reggeli szélnek háttal elkezdte megtölteni a napi adaghoz valót. Először a filtert húzta fel a töltőre, majd a dohányt szórta bele a töltő vájatába. Néha véletlenül felcserélte a sorrendet ilyenkor káromkodva vette észre, hogy felakad a filter a dohánytól töltő csőrére, majd meggyűrődik a papír. Ilyenkor  szép lassan ki kellet simogatnia a papírból a gyűrődést. Minden késsz cigarettának összecsípte a végét és a zsebébe rakta.. Mikor végzet szépen visszapakolt mindent a ládikába. A ládában volt még egyéb érték is amit jobb volt nem vinni magával. Egy talált fél ezüst fülbevaló, egy elszakadt megint csak ezüst nyaklánc, zsebrádió, hivatalos papírok segélyekhez, egy rossz mobiltelefon és még egy működőképes is csak éppen levolt merülve. Felesleges lett volna feltölteni hiszen úgysem lett volna pénze feltölteni a kártyát. A kincses ládában voltak még a telefonokhoz töltök, iskolafüzet tol. Az iskolafüzetben telefonszámok, nevek, címek, időpontok, mikor hol mit osztanak. Tehát minden ami az életben maradáshoz kell. Némelyik cím már át volt húzva, ezek már megszűntek vagy ép nem volt tanácsos odamenni. Úgymond ezeken a helyeken nézeteltérése támadt egyesekkel, vagy a konkurenciával vagy ép az ügyintézőkkel. Nem ép segélyhelyekre kell gondolni. A hulladék telephelyek címei több helyet foglaltak el a tömbön mint bármi más. A kihúzottak között voltak amik megbuktak, ezek általában nem kérdeztek sokat de rövid életűek voltak. Voltak köztük még úgymond magántelephelyek amik családi házak udvarán működtek, itt egy kicsit olcsóban vették át a dolgokat, de éjjel és hétvégén is be lehetett csengetni ami nem jött rosszul senkinek ha pénz kellet neki hírtelen „kenyérre”. Természetesen csak barátoknak vagy ismerősöknek. A hajléktalan eligazgatta a ládában a kacatokat, a dohányos zacskó és a filteres doboz foglalta el a legtöbb helyet. Kicsit szűkös volt már a hely a ládában a hajléktalan kivet egy régi benzines öngyújtott gondolkodva elkezdte forgatni, a tűzkő még jó volt benne, szépen is nézett ki az öngyújtó de benzint már biztos nem fog találni hozzá sehol. Majd esszébe jutott egy építkezés, hátha ott kidobnak valami hígítót vagy valami éghető vegyszert és vissza erőltette a dobozba. A dobozban minden kacatnak volt valamilyen értéke ha nem most akkor majd máskor alapon. Még a rozsdás konzervnyitónak is amit már nem is emlékezet mikor használt utoljára.

Újabban már minden konzerv tépőzáras. Lezárta a ládikát majd gondosan földet húzott rá, pár falevéllel álcázta a helyett. Felnézett a fára ahova a ládát rejtette, a fán csak egy vágás volt, aki nem tudta mit jelent annak nem mondott semmit.  Felállt benyúlt a felső zsebébe és egy fém cigarettásdobozt vett elő, kivette a másik zsebéből a kész filtereket és szép lassan elkezdte beleerőltetni őket, némelyiknek még egyszer összecsípte a végét, hogy ne szóródjon ki a dobozban belőlük a dohány. Természetesen nem fért bele minden szál, sajnos csak egy fém cigarettásdobozt vett annak idején mikor még volt rá pénze. A többit egy kukából kiszedet papír cigarettás dobozba rakta. A papír dobozokkal az volt a gond, hogy elég hamar szétmáltak. Gondolt rá hogy vessz még egy fém cigarettásdobozt de valahogy mindig kellet másra a pénz. Felkapta hátizsákját és küszködve kimászott a bozótosból a földútra. Így reggel sajgott minden porcikája, hát igen ez az életmód nem tessz jót a csontoknak, de majd szép lassan elmúlik ahogy a nap halad előre, és már látta lelki szemei előtt a boltot ahol majd megissza a kis fájdalomcsillapítóját. Közben rágyújtott. Más átlagdohányosnak keresztbe álltak volna a szemei attól a cigarettától amit a hajléktalan pöfékelt. Miután maradékokból volt úgymond újragyártva igen csípős volt a füstje, a nikotin és kátránytartalomról nem is beszélve. A hajléktalan szép lassan beért a munkahelyére vagyis a városba. Az első téren már rutinosan nézte át a közterekre kitett szemétgyűjtőket, a szemetesen található csíkgyűjtő volt az első majd a szemetes tartalma jött, a sörös dobozokat széttaposta hogy minél több férjen a zsákjába.  Nem volt senki a téren, hétvége volt mindenki aludt, az egyetlen konkurenciája meg még nem kelt fel. A konkurens guberálónak még volt otthona ha annak lehet nevezni azt a romhalmazt amiben lakott. A hajléktalan a tér bokrosabb része felé vette az irányt, nem csalódott a bokrok alján a bulizó fiatalok által eldugott üvegeket talált majd mind üres volt csak az egyikben lötyögött még egy kis maradék. Mielőtt meghúzta azért beleszagolt, hallott már olyat, hogy vicces fiatalok tudván hogy hajléktanok kutatják át a teret mást tettek az üvegbe mint ami rá volt írva. Még egy teret átnézet útban a bolt felé ami a legkorábban nyitott. Volt még egy kis aprója egy kávéra meg egy kis „ folyékony gyógyszere”.

A bolt után a kisváros főutjai következtek. Útközben találkozott néhány ismerőssel megvitatták mit hol láttak ki mit talált. Délben leadta a hulladékkereskedőnél a fém dobozokat majd az árukból megebédelt. A kisvárosokban nincsenek ingyen konyhák, ha valamelyik hajléktalan ingyen akar ebédelni akkor egy nagyobb városba kell beköltöznie, aminek az a következménye hogy a hajléktalanok zöme a nagyobb városokban összpontosul. Ezt a hajléktalan is tudta, itt a kisvárosban lényegében az egyetlen hajléktalan csak ö volt, a pár helybeli szegényt nem számolta. A szegényt a hajléktalantól csak az különböztette meg, hogy az egyiknek még volt fedél a feje felett a másiknak meg már nem. A városka egyes szegényei is guberáltak de miután még nekik volt fedél a fejük felett így nem olyan intenzíven mint a hajléktalan. Némelyik háztájit tátott így kicsit jobb helyzetben volt mint a hajléktalan. Ebéd után pihent egy kicsit az egyik téren közben elmerengett az élet dolgain. Az ember észre se veszi és szép lassan lecsúszik, egyszer csak segélyekért kuncsorog, nyugdíj még nem jár, dolgozni meg már nem tud 40 felett már nem nagyon  veszik fel sehol, ha meg még beteg is ami szinte biztos akkor annyi. A negyedik x után már felgyülemlenek a nyavalyák, előjön a vesebaj a májzsugor a magas vérnyomás stb.. Marad az alkalmi munka kertásás, favágás egyebek, persze ha van ismerőse. Délután még gyűjtögetet egy keveset majd azt is leadta a hulladékosnál. Estefele megvette szerény vacsoráját majd a vackánál elfogyasztotta. Néha találkozott jótét lelkekkel akik adtak neki  használt ruhát, esetleg egy boltos szánta meg, egy kis pakolásért cserébe kapott kenyeret. Vacsora után számba vette szerzeményeit amit a hulladékosnál nem tudott leadni. Könyvek, rossz öngyújtók, kidobott ruhák stb.. Szelektálta őket, egyiket egyik kupacba rakta a másikat a másikba. Miután végzett elővette az összegyűjtögetett csikkeket és elkezdte kimorzsolni belőlük a dohányt mire végzett este lett. Kiásta kincses dobozát és hozzá tette a kimorzsolt dohányt a többihez majd kivette a dobozból ütött kopott zsebrádióját. Még nyár volt így nem kellet még hajléktalan szálóra mennie, ki érezné jól magát egy csomó lecsúszott betegeskedő ember között, egyéb dolgokról nem is beszélve. Nem telt így minden napja, segélyosztáskor vagy ha volt alkalmi munkája kicsit kirúgót a hámból, vett ezt azt. Lefekvés előtt még maga mellé készítette botját hogyha valami kóbor eb odatéved eltudja kergetni. Bekapcsolta zsebrádióját, majd hallgatta addig amíg el nem álmosodott.

 

Éjjel álmodott. Álmában egy fiatal hajléktalannal veszekedet valamin. Mind a ketten ugyanazt a valamit rángatták, egy szürke alaktalan dolgot amiről mind a ketten azt hitték, hogy valami értéket képvisel. Egyszer csak eltűnt a fiatal hajléktalan, helyébe egy nagydarab ember került aki a egy mérleget nézett és a fejét rázta. Megfordult és egy csomó holmi között találta magát, keresett kutatott valami után de nem találta.  Felébredt. Körbenézett, minden csendes volt és sötét, az ég felhős és holdtalan.  Eszébe jutott az álma. Utálta a fiatal hajléktalanokat akiket a szüleik kergetek el otthonról, vagy jöttek el maguktól. Szinte mind valamilyen függőségben szenvedett. Most kell egy kis idő még újra elalszik, káromkodott magában. Eszébe jutottak a kultúraközpontban vagyis helyi italdában tévénézéskor látott filozófusok egyike. Utálta őket, ahelyett hogy jó pénzért tanulmányokat meg hülye könyveket írogatnának baromságokról, miért nem azt találják ki, hogy mindenkinek jó legyen. Valószínű azért egyetlen párt sem fizetne gondolta kárörvendően. Meg volt róla győződve hogy a filozófusok csak megrendelésre dolgoznak, különben hogy élnének meg, és ráadásul nem is rosszul. Érezte ez egy kicsit sántít de nem törődött vele. A politikai pártokról is megvolt a véleménye, nem érdekelte melyik párt van hatalmon csak neki lenne egy kicsit jobb, de mindig csak rosszabb lett, hol ezért hol azért. Akármelyik került hatalomra mindegyik egy kicsit keserített az életén. Egyre több a pribék, ahogy ő és más hajléktalan is a hivatalos személyeket hívta. Már mindenhol van mezőőr, erdész, faluvédő, polgárőr, rendőr, biztonságőr, ellenőr, közterület felügyelő, fel se bírja az ember sorolni őket nemhogy még kerülgetni mindet. Káromkodott egyet ahogy eszébe jutott hogy minap egy halőr állította meg, hogy nincs e nála hal. Újra bekapcsolta a rádiót. Jobb ha ilyeneken nem gondolkodik. A rádióból szóló zene megnyugtatta majd mikor elálmosodott lekapcsolta, az utolsó gondolata ez volt, remélem nem álmodom megint valami baromságot. Természetesen álmában megint kereset kutatott valami után és veszekedet más hajléktalanokkal, de erre már reggel nem emlékezett.

Feedek
Megosztás

imre-x.blogger.hu Webutation
Legfrissebb hozzászólások
 • Imre-B: Leginkább GIMP a kedvencem. De használom a Photo Pos Pro programot és fraktál készítő programokat. @Syncler:
  (2014-01-20 11:30:02)
  Digital Art
 • Syncler: Milyen programmal dolgozol?

  Egyébként én is grafikuskodom.
  (2014-01-19 21:43:38)
  Digital Art
 • Imre-B: A cikk leginkább az én véleményem. Forrás anyagot konkrétan nem használtam. A weblapok, cikkek szövegének eredetét vagy forrás anyagát pedig a kijelölés majd jobb egérgomb keresés a Google keresővel opcióval lehet ellenőrizni( elég a cikk nevét kijelölni vagy egy kívánt részt belőle ). A hiperaktivitásról pedig itt lehet olvasni. http://www.tenyek-tevhitek.hu/hiperaktivitas-es-taplalkozas.htm. Remélem tudtam segíteni.Imre-B@petneknekka:
  (2014-01-01 16:32:59)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • petneknekka: Nagyon érdekes és elgondolkoztató cikk! Bocsánat, ha buta a kérdés, de te írtad, vagy valamilyen forrást használtál? Ha ez utóbbi, akkor megadnád nekem kérlek? A szénhidrátok és bizonyos adalékok hatásáról a gyerekkori hiperaktivitásra már hallottam, olvastam, de a téma még úgy érzem "szűz terület", ezért örülök, ha bármi hasonlót találok.
  (2014-01-01 14:35:14)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • Imre-B: Köszönöm@Syncler:
  (2013-12-30 21:35:27)
  Boldog újévet.
 • Syncler: Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok Neked!
  (2013-12-30 20:11:43)
  Boldog újévet.
 • Törökné Ty. Gy.: Nem valami megnyugtató kilátást "festettél" elénk - igaz, sok helyen már az email címet is le kell adni ma is!
  (2013-11-28 19:28:16)
  Az internetes profilunk és a mindennapi életünk a jövőben.
 • Imre-B: Élképesztőek a számok de az általam olvasott cikkben azt írja, hogy némelyik csillag körül 3 lakható bolygó is kering. Itt sem sokon múlt ,hogy a Mars nem lakható a Vénusz meg lakható bolygó volt valamikor, csak történt valami a légkörével. @Syncler:
  (2013-11-17 11:08:08)
  Lakható bolygók.
 • Syncler: Semmit sem tudunk. Vagyis MI, egyszerű emberek.
  Mint mindig, akik hozzáférnek bővebben ezekhez a dolgokhoz, azok nem beszélnek. Nem azért, mert nem beszélnének, hanem azért, mert nem tehetik. Nekem ez a véleményem, ami kicsit összeesküvés-elmélet szagú, viszont meggyőződésem, hogy ha ennyi lakható bolygó van, akkor nem vagyunk egyedül.
  (2013-11-16 19:12:18)
  Lakható bolygók.
 • escorts Paris: I simply want to mention I am newbie to blogging and actually enjoyed this web page. Almost certainly I?m likely to bookmark your blog post . You really come with remarkable well written articles. Appreciate it for sharing your web site.
  (2013-03-27 22:04:57)
  Egyensúly a víz felett.
Counter
AmazingCounters.com
Powered by Blogger.hu