A csöves szép lassan kezdet magához térni.  Értetlenül bámult bele a koromsötétbe, csak egy fényrúd világított mellette. Hol a francba vagyok, kérdezte magától miközben elkezdet körbe körbe tapogatózni. De csak sima márványszerű padlózatott talált mindenhol. Hiába meresztgette a szemét csak a sötétség volt a fényrúd megvilágította területen kívül. Úr isten hasított bele a felismerés elrabolták, és most.. De nem jutott semmi az eszébe.  Aztán kifutott a vér a fejéből a gondolatra. Szerv kereskedők. Felhúzta ingét de nem látott magán sehol heget. Fújt egy nagyot a rémületre és elkezdte tovább meresztgetni a szemét. Közben felvette a fényrudat és felállt. Próbált gondolkodni hol is lehet. Az biztos, hogy valami hatalmas raktárban. Elindult. Úgy gondolta megkeresi az épület falát, és amellett végig haladva a kijáratot.

Már vagy tíz perce sétált, közben próbálta kitalálni mi is történhetett vele. Egy sima kis öregedő csöves volt, nem ismert senkit aki ártani akart volna neki. Egy padon aludt el és itt ébredt. Közben kotorászót a zsebeiben de csak a szokásos kacatok voltak nála. Szakadt pénztárca kevéske pénzel ami egykét napra elég, egy zsebkés étkezéshez, rossz és jó öngyújtók, cigaretta, egy régi mobil. A mobilon nem tudott senkit hívni mert már hónapok óta nem töltött fel rá egy vasat sem, leginkább ébresztőórának használta. Segélyhívást kezdeményezhetett volna de minek. Nem sérült meg, veszélyben sem volt. Mit mondott volna, hogy nem tudja hol van. Csavargókkal ez sűrűn megesik. Közben kezdte elfogni egy kis rossz érzés. Majd arra is rájött miért. Legalább tízperce sétál és még mindig nem érte el a falat. Megnézte a mobilján az időt. 12 15 volt rajta. Közben próbálta kiszámolni mennyi idő alatt mekkora távolságot tud meg tenni. Arra jutott, hogy tíz perc alatt egy kilométert biztosan. Egy idő után újra megnézte a mobilon az időt. 12 20 volt rajta, hogy milyen lassan telik ilyenkor az idő. De közben egyre idegesebb lett. Ekkora raktár biztosan nincs. 12 25 kor arra jutott, hogy valami nagyon nem stimmel. Legalább két kilométert kellet megtennie. Sem légmozgást sem hangokat nem halott tehát valami épületben kelet, hogy legyen. Felfele nézet. Semmi csak sötétség. Most már szabályosan félt. Hátra fordult. Aztán elcsodálkozott. Egy ugráló fénypontot látott meg. Mintha szép lassan közeledne felé. Már nem félt. Ennél a rohadt sötétségnél minden és mindenki jobb lehet. Ahogy közelebb ért a fényrúd, azt is meglátta, hogy egy állatott világit meg, ami szalad felé. Egy németjuhász volt, megállt előtte majd leült. Nyelvét kilógatva liheget. A csöves a fejét vakargatta. Ez most mi. Tök mindegy legalább nincs egyedül. Lehajolt a kutyához a nyakörvön a fényrúd mellet volt még egy névtábla is rajta nagybetűkkel VI CÉZÁR. Megfordította a névtáblát. V CÉZÁR KÖLYKE. Egyből felötlött benne egy gondolat. Valami elmebeteg milliárdos szórakozik vele unalmában. De valahogy nem stimmelt a dolog. Tapsolt egyet. A kutya felkapta fejét és várakozzon nézet a rá, mint aki nem érti a parancsot. Nem halott visszhangot. De ez nem jelentett semmit. A falak lehetek akármiből is, akár valami szigeteléssel is burkolhatták őket. Gondolkodott egy kicsit. Majd úgy döntött folytatja a sétát tovább előre. Akár mekkora az épület, fala csak kell, hogy legyen. A kutya mellette sétált mint akit pórázon vezetnek. Közben gondolataiba merült. Titkos ember kísérletek, eltűnt emberek, földönkívüliek, világvége, dimenziók, de még hasonlóról sem hallott. Nem tudta hova tenni jelen helyzetét.

13 35 nézte a mobil kijelzőjét. Már több mint egy órája sétál és sehol semmi. Ekkor egy nagyon pici fény pontot vet észre. Nagyon távol lehetett, mert ép, hogy látni vélte. Egy óra múlva ért oda. Egy alak ült a földön és valami eszközzel bajlódót. Az alak nem pontos megfogalmazás inkább egy szabványos földönkívüliek lehetne mondani. Nagy fej, nagy szemek, kicsi száj, kicsi orr, fényes fémszerű ruházat rajta egy öv. Az övön különböző tárgyak. A földönkívüli ép az egyikkel foglalatoskodott. Hát te mit csinálsz szolt rá a csöves. Úgy gondolta valami bulizó fiatal lehet valami maskarában. A földönkívüli felemelte mutató ujját, jelezve, hogy várjon egy kicsit a másik. Majd egy másik eszközön alított. Most mondjad szólt egy fémes recsegő hang. Mit csinálsz kérdezte újra a csöves. Megpróbálok kapcsolatba lépni valakivel. Aha mondta a csavargó. Nézte azt a valamit a másik kezében de nem hasonlított mobiltelefonra. Csak nem a legújabb okos telefon kérdezte gúnyosan. Közben arra gondolt, ez aztán jól bekábította magát. Tudod te hülyegyerek hogy, hol vagy. Vedd már le azt a barom maszkot. A földönkívüli abbahagyta amit csinált. Ránézet, majd szép lassan végig mérte. Ez nem maszk rajtam te csöves kretén. Egy kis csend következet mind a ketten egymást nézték.  Ugye csak viccelsz, kérdezte kicsit elbizonytalanodva a csöves. Nem. Rázta a fejét a földönkívüli. A csavargó leült. A kutya úgyszintén és mind a ketten az idegent bámulták. A csavargónak semmi nem jutott hirtelen az eszébe csak bámulta az idegent. Végül a földönkívüli törte meg a csendet. A nevem neked nem mondana semmit, de szólíts zöldnek. Én téged, hogy hívhatlak. A csöves gondolkodott. Majd vállát vonva, szólíts szakadtnak. Az milyen név érdeklődött zöld. Olyan mint a zöld válaszolta szakadt. A csöves a kutyára mutatott ő pedig VI Cézár. Tudod, hogy hol vagyunk kérdezte most már komolyabban. Nem, válaszolta a másik. Este lefeküdtem aludni és itt ébredtem. Nézték egymást. Fontos em…. elharapta a szó végét. Akarom kérdezni fontos valaki vagy kérdezte szakadt. Sima adminisztrátor válaszolta zöld. Majd hozzá tette. Termékek beérkezését és kiadását könyveltem egy gyárban. Nálatok vannak gyárak kérdezte csodálkozva a csöves. Igen vannak, nem a semmiből terem nekünk se. És ahogy így elnézlek, téged biztos nem az eszed miatt hoztak ide. Honnan tudod, hogy valaki idehozott nézett dühösen zöldre a csöves. Na jó ne piszkáljuk egymást , váltott hangnemet zöld, inkább induljunk el valamerre. Felkelt és az ellenkező irányba fordult mintahonan a csöves jött. Én már több mint egy órája gyalogolok de még rajtad meg a kutyán kívül semmit nem találtam, mondta a csöves miközben ö is feltápászkodott.

Már jó ideje mentek hangtalanul mikor megpillantották a fénypontot. Újhab társunk lesz mondta zöld. Mikor odaértek csak a szokásos fényrudat találták, sehol senki. Értetlenül néztek körbe. Ki az a hülye aki itt hagyja a fényt és úgy indul el kérdezte szakadt. Zöld ránézett, olyan aki lát a sötétben. Gyanakodva néztek körbe. Mióta lett a földieké világnyelv, kérdezte egy hang a sötétből. Mindketten a hang irányába pördültek, csak a kutya nem, ő már jó ideje bámult abba az irányba csak a másik kettő nem vette észre. Előjönnél mondta zöld a fekete semmibe. Persze ha nem futtok el. Nem futunk el. Válaszolta zöld de látta, hogy szakadt szép lassan elkezdett hátrálni. A sötétből fokozatosan egy gép bukkant elő. Lassan óvatosan odament hozzájuk. Nem kell félni tőlem mondta. Nem volt egy szívet melengető látvány. Valaminek a kiirtására készíthették. Tele volt szúró és vágó eszközökkel a teste, ráadásul barnás vöröses foltokkal ami álcázást is jelenthetett vagy ép megszáradt vérfoltokat. Tehát nem volt előnyös a kinézete. Gondolom nem te vagy a portás mondta zöld. Szakadtnak most már feltűnt, hogy zöldnek van humora. Na, hogy ő se tűnjön gyávának gondolta beszól a gépnek. Ha kivezetsz innen minket meghívlak egy olajcserére. Ha nem találunk ki a kutyád zsírjával fogom magam kenegetni, hogy ne csikorogjak, jött a válasz. A földönkívüli csak legyintett. Valamilyen céllal vagyunk itt és biztos nem azért, hogy itt porladjunk el. Egyetértek mondta a gép. Abba az irányba megyünk mondta a földönkívüli a gépnek. Nem látsz valamit, gondolom jó érzék szerveid vannak és mutatott körbe. A gép a fejét rázta.

Már négyesben folytatták útjukat. Négy különböző létforma. Elöl az idegen ment mellette a gép mögöttük az ember mellette a kutya. Az idegen a géphez fordult te mit gondolsz erről az egészről. A földi nyelvét használták így az ember is halhatta miről beszélgetnek. A mienk elég fejlet faj de ilyenről még én se halottam. Az hogy a bolygónkra valaki vagy valakik bejöjjenek és onnan valamelyikünket elrabolják az szinte lehetetlen. És ennek az egésznek sincs semmi értelme.

Újabb fényforrás felé közlettek. Mikor odaértek egy asztalt találtak rajta mindenkinek étel ital vagy amire szüksége volt épen. Az asztalon egy tábla rajta egy felírat. ÉRTED? NEM ÉRTED? MINDEGY. Mindenki ellátta magát, közben a táblát nézegették. Van valakinek valamilyen ötlete ez mit jelenthet. Senki nem szólt. Egy idő után a földi bátortanul. Hát tulajdon képen. A földönkívüli ránézet, na mondjad. A földön az olyan művészi alkotásokra szokták ezt mondani amit senki nem ért pl. az absztrakt vagy az elvont művekre.

Valahol az univerzumban egy entitás kisgyerek boldogan szaladt a szüleihez. Nézzétek mit alkottam és egy fekete táblát mutatott nekik. A fekete táblán négy tanácstalan létforma nézegetet körbe körbe.

four-piece

Négy bábú / four-piece.

További képeim:http://imre-b.deviantart.com/