Idáig az időre mint olyanra gondoltunk ami mindent átsző és mindenhol egyformán jelen van. Lehet, hogy mindez nem igaz ?

Mi az idő ? Az idő lényegében nem más mint a testek és a tér leggyorsabb változása. Mi képes valamit a leggyorsabban megváltoztatni, vagyis mi képes a leggyorsabban mozogni. Természetesen a fény.

A fény és az idő egy és ugyanaz, vagy legalábbis annak szoros leképezése. Az idő ugyanolyan gyorsan telik mint ahogy a fény terjed. Elméletileg ha az időt megszeretnék állítani ahhoz csak fénysebességre kellene gyorsulnunk. Természetesen számunkra ekkor sem állna meg az idő, de a környezetünket olyan lassúnak látnánk mint ha megdermedt volna. Mennyi energia kellene ahhoz, hogy megalítsuk az időt. Ezt Einstein már leírta. E = mc² . Ezzel az idő energiáját is megkapjuk. Tehát az idő energiája megegyezik egy test tömegének és a fénysebesség négyzetének szorzatával. Felvetődik a kérdés, hogy ahol a térben nincs semmi ott az időnek sincs energiája. Lényegében a térben mindenhol van valami. Továbbá felmerül a kérdés, hogy az időnek van e tömege. Valószínűleg van. Tudjuk, hogy az univerzum tágul, lehet hogy az idő energiája és tömege miatt ? Hiszen aminek tömege van annak energiája is mert halad az időben. Ahol nincs semmi, ott idő sincs ? Ezen még lehetne elmélkedni. A lényeg lényegében az, hogy amikor a fényt látjuk, akkor az időt látjuk. Mikor távoli csillag fényét nézzük, akkor a csillag egy adott pillanatát látjuk. Jó látni az időt csak rossz tudni, hogy fénysebességgel telik.

Picture in picture.

További képeim. http://imre-b.deviantart.com/