Imre-B Blog

Szórakozás, humor, tudomány, társadalom, cikkek, elméletek, képek grafikák stb...Imre-B Digital Art és Filozófia

RSS

Pár 3D grafika.

Megvásárolható letölthető képeim a Imre-B DeviantArt oldalon.

További képek az Imre-B Digital Art és Imre-B Digital Art 2.

Bár az univerzumunk hatalmas még sem végtelen vajon mi lehet azon túl ? A sok millió és milliárd galaxisból álló univerzumunkat végtelenek lehetne hinni de mégsem az. Mostani tudásunk szerint kb. 15 milliárd éve keletkezet a semmiből . ( ? ) Sokféle elképzelés létezik, hogy a szinte felfoghatatlan távolságon túl mi lehet.

Az első elmélet szerint semmi. Valami csoda történt és létrejött az univerzum megtörtént az ősrobbanás és kb. 50-60 milliárd év múlva elenyészik. Kihűlnek a napok majd elbomlanak idővel még az atomok is. A második szerint további univerzumok millió és milliárd galaxissal, csak esetleg más korral rendelkeznek vagyis vagy öregebbek vagy fiatalabbak. Ez tűnik a legésszerűbbnek, hiszen ha a mi univerzumunk létrejött akkor más univerzum valahol a nagy távolban miért ne. Ha itt volt nagy bumm akkor máshol is. Egy másik elmélet szerint akár merre indulnánk a végtelen távolság megtétele után ugyanoda lyukadnánk ki, vagyis az univerzumunk önmagába záródik tehát nincs azon túl számunkra. Itt most próbálom csak az érthetőbb elméleteket leírni, de próbáljuk meg úgy elképzelni a dolgot, hogy egy buborék felszínén vagyunk és akár merre megyünk végén mindig ugyanoda lyukadunk ki.A negyedik elképzelés szerint egyfajta folyadékban vagyunk vagyis olyan sűrű a tér az univerzumon túl hogy azt képtelenek lennénk áthatolni vagy azon túl érzékelni bármit. Most megint egy kis magyarázatot kell adnom. A tér az nem semmi, összenyomható vagy széthúzható Pl. az égitestek vagyis a napok és bolygók körül meggörbül a tér lényegében ezért keringenek a bolygók a napok körül és a holdak a bolygók körül. Most képzeljük el hogy nagyon össze van nyomva ez a tér valamiért és ebben keletkezet a mi univerzumunk. Vagyis egy buborék jött létre ebben a sűrű térben és ez lett a mi univerzumunk. Természetesen ebben a sűrű térben vagy folyadékban további univerzumok léteznek csak ezek számunkra nem láthatok nem érzékelhetők. Az utolsó elképzelés szerint a univerzumon túl megváltoznak a fizikai törvények egy ismeretlen közegben találnánk magunk ahova ha be akarnánk jutni megsemmisülnénk. Nem létezne fény vagy gravitáció vagy anyag, helyette valami mássá alakulnánk. Magyarázatként mint ha a földi légkörhöz vagy gravitációhoz szokott embert a Vénuszra raknánk, atomjaira bomlana.

Jelenkori elképzelések szerint ezek lehetnek a galaxisokon túl.

Imre-B 2013-07-18

Feedek
Megosztás

imre-x.blogger.hu Webutation
Legfrissebb hozzászólások
 • Imre-B: Leginkább GIMP a kedvencem. De használom a Photo Pos Pro programot és fraktál készítő programokat. @Syncler:
  (2014-01-20 11:30:02)
  Digital Art
 • Syncler: Milyen programmal dolgozol?

  Egyébként én is grafikuskodom.
  (2014-01-19 21:43:38)
  Digital Art
 • Imre-B: A cikk leginkább az én véleményem. Forrás anyagot konkrétan nem használtam. A weblapok, cikkek szövegének eredetét vagy forrás anyagát pedig a kijelölés majd jobb egérgomb keresés a Google keresővel opcióval lehet ellenőrizni( elég a cikk nevét kijelölni vagy egy kívánt részt belőle ). A hiperaktivitásról pedig itt lehet olvasni. http://www.tenyek-tevhitek.hu/hiperaktivitas-es-taplalkozas.htm. Remélem tudtam segíteni.Imre-B@petneknekka:
  (2014-01-01 16:32:59)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • petneknekka: Nagyon érdekes és elgondolkoztató cikk! Bocsánat, ha buta a kérdés, de te írtad, vagy valamilyen forrást használtál? Ha ez utóbbi, akkor megadnád nekem kérlek? A szénhidrátok és bizonyos adalékok hatásáról a gyerekkori hiperaktivitásra már hallottam, olvastam, de a téma még úgy érzem "szűz terület", ezért örülök, ha bármi hasonlót találok.
  (2014-01-01 14:35:14)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • Imre-B: Köszönöm@Syncler:
  (2013-12-30 21:35:27)
  Boldog újévet.
 • Syncler: Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok Neked!
  (2013-12-30 20:11:43)
  Boldog újévet.
 • Törökné Ty. Gy.: Nem valami megnyugtató kilátást "festettél" elénk - igaz, sok helyen már az email címet is le kell adni ma is!
  (2013-11-28 19:28:16)
  Az internetes profilunk és a mindennapi életünk a jövőben.
 • Imre-B: Élképesztőek a számok de az általam olvasott cikkben azt írja, hogy némelyik csillag körül 3 lakható bolygó is kering. Itt sem sokon múlt ,hogy a Mars nem lakható a Vénusz meg lakható bolygó volt valamikor, csak történt valami a légkörével. @Syncler:
  (2013-11-17 11:08:08)
  Lakható bolygók.
 • Syncler: Semmit sem tudunk. Vagyis MI, egyszerű emberek.
  Mint mindig, akik hozzáférnek bővebben ezekhez a dolgokhoz, azok nem beszélnek. Nem azért, mert nem beszélnének, hanem azért, mert nem tehetik. Nekem ez a véleményem, ami kicsit összeesküvés-elmélet szagú, viszont meggyőződésem, hogy ha ennyi lakható bolygó van, akkor nem vagyunk egyedül.
  (2013-11-16 19:12:18)
  Lakható bolygók.
 • escorts Paris: I simply want to mention I am newbie to blogging and actually enjoyed this web page. Almost certainly I?m likely to bookmark your blog post . You really come with remarkable well written articles. Appreciate it for sharing your web site.
  (2013-03-27 22:04:57)
  Egyensúly a víz felett.
Counter
AmazingCounters.com
Powered by Blogger.hu