Jelenleg elég sok feltételezés van világegyetemünk felépítéséről, pl. nem nagyon érthető, hogy milyen erő tartja össze a galaxisokat mert a bennük levő anyag gravitációs ereje ehhez kevés. Elméletileg minden spirál galaxisnak szét kéne esnie a forgása következtében. Idáig azt feltételezték, hogy az univerzumban létezik egy misztikus sötét anyag és sötét energia aminek ismeretlen az eredete, és ezzel a sötét anyaggal és energiával magyaráztak mindent amit máskép nem lehetet magyarázni. Pl. hogy miért nem esnek szét forgás közben a spirál galaxisok vagy hogy miért tágul egyre gyorsabban az univerzumunk.

Itt egy újabb hipotézis, hogy ne unatkozunk.

A fekete lyukakról már mindenki hallott, lényegében egy végtelen tömegű halott csillag ami elnyel mindent anyagot fényt, talán az időt is. Csak feltételezések vannak, hogy mi lehet bennük, de pontosan nem tudja senki. Tételezzük fel, hogy egy új anyaggá alakul az ami belekerül. Nevezzük fekete anyagnak. Most tételezzük fel, hogy ez az anyag kijut a galaxisba a fekete lyukból. Pl. úgy hogy, találkozik egy másik fekte lyukkal és annak gravitációs ereje szétszaggatja. Ez általában akkor következhet be mikor két galaxis összeütközik. A mi galaxisunk is sok sok milliárd éve ütközik más galaxisokkal. Tudni kell, hogy a spirál galaxisok mint a mienk is így alakulnak ki. Ez a fekete anyag aztán szétterjed az új galaxisban. Ez megmagyarázná miért nem esnek szét forgás közben a spirál galaxisok. Ezt a fekete anyagot porszerűnek képzeljük el ami elméletileg magához kéne , hogy vonzón minden anyagot. De erre is van magyarázat. Mikor két fekete lyuk találkozásakor az egyik szétszakad vagy porlik akkor ez a fekete anyag igen nagy sebességgel ( talán közel fénysebességgel ) áramlik ki az univerzumba, ennek következtében nem tud semmi nála lassabban mozgó dolgot magához vonzani, mint pl por, gáz, vagy kapcsolatba lépni vele. A mérete is feltételezhetően por vagy atomnyi szintű.

Összegzésképpen, idáig azt feltételezték, hogy egy fekete lyukból nem távozhat semmi  de azt semmi sem tiltja, hogy elméletileg egy nagyobb erő pl. egy nagyobb fekete lyuk ne szaggasson szét vagy porlasszon szét egy másik fekete lyukat és abból nem tiszta energia szabadul fel hanem egy új anyag. Ezt támasza alá, hogy ez idáig nem érzékeltünk két galaxis összeütközésénél robbanást. Lényegében akkor mind a két galaxis megsemmisülne. Ez sok mindenre magyarázatott adna galaxisunk és univerzumunk rejtélyeivel kapcsolatban. Tehát feltételezhetjük, hogy  egy igen nagy sebességű ( talán közel fénysebességgel mozgó ) és nagy tömegű fekete anyag kering az univerzumban.  Talán elektronnyi talán atomnyi talán porszem méretűek, amik a fényt elnyelik és igen nagy sebességűek ezáltal szinte érzékelhetetlenek. Lehetne még elmélkedni erről az anyagról, pl mit okozna ha a közelünkben elhaladna egy atomnyi belőle, a földön földrengést a napban napkitörést és még sorolhatnám. Sajnos a fekete lyuk egy miszticizált dolog lett amiről egyesek azt hiszik, hogy átjáró egy másik univerzumba vagy az időutazás egyik eszköze. Valójában lehet, hogy csak egy ugyanolyan egyszerű dolog mint egy nap, és ugyanúgy megsemmisülhet vagy széteshet mint egy bolygó.