Imre-B Blog

Szórakozás, humor, tudomány, társadalom, cikkek, elméletek, képek grafikák stb...Imre-B Digital Art és Filozófia

RSS

Egy újabb katasztrófaelmélet, mert hát úgyis kevés van belőle.

Hogy hova tűnik a víz a földről ? Természetesen a talajba mint a Marson. Nem tudhatjuk mekkora rések, üregek lehetnek a kéregben így előfordulhat, hogy egy geológiai katasztrófa következtében a földkéregbe szivárognak  az óceánok vizei.A földköpeny vastagsága 2900 km ebből alig pár kilométer mélységű a víz. Tehát bőven van hova elfolynia a földi vizeknek.  Természetesen ennek következtében a folyók is kiszáradnak és a Marséhoz hasonló körülmények lesznek a Földön. Egy kihalt, hideg, száraz világ lesz. Természetesen a levegő még belélegezhető marad évszázadokig vagy évezredekig esetleg még tovább. Hogy erre mekkora az esély ? Nem tudhatjuk. Ez csak egy elmélet. Sajnos nem tudjuk, hogy a földkéregben mekkora üregek, rések, repedések lehetnek. De az is elég ha csak az óceánok egy részéből tűnik el  a víz. Már az is hatalmas katasztrófát okozna. Most, hogy emelkednek az óceánok vízszintjei a megnövekedett víz súlya bármikor előidézhet egy geológiai katasztrófát. Jelentős mennyiségű súly, víztömeg ami most az északi sarkon található jég formájában, kerül át az óceánok medrébe. Talán csak az északi sarkon maradna fen az élet. Nincs az a bunker ami a szomjan halástól megmentene minket. Arról az apróságról nem is beszélve, hogy a növényzet is teljesen vagy nagy részben eltűnne. Természetesen a katasztrófa nem egyik napról a másik napra következne be, valószínűleg egy két évszázadba is beletelne mire ez a folyamat lezajlana. Tehát ha azt haljuk a hírekben, hogy valami megmagyaráz okból csökken az óceánok vízszintje, kezdjünk el gyanakodni, hogy valami nagy baj van.

Sea and fractal.

További képeim:http://imre-b.deviantart.com/gallery/

Arról talán már mindenki hallott, hogy egyes bolygok más bolygok hatására kilökődhetnek a csillagközi térbe. De arról már kevesen, hogy nem minden bolygó rendszer közepén található csillag. Ugyanis nem törvényszerű, hogy csillag legyen egy bolygó rendszer közepén. Ez általában attól függ, hogy elég nagy volt e a rendszer közepén elhelyezkedő objektumnak a tömege, hogy csillaggá váljon. Sajnos a csillaggal rendelkező bolygórendszerekkel ellentétben ezek számát még csak megbecsülni sem lehet, hiszen nem láthatóak. Miért is fontos ez? Több okból is. Először is nem mindegy, hogy milyen messze lehet a legközelebbi bolygó rendszer. És akár milyen hihetetlen is de akár lakható bolygóval is rendelkezhet. Ha elég geotermikus energiával és vízzel rendelkezik egy bolygó, akkor akár lakható is lehet, sőt még élet is előfordulhat rajta. És ha egy ilyet találnánk véletlenül mondjuk csak fél vagy egy fényév távolságban az már elérhető lehetne számunkra. Hogy erre mennyi esélyünk van? Nem is kevés. A mai csillagvizsgáló eszközökkel ma már kitudjuk mutatni ha egy csillag körül bolygó kering. A környező csillagok mozgásából talán a közeljövőben akár az is megtudjuk majd állapítani, hogy található e ilyen rejtőzködő bolygórendszer a közelünkben. Ha már a helyét sikerül megállapítanunk akkor már a megfelelő műszerekkel elég pontosan megtudjuk határozni a rendszerben található bolygók természetét tulajdonságait. Annyit biztosan tudunk, hogy ilyen bolygó rendszerek vannak, és ugyan úgy keringenek a galaxis közepe körül mint a mi nap rendszerünk.  Csak ép azt nem tudjuk mennyi lehet belőlük. Még becslések sem készültek a számukról de a látható csillagok negyedétől akár a látható csillagok többszöröse is lehet a számuk. Átlagosan két csillag között 3-5 fényév távolság van, tehát bőven elfér köztük akár egy vagy több napnélküli bolygórendszer is. Hogy nézhetnek ki ezek a bolygó rendszerek? Képzeljünk el egy Jupiter vagy annál nagyobb gázóriást és körülötte számos kőzetbolygót. Lényegében a Jupiter nagyobb léptékű mását. A Jupiter egyes holdjairól is tudjuk, belsejükben hőt termelnek és víz is található a felszínükön. ( Európa )  Tehát van reális esélyünk, hogy akár a közvetlen közelünkben találunk lakható bolygót és nem kell fényéveket utaznunk. Mint ahogy az óceánok mélyén létezhet az élet, ezeken a bolygókon is ha kialakult az élet, akár még oxigénnel dúsított légköre is lehet.. Lényegében egy fölhöz hasonló méretű vulkánoktól hemzsegő vízzel borított bolygót is nyugodtan feltételezhetünk. Ugyan nappalok nem csak éjszakák lehetnek egy ilyen bolygón, de mégsem lenne teljes a sötétség. Vulkánok világítanák be az örök éjszakát. És még kitudja mi minden található a csillagközi térben amiről még csak fogalmunk sem lehet.

Egy kis filozófia.

Az emberi saját szemszögéből egy biológiai csoda, az élővilág szemszögéből egy természeti katasztrófa, az univerzum nézőpontjából egy érdekes dolog. Tehát nem vagyunk mindennapi jelenség a világmindenségben, ezért az intelligens élet megjelenése nagyon  ritka lehet. Valószínűleg egyes intelligens életformák egy idő után a lehetőségeiket elérve eltűntek, míg mások túllépve önmagukon most is léteznek. Esetleg átalakulnak valami mássá. Az a kérdés mi vajon melyik leszünk. Vajon adott, hogy meddig fejlődhetünk, létezhetünk, vagy nincs korlátja a dolognak. Sajnos ha nem lenne korlátja a dolognak tehát minden intelligens életforma korlátlanul terjeszkedhetne az univerzumban, akkor már a világegyetem a túlnépesedéssel küzdene. Tehát egyes intelligens fajoknál léteznie kell egy korlátnak ameddig fejlődhetnek és nem tovább. Ezt vajon mi határozhatja meg. Agyméretük? Intelligenciájuk? Környezetük? Szerencséjük? Mi vajon mikor érjük el ezt a korlátott?  Úgy tűnik, hogy az ember, egy idő után minden technikai problémát megtud oldani. A társadalmi problémákkal viszont már nem ez a helyzet. Lehet, hogy van egy határ ahol már a technikai fejletség és a társadalmi problémák nem összeegyeztethetőek és katasztrófába torkolnak. Hol lehet ez a határ? Sajnos nem tudható de, valószínűleg közeledünk felé. Sajnos kisebb elégedetlen  embercsoportok egyre nagyobb pusztításra képesek technikai eszközök segítségével, és ahogy technikailag fejlődünk ez egyre rosszabb lesz. Társadalmi problémák mindig lesznek, hiszen azok életünk szerves része. Csak mindig lesznek olyanok, akik ezt szélsőséges módon akarják megoldani.  De lehet az is, hogy ezt a határt egy meteor vagy üstökös jelenti, és mindig csak idő kérdése meddig létezik egy faj. Az ember, az ami. Tekinthetjük csodának, katasztrófának vagy csak egy érdekes dolognak. A létezésünk múlhat a szerencsén a találékonyságunkon vagy ép a problémamegoldó képességünkön.

Storm / Vihar.

További képeim:http://imre-b.deviantart.com/

Az itt leírtakat mindenki csak saját felelőségére vegye komolyan vagy nem komolyan.

 

Hihetetlen dolgoknak álcázzák magukat a földönkívüli űrszondák, szemtelenségük és pofátlanságuk már szinte határtalan. Az sejthető hogy a legtöbb szokatlan légköri jelenség pl. a gömbvillám mögött földönkívüli tevékenység van. De ki gondolná pl. egy útjelző tábláról ,hogy földönkívüli űrszonda. Hogy ezt miből található ki ? Aki látott már szokatlan útjelző táblát pl. a körforgalomnál behajtani tilósat az csodálkozott, hogy létezik olyan hülye ember aki ezt kirakta. Nem nemlétezik. Az lehet, hogy egy földönkívüli objektum, ami álcázta magát. Általában ilyenkor mindenki fényképezik és bejelenti a megfelelő hatóságnál a dolgot. De meg nem fordulna a fejében, hogy az egy UFO. A hiányzó útjelző se biztos, hogy azért hiányzik mert ellopták. Lehet, hogy csak dolga végeztével hazament.

De hagyjuk az útjelzőket. Itt vannak még a fák, sokan láttak már szokatlan alakú fát. Ezekről is ki gondolná, hogy éppen minket figyelő idegen űreszközök. Sokan ép előttük fényképezkednek nem is sejtvén, hogy éppen Földönkívüliek vizslatják minden mozdulatukat. A szokatlan kinézetű fák vonzzák az embereket, és mint mi ahogy pecázunk, hogy halakat fogjunk, úgy az idegenek is csalikat dobnak nekünk.

Az érdekes alakú kövekkel és sziklákkal is ugyanez a helyzet.  Sokan még rá is ülnek fényképezgetés közben mondván, hogy biztos szerencsét hoz. Nem is sejtvén, hogy éppen abban a pillanatban egy gyors érzésteleintés után már szövet mintát is vettek tőle. Tehát minden gyanús ami szokatlan vagy furcsa. Ezek után már hülyeségnek tűnnek az emberek elrablásáról szóló történetek. Az olyan mesék mint pl. hogy éjszaka Földönkívüliek jelentek meg a szobában és elvitték. Majd reggel újra a szobájában ébredt. Az az igazság, hogy a bútorainkban sem lehetünk biztosak. Óvakodjunk az Interneten gyanúsan olcsón adott holmiktól. Lehet, hogy azt valahol találták és ugyanúgy működnek mint a csali fák és csali kövek. Az éjszaka gyanúsan recsegő szekrényektől fotelektől ajánlott minél hamarabb megszabadulni. Az az igazság, hogy hiába is próbálnánk megvizsgálni ezeket a bútorokat, a mi technikai eszközeink és az ő technikai fejletségük között akkora a különbség, hogy úgysem találnánk semmit. Ma már az emberiség is tud mikroszkopikus tárgyakat előállítani, hát akkor ők mire lehetnek képesek.

Hogy még mi minden lehet idegen űrszonda azt meg fel se sorolom.

 

Vigyázat figyelnek minket !

Feedek
Megosztás

imre-x.blogger.hu Webutation
Legfrissebb hozzászólások
 • Imre-B: Leginkább GIMP a kedvencem. De használom a Photo Pos Pro programot és fraktál készítő programokat. @Syncler:
  (2014-01-20 11:30:02)
  Digital Art
 • Syncler: Milyen programmal dolgozol?

  Egyébként én is grafikuskodom.
  (2014-01-19 21:43:38)
  Digital Art
 • Imre-B: A cikk leginkább az én véleményem. Forrás anyagot konkrétan nem használtam. A weblapok, cikkek szövegének eredetét vagy forrás anyagát pedig a kijelölés majd jobb egérgomb keresés a Google keresővel opcióval lehet ellenőrizni( elég a cikk nevét kijelölni vagy egy kívánt részt belőle ). A hiperaktivitásról pedig itt lehet olvasni. http://www.tenyek-tevhitek.hu/hiperaktivitas-es-taplalkozas.htm. Remélem tudtam segíteni.Imre-B@petneknekka:
  (2014-01-01 16:32:59)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • petneknekka: Nagyon érdekes és elgondolkoztató cikk! Bocsánat, ha buta a kérdés, de te írtad, vagy valamilyen forrást használtál? Ha ez utóbbi, akkor megadnád nekem kérlek? A szénhidrátok és bizonyos adalékok hatásáról a gyerekkori hiperaktivitásra már hallottam, olvastam, de a téma még úgy érzem "szűz terület", ezért örülök, ha bármi hasonlót találok.
  (2014-01-01 14:35:14)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • Imre-B: Köszönöm@Syncler:
  (2013-12-30 21:35:27)
  Boldog újévet.
 • Syncler: Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok Neked!
  (2013-12-30 20:11:43)
  Boldog újévet.
 • Törökné Ty. Gy.: Nem valami megnyugtató kilátást "festettél" elénk - igaz, sok helyen már az email címet is le kell adni ma is!
  (2013-11-28 19:28:16)
  Az internetes profilunk és a mindennapi életünk a jövőben.
 • Imre-B: Élképesztőek a számok de az általam olvasott cikkben azt írja, hogy némelyik csillag körül 3 lakható bolygó is kering. Itt sem sokon múlt ,hogy a Mars nem lakható a Vénusz meg lakható bolygó volt valamikor, csak történt valami a légkörével. @Syncler:
  (2013-11-17 11:08:08)
  Lakható bolygók.
 • Syncler: Semmit sem tudunk. Vagyis MI, egyszerű emberek.
  Mint mindig, akik hozzáférnek bővebben ezekhez a dolgokhoz, azok nem beszélnek. Nem azért, mert nem beszélnének, hanem azért, mert nem tehetik. Nekem ez a véleményem, ami kicsit összeesküvés-elmélet szagú, viszont meggyőződésem, hogy ha ennyi lakható bolygó van, akkor nem vagyunk egyedül.
  (2013-11-16 19:12:18)
  Lakható bolygók.
 • escorts Paris: I simply want to mention I am newbie to blogging and actually enjoyed this web page. Almost certainly I?m likely to bookmark your blog post . You really come with remarkable well written articles. Appreciate it for sharing your web site.
  (2013-03-27 22:04:57)
  Egyensúly a víz felett.
Counter
AmazingCounters.com
Powered by Blogger.hu