Imre-B Blog

Szórakozás, humor, tudomány, társadalom, cikkek, elméletek, képek grafikák stb...Imre-B Digital Art és Filozófia

RSS

Jelenleg elég sok feltételezés van világegyetemünk felépítéséről, pl. nem nagyon érthető, hogy milyen erő tartja össze a galaxisokat mert a bennük levő anyag gravitációs ereje ehhez kevés. Elméletileg minden spirál galaxisnak szét kéne esnie a forgása következtében. Idáig azt feltételezték, hogy az univerzumban létezik egy misztikus sötét anyag és sötét energia aminek ismeretlen az eredete, és ezzel a sötét anyaggal és energiával magyaráztak mindent amit máskép nem lehetet magyarázni. Pl. hogy miért nem esnek szét forgás közben a spirál galaxisok vagy hogy miért tágul egyre gyorsabban az univerzumunk.

Itt egy újabb hipotézis, hogy ne unatkozunk.

A fekete lyukakról már mindenki hallott, lényegében egy végtelen tömegű halott csillag ami elnyel mindent anyagot fényt, talán az időt is. Csak feltételezések vannak, hogy mi lehet bennük, de pontosan nem tudja senki. Tételezzük fel, hogy egy új anyaggá alakul az ami belekerül. Nevezzük fekete anyagnak. Most tételezzük fel, hogy ez az anyag kijut a galaxisba a fekete lyukból. Pl. úgy hogy, találkozik egy másik fekte lyukkal és annak gravitációs ereje szétszaggatja. Ez általában akkor következhet be mikor két galaxis összeütközik. A mi galaxisunk is sok sok milliárd éve ütközik más galaxisokkal. Tudni kell, hogy a spirál galaxisok mint a mienk is így alakulnak ki. Ez a fekete anyag aztán szétterjed az új galaxisban. Ez megmagyarázná miért nem esnek szét forgás közben a spirál galaxisok. Ezt a fekete anyagot porszerűnek képzeljük el ami elméletileg magához kéne , hogy vonzón minden anyagot. De erre is van magyarázat. Mikor két fekete lyuk találkozásakor az egyik szétszakad vagy porlik akkor ez a fekete anyag igen nagy sebességgel ( talán közel fénysebességgel ) áramlik ki az univerzumba, ennek következtében nem tud semmi nála lassabban mozgó dolgot magához vonzani, mint pl por, gáz, vagy kapcsolatba lépni vele. A mérete is feltételezhetően por vagy atomnyi szintű.

Összegzésképpen, idáig azt feltételezték, hogy egy fekete lyukból nem távozhat semmi  de azt semmi sem tiltja, hogy elméletileg egy nagyobb erő pl. egy nagyobb fekete lyuk ne szaggasson szét vagy porlasszon szét egy másik fekete lyukat és abból nem tiszta energia szabadul fel hanem egy új anyag. Ezt támasza alá, hogy ez idáig nem érzékeltünk két galaxis összeütközésénél robbanást. Lényegében akkor mind a két galaxis megsemmisülne. Ez sok mindenre magyarázatott adna galaxisunk és univerzumunk rejtélyeivel kapcsolatban. Tehát feltételezhetjük, hogy  egy igen nagy sebességű ( talán közel fénysebességgel mozgó ) és nagy tömegű fekete anyag kering az univerzumban.  Talán elektronnyi talán atomnyi talán porszem méretűek, amik a fényt elnyelik és igen nagy sebességűek ezáltal szinte érzékelhetetlenek. Lehetne még elmélkedni erről az anyagról, pl mit okozna ha a közelünkben elhaladna egy atomnyi belőle, a földön földrengést a napban napkitörést és még sorolhatnám. Sajnos a fekete lyuk egy miszticizált dolog lett amiről egyesek azt hiszik, hogy átjáró egy másik univerzumba vagy az időutazás egyik eszköze. Valójában lehet, hogy csak egy ugyanolyan egyszerű dolog mint egy nap, és ugyanúgy megsemmisülhet vagy széteshet mint egy bolygó.

Három Interaktív kép.

A közösségi oldalakhoz készítettem interaktív képeket. Az első megfejtők like vagy + 1-ket kaptak az oldalukon.  Itt természetesen ilyet nem tudok adni.

Keresd meg a képen a pillangót.

Melyik óra rossz ? (  valaki hetet is talált azt nem tudom, hogy mikor csak ketöt változatam meg )

Melyik nem macska ? Egyforma macskák is vannak a képen ha valaki akar még keresgetni.

Feedek
Megosztás

imre-x.blogger.hu Webutation
Legfrissebb hozzászólások
 • Imre-B: Leginkább GIMP a kedvencem. De használom a Photo Pos Pro programot és fraktál készítő programokat. @Syncler:
  (2014-01-20 11:30:02)
  Digital Art
 • Syncler: Milyen programmal dolgozol?

  Egyébként én is grafikuskodom.
  (2014-01-19 21:43:38)
  Digital Art
 • Imre-B: A cikk leginkább az én véleményem. Forrás anyagot konkrétan nem használtam. A weblapok, cikkek szövegének eredetét vagy forrás anyagát pedig a kijelölés majd jobb egérgomb keresés a Google keresővel opcióval lehet ellenőrizni( elég a cikk nevét kijelölni vagy egy kívánt részt belőle ). A hiperaktivitásról pedig itt lehet olvasni. http://www.tenyek-tevhitek.hu/hiperaktivitas-es-taplalkozas.htm. Remélem tudtam segíteni.Imre-B@petneknekka:
  (2014-01-01 16:32:59)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • petneknekka: Nagyon érdekes és elgondolkoztató cikk! Bocsánat, ha buta a kérdés, de te írtad, vagy valamilyen forrást használtál? Ha ez utóbbi, akkor megadnád nekem kérlek? A szénhidrátok és bizonyos adalékok hatásáról a gyerekkori hiperaktivitásra már hallottam, olvastam, de a téma még úgy érzem "szűz terület", ezért örülök, ha bármi hasonlót találok.
  (2014-01-01 14:35:14)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • Imre-B: Köszönöm@Syncler:
  (2013-12-30 21:35:27)
  Boldog újévet.
 • Syncler: Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok Neked!
  (2013-12-30 20:11:43)
  Boldog újévet.
 • Törökné Ty. Gy.: Nem valami megnyugtató kilátást "festettél" elénk - igaz, sok helyen már az email címet is le kell adni ma is!
  (2013-11-28 19:28:16)
  Az internetes profilunk és a mindennapi életünk a jövőben.
 • Imre-B: Élképesztőek a számok de az általam olvasott cikkben azt írja, hogy némelyik csillag körül 3 lakható bolygó is kering. Itt sem sokon múlt ,hogy a Mars nem lakható a Vénusz meg lakható bolygó volt valamikor, csak történt valami a légkörével. @Syncler:
  (2013-11-17 11:08:08)
  Lakható bolygók.
 • Syncler: Semmit sem tudunk. Vagyis MI, egyszerű emberek.
  Mint mindig, akik hozzáférnek bővebben ezekhez a dolgokhoz, azok nem beszélnek. Nem azért, mert nem beszélnének, hanem azért, mert nem tehetik. Nekem ez a véleményem, ami kicsit összeesküvés-elmélet szagú, viszont meggyőződésem, hogy ha ennyi lakható bolygó van, akkor nem vagyunk egyedül.
  (2013-11-16 19:12:18)
  Lakható bolygók.
 • escorts Paris: I simply want to mention I am newbie to blogging and actually enjoyed this web page. Almost certainly I?m likely to bookmark your blog post . You really come with remarkable well written articles. Appreciate it for sharing your web site.
  (2013-03-27 22:04:57)
  Egyensúly a víz felett.
Counter
AmazingCounters.com
Powered by Blogger.hu