Imre-B Blog

Szórakozás, humor, tudomány, társadalom, cikkek, elméletek, képek grafikák stb...Imre-B Digital Art és Filozófia

RSS

Megjegyezném hogy a blogomhoz ( Imre-B Blog ) magyarul is hozzá lehet szólni.
Lassan már a Szegedi mezőgazdasági munkás is angolul írogatja véleményét.
Nem az én weblapomon kell a nyelvtudást gyakorolni.
Azokat a hozászolásokat amikben reklámot találok továbbra sem jelentetem meg.
Ez légfőkép annak szól aki már ötödjére próbálta gyógyszert forgalmazó weblapjának linkjét becsempészni a weblapomra hozzászólásában.
Az Új-zélandi hozzászólónak meg ez úton üzenem hogy a kókusztejbe kevert mésszel azért nem tudjuk gyógyítani az elmebajt mert itt nincsenek pálmafák.

Most már utazhatunk a csillagok között évek helyet napok vagy hónapok alatt. De csak elméletben. Sokan nem halottak még a húzóhajtóműről, nem véletlenül, ugyanis ez újdonság. A rakétáknál most használatos toló hajtóművel ellentétben ez ugyanis húzással mozgat meg tárgyakat.  A toló hajtómű elég alacsony hatásfokú, és a sebessége is korlátozva van. A húzóhajtómű hatékonyabb és a sebessége sincs korlátozva. Hogy mégis hogy kell elképzelni egy húzóhajtóművet. Nagyon egyszerű a működési elve, a centrifugális erőt használja ki. Lényegében egy irányba tereli azt az erőt amit pörgetéssel 360 fokban bocsátana ki egy test. A természetben ez nem újdonság sőt az emberek is használták már űrszondák felgyorsításához. Ez az úgy nevezet parittya elv. Mikor megpörgetünk egy tárgyat majd hirtelen elengedjük. A húzóhajtómű ennek a továbbfejlesztett változata. Itt egy nagy tömegű tárgyat pörgettünk egy központ körül. A lényeg az, hogy csak egy adott ponton fejtsen ki húzást az adott test. Ez többféleként is lehetséges, az egyik megoldás, hogy nem körpályán pörgetjük az adott testet. A másik lehetőség, hogy a test tömegét a körpálya adott pontján megnöveljük, tömörítéssel vagy egyéb más módszerrel. Lényegében egy motort kell elképzelni, ami elhúzza saját magát, akár vízszintesen akár függőlegesen. Hogy mért nem készítenek ilyen hajtóművet. Nagyon egyszerű a magyarázata, nagyon sok energiát kell tárolnunk nagyon kis helyen. Pl. egy több tonnás tömeget kéne pörgetnünk egy párszáz kilós motorral igen nagy sebességgel, hogy az valamilyen irányba elmozduljon. És természetesen gondoskodni kéne még arról is, hogy ez a tömeg csak egy irányba húzzon. Tehát egy elég bonyolult motort kell elképzelni. Már a nagy tömegű test pörgetéséhez sincs olyan motorunk ami erre képes lenne. A húzóhajtómű csak elméletben létezik. És még vagy 100 évig biztos, hogy elmélet is marad. De azért jó belegondolni, hogy létezik egy olyan hajtómű amivel ha csak elméletben is, de el lehet jutni más bolygókra évek helyet pár nap vagy hónap alatt. Ugyanis a húzóhajtóművel ellátott űrhajó elméletileg a fénynél is gyorsabban haladhat. Csak energia kérdése a végsebessége. Felejtsük el azokat a jeleneteket amikor egy űrhajó fénycsíkot húzva  maga után felgyorsul. Nézünk fel a csillagos égre és egyből láthatjuk, hogy a Galaxisban minden faj húzóhajtóművet használ. Melyik csillagász látott a semmi közepén felvillanni valamit. Pedig ahhoz, hogy a csillagok között közlekedjen valaki komoly energia mennyiség kell.

Imre-B 2011-07-06

Az Imre-B Magazinban 2011 megjelent cikkem.

Macska 5 D-ben.

Vajon le lehet e írni egy matematikai képlettel az univerzumot. Nos próbáljuk meg. Jelenlegi tudásunk szerint világegyetemünk a semmiből lett, vagyis a kiinduló számunk a 0. Az érték amit pedig megkell kapnunk a jelenlegi univerzumunk száma vagyis a végtelen ∞,  hogy lesz 0-ból végtelen.  +∞ / - ∞ = 0 Megfordítva is igaz a képlet tehát 0=+∞/-∞ Ebből következik, hogy léteznie kell egy mínusz univerzumnak is. A mínusz univerzumot vagy világegyetemet nem látjuk hiszen az egy negatív univerzum.

Imre-B

Egy elméletet osztok meg most olvasóimmal. E szerint a hold nem egy tömör égitest, hanem egy üreges mesterséges szerkezet csak a külsején található kőzet kb. 1-5 km vastagságban. A hold egyfajta sugárzást bocsát ki, és ez teszi lehetővé az életet a földön. Ez sok mindenre magyarázatott adna. Miért van ilyen szokatlanul nagy holdunk, miért csak a földön van élet, a méretéhez képest miért ilyen kicsi a hold ár apály ereje a földön. Miért igazítják a hold ciklushoz egyes fajok a biológiai viselkedésüket. Még az emberek viselkedése is megváltozik.. Ezekre mind magyarázatott ad az, hogy a hold egy mesterséges égitest amit évmilliárdokkal ezelőtt egy idegen faj hozott létre. A mai napig nem tudjuk hogy lett az élettelenből élő a mi kis bolygónkon és, hogy maradhatott fen az élet annyi katasztrófa ellenére is. Ha a holdból származó sugárzásnak köszönhetjük az életet akkor milyen következményekkel járna he elhagynánk ezt a zónát egy űrhajóval.  Lehet hogy egyből élettelené válna az élő, vagyis meghalna.  Lehet hogy csak a hold közelében élhetünk és a földet soha nem hagyhatjuk el ? Sok kérdést felvet ez az elmélet. Vajon ezt a sugárzást egy gép idézi elő a hold belsejében vagy csak egy speciális anyag amit mi még nem ismerünk. Az elmélet mellet szól még az is hogy ha a földön csak a körülményeknek köszönhetően jött volna létre az élet akkor az univerzumban hemzsegnie kéne az idegen fajoknak már évmilliárdok óta. Minden felöl idegen fajok rádióadásait kéne fognunk akár milyen messzi is lenének. De mivel ilyen rádió adásokat nem fogunk így nem csak a körülményeknek kell megfelelniük az élethez egy bolygón hanem kell még valami plusz is hozzá. És ez a plusz valamilyen sugárzás ami feltétlenül kell az élethez. Ez a sugárzás az élet esszenciája. Ez az eszencia valahol valamikor egy adott helyen megvolt ahol az első intelligencia kialakult az univerzumban. Majd ez az ismeretlen faj szétvitte ezt az eszenciát mindenhova ahol úgy gondolta hogy érdemes életet létrehozni. És itt nálunk a holdban helyezte el. Nem elhihető hogy a naptól pont megfelelő távolságra keringő földnek pont egy ekkora holdja legyen. Ennyi véletlen nem lehet az univerzumban.

Imre-B

Feedek
Megosztás

imre-x.blogger.hu Webutation
Legfrissebb hozzászólások
 • Imre-B: Leginkább GIMP a kedvencem. De használom a Photo Pos Pro programot és fraktál készítő programokat. @Syncler:
  (2014-01-20 11:30:02)
  Digital Art
 • Syncler: Milyen programmal dolgozol?

  Egyébként én is grafikuskodom.
  (2014-01-19 21:43:38)
  Digital Art
 • Imre-B: A cikk leginkább az én véleményem. Forrás anyagot konkrétan nem használtam. A weblapok, cikkek szövegének eredetét vagy forrás anyagát pedig a kijelölés majd jobb egérgomb keresés a Google keresővel opcióval lehet ellenőrizni( elég a cikk nevét kijelölni vagy egy kívánt részt belőle ). A hiperaktivitásról pedig itt lehet olvasni. http://www.tenyek-tevhitek.hu/hiperaktivitas-es-taplalkozas.htm. Remélem tudtam segíteni.Imre-B@petneknekka:
  (2014-01-01 16:32:59)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • petneknekka: Nagyon érdekes és elgondolkoztató cikk! Bocsánat, ha buta a kérdés, de te írtad, vagy valamilyen forrást használtál? Ha ez utóbbi, akkor megadnád nekem kérlek? A szénhidrátok és bizonyos adalékok hatásáról a gyerekkori hiperaktivitásra már hallottam, olvastam, de a téma még úgy érzem "szűz terület", ezért örülök, ha bármi hasonlót találok.
  (2014-01-01 14:35:14)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • Imre-B: Köszönöm@Syncler:
  (2013-12-30 21:35:27)
  Boldog újévet.
 • Syncler: Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok Neked!
  (2013-12-30 20:11:43)
  Boldog újévet.
 • Törökné Ty. Gy.: Nem valami megnyugtató kilátást "festettél" elénk - igaz, sok helyen már az email címet is le kell adni ma is!
  (2013-11-28 19:28:16)
  Az internetes profilunk és a mindennapi életünk a jövőben.
 • Imre-B: Élképesztőek a számok de az általam olvasott cikkben azt írja, hogy némelyik csillag körül 3 lakható bolygó is kering. Itt sem sokon múlt ,hogy a Mars nem lakható a Vénusz meg lakható bolygó volt valamikor, csak történt valami a légkörével. @Syncler:
  (2013-11-17 11:08:08)
  Lakható bolygók.
 • Syncler: Semmit sem tudunk. Vagyis MI, egyszerű emberek.
  Mint mindig, akik hozzáférnek bővebben ezekhez a dolgokhoz, azok nem beszélnek. Nem azért, mert nem beszélnének, hanem azért, mert nem tehetik. Nekem ez a véleményem, ami kicsit összeesküvés-elmélet szagú, viszont meggyőződésem, hogy ha ennyi lakható bolygó van, akkor nem vagyunk egyedül.
  (2013-11-16 19:12:18)
  Lakható bolygók.
 • escorts Paris: I simply want to mention I am newbie to blogging and actually enjoyed this web page. Almost certainly I?m likely to bookmark your blog post . You really come with remarkable well written articles. Appreciate it for sharing your web site.
  (2013-03-27 22:04:57)
  Egyensúly a víz felett.
Counter
AmazingCounters.com
Powered by Blogger.hu