Imre-B Blog

Szórakozás, humor, tudomány, társadalom, cikkek, elméletek, képek grafikák stb...Imre-B Digital Art és Filozófia

RSS

Kezdenek elavulttá válni a hagyományos operációs rendszerek, egyre nehezebben lehet megtalálni egy mappát vagy fájlt. A kétdimenziós ablakos vagy commander rendszerekben már nehezen áttekingető ekkora mappa és fájl mennyiség. Erre lehet megoldás a 3D-és operációs rendszer ahol a képernyőn öt ablakból választhatunk. A alsón természetesen a fő meghajtó lenne látható, a felsőn az internet, a baloldalon a dokumentumok, a jobboldalin a mellékmeghajtók, a középsőn pedig  az épen aktivált rész. Így egyszerre öt tájékozódási pontunk lehetne és ötfele indulhatunánk a rendszerben. Természetesen ezek a beállítások módosíthatóak lehetnének, mindenki igényei szerint.

Valószínűleg az ilyen operációs rendszerekre még egy kicsit várni kell. A grafikus meghajtókat nem mindennapi teljesítményre kényszerítené ez a megoldás.

Sokszor elgondolkodnak az emberek azon mik is azok a természetfeletti jelenségek. Hogy létezhetnek UFOK, szellemek, paranormális képességű emberek. Összességében ezeknek a dolgoknak semmi értelme. Vegyük pl. az UFO jelenséget. Néha felütnek ismeretlen járművek, dolgok de csak céltalanul repkednek. Felmerül a kérdés, hogy léteznek e egyáltalán vagy csak hallucinációk. Néha elég szavahihető emberek beszámolóit is haljuk ez ügyben pl. pilótákat. Tehát nem lehet minden esetben hallucináció.  De ha nem az, akkor csak valóságos kell, hogy legyen. Miután ezek a dolgok általában elég értelmetlenek így csak egy magyarázat lehetséges, maga az emberiség realizálja ezeket a dolgokat. Természetesen nem készakarva. Mint ahogy az embereknek van tudatalattijuk így valószínűleg az egész emberiségnek is van egy kollektív tudatalattija. Ezek a természetfelleti jelenségek lényegében valószínűleg nem mások mint az emberiség zavaros álmai amik realizálódnak.  Mint ahogy az emberek álmainak is csak homályos értelme van így az emberiség álmainak is csak sejthetjük az értelmét.  Pl. az UFO jelenségek a résztvevők számára valóságos így le is filmezhetők vagy lefényképezhetők. Ilyenkor az emberiség vágyálma realizálódik egy rövid időre, hogy idegen lényekkel találkozzon. Vagy az emberiség álma arról, hogy szúper vagyis természetfeletti képességekkel rendelkező emberek létezhetnek vagy létezzenek, materializálódik a természetgyógyászokban. Természettudományos módszerekkel  talán ezért nem értelmezhetők ezek a dolgok. Tehát a természetfelleti jelenségek lényegében talán nem mások mint az emberiség álmainak materializálódásai vagyis valósággá válása.

A föld idegenek általi inváziója 2019 november 5-én lesz.  Az idegenek inváziós haderejének tábornoka az időpont változtatás jogát fenntartja. Forrás: rémhír.com

 

Balra piros jobbra sárga, elmentem a választásra.

Megmutatom személyim, már is kapom a szavazó cetlim.

Beállok a fülkébe, már is látom ki lesz a szavazás győztese.

 

Hosszú a lista sok a párt, ki tudja melyik mit árt.

Sok pártnak színe szürke, ikszelgesse őket az aki hülye.

Van itt zöldike, de fekete fehér papíron ez is szürke

 

Ez a nyugdíjasok hobbija, mégsem szavaznak a jobbikra.

Aki nincs velem elennem, amit kell beikszelem.

Amit kellet meg tetem, a szavazó fülkéből ki is jöttem.

 

Nagy az urna kevés a szavazat, aki nem jött csak szurkolhat

Unjuk a sok választást, de az állam azt mondja ez nem árt.

Megyek haza örülök, pedig az sem tudom ki győzött.

 

Minden jog fenntartva, aki ezt átkölti vessen magára.

Mégsem a Mars lesz először betelepítve emberekkel, hanem a Vénusz. Amik mellette szólnak azok a következők. A gravitációja és a keringési ideje is jobb a Marsénál.  A Mars átmérője csak 6794 km még a Vénuszé csaknem azonos a Földével 12104 km, ami alig kisebb a Föld 12756 kilométeres egyenlítői átmérőjénél. A sűrűsége is közel azonos 5.24  még a Földé 5.52 tehát a gravitációja is megfelelő. Vénusz keringési ideje 224 nap még a Marsé 1 év 8 hónap, ami megint csak közelebb van a Fölnél megszokott hoz. Ugyancsak a Vénusz mellet szól az is, hogy mint egy 31 millió kilométerrel közelebb van hozzánk így rövidebb ideig tart az odautazás mint a Marsra. Tehát elég sok minden mellette szól. Nem gondolnánk de a Teraformálása vagyis Földiesítése is egyszerűbb mint a Mars esetében.  A Mars esetében egyszerűen alig van légkör amit belélegezhetővé tehetünk míg a Vénusz esetében pont fordítva van, a  légkör 96.5 % -ban széndioxid. Egyetlen nagy problémának az éghajlata vagyis a légkörében uralkodó viszonyok tűnnek. A felszíni hőmérséklete 460 Celsius fok, a felszíni nyomás pedig 9.2 Mpa ( Megapascal ), ami a Földi 92 szerese. A másik de sokkal kisebb probléma a tengely körüli forgása ami 243 nap. A Vénusznál ezek a problémák sokkal könnyebben magolhatók mintsem gondolnánk. Elég csak a naptól megfelelő távolságra egy űrbeli napellenzőt pályára állítani. A Vénusz lehűtésével a felszíni nyomás is csökkenthető. Egyéb vegyi folyamatokkal pl. a gázok szilárd halmazállapotúvá alakításával pedig teljesen elérhető a Földi légköri nyomás. Az űrbeli napellenzővel még a Földi hőmérséklet kialakítása is lehetséges. Ezek után már csak a széndioxidból kel kivonni az oxigént hogy belélegezhető légkört kapjunk. Tehát a Vénusz Teraformálása elméletileg nem kivitelezhetetlen, ami valljuk be létfontosságú, ha a földi viszonyokat vesszük figyelembe. Túlnépesedés, éghajlat váltózás, kimerülő nyersanyagkincsek stb.. Talán a nem is olyan távoli jövőben 100-200 éven belül lesz még egy lakható bolygó a naprendszerben.  Természetesen először csak kisebb közösségek fognak lakni a bolygón akik növénytermesztésbe és ipari termelésbe kezdenek. A teljes Teraformálás valószínűleg kicsit tovább fog tartani párszáz évnél. Cserében egy olyan bolygót kapunk ahol egy évben akár 10-szer is tudunk aratni, és rengeteg nyersanyagkinccsel rendelkezik vas, ólom, réz stb..

További képeim http://imre-b.deviantart.com/

Feedek
Megosztás

imre-x.blogger.hu Webutation
Legfrissebb hozzászólások
 • Imre-B: Leginkább GIMP a kedvencem. De használom a Photo Pos Pro programot és fraktál készítő programokat. @Syncler:
  (2014-01-20 11:30:02)
  Digital Art
 • Syncler: Milyen programmal dolgozol?

  Egyébként én is grafikuskodom.
  (2014-01-19 21:43:38)
  Digital Art
 • Imre-B: A cikk leginkább az én véleményem. Forrás anyagot konkrétan nem használtam. A weblapok, cikkek szövegének eredetét vagy forrás anyagát pedig a kijelölés majd jobb egérgomb keresés a Google keresővel opcióval lehet ellenőrizni( elég a cikk nevét kijelölni vagy egy kívánt részt belőle ). A hiperaktivitásról pedig itt lehet olvasni. http://www.tenyek-tevhitek.hu/hiperaktivitas-es-taplalkozas.htm. Remélem tudtam segíteni.Imre-B@petneknekka:
  (2014-01-01 16:32:59)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • petneknekka: Nagyon érdekes és elgondolkoztató cikk! Bocsánat, ha buta a kérdés, de te írtad, vagy valamilyen forrást használtál? Ha ez utóbbi, akkor megadnád nekem kérlek? A szénhidrátok és bizonyos adalékok hatásáról a gyerekkori hiperaktivitásra már hallottam, olvastam, de a téma még úgy érzem "szűz terület", ezért örülök, ha bármi hasonlót találok.
  (2014-01-01 14:35:14)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • Imre-B: Köszönöm@Syncler:
  (2013-12-30 21:35:27)
  Boldog újévet.
 • Syncler: Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok Neked!
  (2013-12-30 20:11:43)
  Boldog újévet.
 • Törökné Ty. Gy.: Nem valami megnyugtató kilátást "festettél" elénk - igaz, sok helyen már az email címet is le kell adni ma is!
  (2013-11-28 19:28:16)
  Az internetes profilunk és a mindennapi életünk a jövőben.
 • Imre-B: Élképesztőek a számok de az általam olvasott cikkben azt írja, hogy némelyik csillag körül 3 lakható bolygó is kering. Itt sem sokon múlt ,hogy a Mars nem lakható a Vénusz meg lakható bolygó volt valamikor, csak történt valami a légkörével. @Syncler:
  (2013-11-17 11:08:08)
  Lakható bolygók.
 • Syncler: Semmit sem tudunk. Vagyis MI, egyszerű emberek.
  Mint mindig, akik hozzáférnek bővebben ezekhez a dolgokhoz, azok nem beszélnek. Nem azért, mert nem beszélnének, hanem azért, mert nem tehetik. Nekem ez a véleményem, ami kicsit összeesküvés-elmélet szagú, viszont meggyőződésem, hogy ha ennyi lakható bolygó van, akkor nem vagyunk egyedül.
  (2013-11-16 19:12:18)
  Lakható bolygók.
 • escorts Paris: I simply want to mention I am newbie to blogging and actually enjoyed this web page. Almost certainly I?m likely to bookmark your blog post . You really come with remarkable well written articles. Appreciate it for sharing your web site.
  (2013-03-27 22:04:57)
  Egyensúly a víz felett.
Counter
AmazingCounters.com
Powered by Blogger.hu