Imre-B Blog

Szórakozás, humor, tudomány, társadalom, cikkek, elméletek, képek grafikák stb...Imre-B Digital Art és Filozófia

RSS

A földönkivüli, akit a többiek csak újoncnak hívtak, döbbenten nézte az elölte lévő műszerfalat. Egy kijelző villogott elölte, de annak a kijelzőnek nem lett volna szabad villognia, ugyanis egy régen a földallá temetett bejárat szenzorra volt. Lényegében a földalatti bázis összes bejáratát, már régen földdel temették be, ezért nem volt érthető a dolog az újonc számára. Most mit tegyen? Gondolkodott egy kicsit majd úgy döntött, biztos mai biztos, szól a főnöknek. Lenyomott egy gombot és beleszólt.

Főnök.

Eltelt egy kis idő mire válaszoltak.

Na mi van?

Behatolási kísérlet van folyamatban.

Hol?

Itt nálunk.

Mi van?

Megpróbálják valakik kinyitni az egyik lezárt ajtót.

A felszíni parasztok biztos nem, szerintem szenzor hiba. Futass le egy hibakereső programot.

Már lefutattam és a szenzorok jók.

Akkor menj oda és nézd meg.

Én ügyeletes vagyok, nem mehetek sehova, mondta az újonc.

Na idefigyelj. Ha azt mondom, hogy odamész és megnézed akkor oda mész és megnézed, vagy leharapom a fejed.

Az újonc ezen mosolygott. Mint minden földönkivülinek, a főnöknek is nagy szeme nagy feje és kicsi szája volt.

Ne vicceljen főnök. Ha nem mehetek, akkor nem mehetek.

Na ide figyelj te kretén. Én biztos nem megyek oda, mert én vagyok a főnök, így csak te maradtál.

Az újonc még csak pár napja jött így nem nagyon ismerte az itteni szokásokat. Tett még egy bátortalan kísérletet.

Ha esetleg más menne.

Senki nem ér rá.

Majd egy kattanás jelezte, hogy vége a beszélgetésnek.

 

Ezt az idiótát fordult a többiekhez a főnök. Mi is volt az adut? Többiek csak bólogattak.

Négyen ültek az asztalnál és kártyáztak, a főnök a helyettes a technikus és az adminisztrátor. A helyettes kivette szájából a szivart. Végre egy nyugodt kirendeltségen vagyok, és ott is akad egy barom, aki keveri szószt.

 

Ezenközben egy ember teljes erőből püfölte az ominózus bejárat szélét egy baltával. A csak favágóként ismert alak egy idő után abbahagyta és letette baltáját.

Ez így nem jön ki, fordult társához, miközben letörölte a verejtéket a homlokáról. Egy földcsuszamlás tetején állt és onnan nézet le társára

Biztos, hogy ez vas?

Fekete, válaszolta társa. Alumínium nem lehet.

Egy régi elhagyatott földúton álltak, amit egy földcsuszamlás elzárt. Két oldalt meredek dombok szegélyezték, így még megkerülni sem lehetett. A favágó és társa a csak csavargóként ismert jobb sorsra sem érdemes alak így akadt az ominózus ajtóra. A földcsuszamlás előtt egy öreg utánfutós csotrogány állt. Csavargó a tetején könyökölt fejét megtámasztva, és erősen gondolkodott. Egyszer csak rá nézet társára. Na meg van a megoldás.

 

Az ügyeletes a régi bejárat hoz ért. Egy konzolon matatott és közben erősen fohászkodott, hogy még működjön a külső kamera. Szerencsére működött. Két alakot pillantott meg, az egyikük ép lemászott arról a dombról, ami a bejárat előtt volt. Kicsit még tanakodtak majd beszálltak egy járműbe és elhajtottak. Az ügyeletes már látta mi a baj. Az erózió következtében elfogyott a talaj a bejárat elől és a helyiek ezt felfedezték. De mi a francért akarnak ezek bejutni ide. Tök mindegy valahogy el kell őket ijeszteni. Gyorsan visszaszaladt az ügyeleti szóbába és elkezdett nyomtatni egy háromdimenziós nyomtatón egy csontvázat. Ez talán megteszi. Gyorsan ráhúzott egy kezeslábast a csontvázra, hogy még élethűb legyen. De nem volt elégedet. Nem volt elég élethű. Az egyik raktárban mintha lenének földi kacatok, jutott eszébe. Nemsokára egy parókával, egy női retiküllel, és egy szivarral tért vissza Feldekorálta a csontvázat de inkább röhejes lett, mint ijesztő. A paróka és a női retikül mintha nem lett volna összhangban a szivarral, amit a csontváz szájába dugott. Egyelőre jó lesz. Visszavitte a bejárathoz a csontvázat. Kikémlelt de nem látott senkit. Kinyitotta az ajtót és letette a bejárat mellé. Ha esetleg visszatérnének, a nem kívánt látogatok, tudják majd, hogy nem olyan jó ide bejönni.

 

Szerinted, mi lehet bent, kérdezte favágó csavargót miközben világháborúból itt maradt lőszereket pakoltak fel az utánfutóra. Szerintem semmi. Válaszolta a másik. Nincs olyan szerencsénk, hogy találjunk valami értékeset.

 

Nem sokkal később visszaértek a helyszínre. Útközben csavargó megnyugtatta társát, hogy ért az ilyesmihez nem kell aggódni. Favágó egész úton az utánfutó felé forgatta a fejét. Nem lesz ez sok?  Nem válaszolta a másik. Az ajtónak nem árt, bent meg úgy sincs semmi. Valószínűleg csak egy régi pince bejárata. Mikor kiszálltak a kocsiból, csavargó kezdte elővenni a drótokat, míg favágó egy adag munícióval felmászott a dombra. Te szólt le társának, itt járt valaki.

Honnan veszed, kérdezte a másik.

Itt egy buzi csontváza, mondta favágó, miközben letette a muníciót.

Csavargó gyorsan felszaladt a dombra majd ő is meglátta a szívarozó, női parókába öltöztetett, piros retiküllel feldíszített csontvázat.

Valaki szórakozik, vagy el akar minket ijeszteni.

Dob fel az utánfutóra mondta csavargó favágónak. Ez az ajtó már a mienk.

 

Az ügyeletes közben jelentette főnökének, hogy mi is történt. Az tömören csak annyit mondott, hogy majd el lesz intézve. A csontvázról nem tett említést. Majd akkor teszi szóvá, ha jól sül el a dolog, ha meg nem, akkor meg nem ő volt.

 

Rádió távirányítóval a kezében állt csavargó és jobbra, balra kémlelt, de nem látott senkit. Két kilométert jöttek ki egészen a főútig. Na kezdhetjük, kérdezte favágótól. Amaz bólintott. Ekkor a kanyarban feltűnt egy rendfenntartó autó. Természetesen azonnal meg ált, amikor meglátta a csontvázat az utánfutón.

A közeg kiszállva azonnal látta, hogy a csontváz nem igazi.

Kezét feje előtt többször elhúzva jelezte, hogy a másik kettő nem normális.

Na mi van, megbuggyantatok.

És az meg mi a kezedben, ad csak ide. Megnézte. Csak egy műanyagdoboz rajta egy gomb meg egy antenna. Ránézet a csontvázra, na mi lesz, ha megnyomom, felkel a homokos csontváz, és táncolni kezd?

 

Az ügyeletes ép a főnököt nézte miközben az fel alá járkált az ügyeleti szobában. A többiek is ott ültek. A helyettes a technikus az adminisztrátor. Úgy látszik mégse úgy megy, hogy majd megoldjuk, gondolta az újonc. Van valakinek valami ötlete, nézett körbe a főnök. Soha az életbe nem jutnak be, mondta a technikus. Öt centi vastag az ajtó, még is, hogy nyitnák ki azok a barmok. Ekkor hatalmas dörrenés hallatszott miközben megremeget minden.

 

A közeg döbbenten nézte a távolban felemelkedő füstfelhőt, majd a távirányítóra, utána pedig a két jómadárra nézett. Mit csináltatók kretének.

Nem mi nyomtuk meg a gombot, mondta azonnal csavargó.

 

A földönkívüliek a megfigyelő állómásról, mint egy tízperc alatt mindenkit evakuáltak, majd beindították az önmegsemmisítő rendszert.

További képeim http://imre-b.deviantart.com

A fenti cím kicsit furcsának tűnhet, de lehetséges, hogy az univerzumban most látott anyagot tévesszük össze a fekete anyaggal, egyfajta érzékcsalódás miatt.

Az univerzumban a csillagok galaxisok vándorolnak nem is kis sebességgel, és amit most látunk az az univerzumnak különböző állapotai egyszerre. Az egyik galaxis 10 000 fényévre van a másik 25 000 fényévre stb. és ezt mi most látjuk egyszerre. Ezek a csillagok galaxisok már rég nem ott vannak ahol mi most távcsöveinken keresztül látjuk őket, és nem olyan állapotban mint azt most hisszük.

A másik ilyen lehetőség ami ilyen érzék csalódást okozhat az, ha a fénysebesség még sem állandó, és bizonyos területen váltózik. Az univerzumban talán nem mindenhol úgy működik a fizika, mint ahogy mi hisszük.

Ha egy látható dolognak nincs semmi értelme, és nem is lehetne ott, az általában délibáb.

A fekete anyagra létére abból következtetnek, hogy a csillagok fényét egyes helyeken eltorzítja valaminek a tömege ami nem látható. Ha a fénysebesség mégsem állandó előfordulhat, hogy egyes csillagok galaxisok úgy keresztezik más csillagok galaxisok fényét, hogy azokat teljesen máshol látjuk. Ezáltal úgy tűnik, mintha egy láthatatlan dolog torzítaná el egy másik csillag fényét. Meglepő a dolog, de ha a lehetetlent kizárjuk…..

Kicsit érthetőben, ha a fénysebesség váltózik, akkor így képzeljük el a dolgot.

Az A pontban lévő csillag az univerzumban lévő mozgása miatt már rég máshol van, mint ahol látjuk, de a gravitációja már annak a csillagnak a fényét torzítja, mint amelyiket megfigyeljük. De lehet, hogy mindehhez még a fénysebesség váltózása sem kell, csak a térnek kell váltózni amiről mint tudjuk egyre gyorsabban tágul.


Képeim megtekintése, gyógyítja a hajhullást, az idegbajt, az aranyeret, a magas vérnyomás, az alacsony vérnyomást. Ezen kívül, fiatalító és fogyasztó hatása is van. Ezeket még tudományosan nem erősítették meg, de nem is cáfolták.

Néha az ember nem tudja eldönteni, hogy ő jó ember vagy nem. Ehhez kívánok most tápontott nyújtani, mint amatőr filozófus. Természetesen a szó szórós értelmében nem lehetünk jó emberek, hiszen valakinek az életünk folyamán már biztos ártottunk. Ennek alapvető oka, hogy aki bármilyen hatalommal rendelkezik, az a másik embernek árt. Hatalommal rendelkezünk, pl. családtagjaink, beosztottjaink, barátaink, háziállataink stb.. felet. Hiszen, ha akarjuk, ha nem, ezzel a hatalommal visszaélünk. A másik alapvető ok, amiért nem lehetünk abszolút jó emberek az a mindennapi élethez szükséges küzdelem. Pl. mikor saját érdekeinket akarjuk érvényesíteni másokéval szemben. Lehetne még ragozni a dolgot, de elméletileg csak a szellemi fogyatékosok lehetnek jó emberek, akik nem rendelkeznek semmilyen hatalommal, és lényegében nem tudnak semmilyen negatív hatást gyakorolni embertársaikra. Ebből adódóan csak egy átlagot tudunk megállapítani. Durva példával élve, ha valaki hazafelé tartva azt látja, hogy az összes szomszédja az öklét rázza felé, az valószínűleg rossz ember, de ha mindenki barátságosan integet neki, akkor az valószínűleg jó ember. Természetesen a környezetünkben élő emberek sem száz százalékig mérvadóak, hiszen ha érdekeik úgy diktálják, csak színlelhetik barátságukat, vagy megpróbálhatják elhitetni velünk, hogy mi vagyunk a megtestesült gonosz. Akinek több barátja van, mint ellensége, az már közel áll ahhoz, hogy jó embernek tekintse magát. Ha valakiről még a társadalomnak is az a véleménye tetei miatt, hogy jóember az még közelebb ál a jó ember kritériumához. Az átlagember, jóembernek tartja magát, és amikor ártania kell valakinek, azt általában úgy indokolja, hogy az illető megérdemelte. Ez természetes, a saját érdekeinket védenünk kell, de ettől még nem leszünk jó emberek. A jóember fogalmát talán úgy lehetne meghatározni, hogy aki az átlagembernél kevesebbet árt, és több jót tessz, az a jó ember. És ez fordítva is igaz. Rossz ember az, aki az átlag embernél többet árt, és kevesebb jót tessz. Minél több jót teszünk életünk folyamán, mint egy átlag ember annál inkább jó emberek vagyunk, és minél több rosszat, annál inkább rossz emberek.  Egy törekvő sikerorientált ember is lehet az átlagosnál jobb ember, ha ezt jó tettekkel tudja ellensúlyozni. Természetesen vannak olyan emberek is, akik nem akarnak jó embernek látszani vagy lenni. Az ő világfelfogásukban értelmetlenek ezek a dolgok. Az ilyen emberek általában az életük egy részét elzárva töltik. És vannak emberek, akik mindig csak segíteni akarnak másokon, de ez elég ritka és nem is biztos, hogy mindig jó. Az ilyen emberek jóindulatával előbb vagy utóbb visszaélnek. Társadalmunk felépítése miatt nem válhatunk szenteké, és ez ne is legyen célunk.

Feedek
Megosztás

imre-x.blogger.hu Webutation
Legfrissebb hozzászólások
 • Imre-B: Leginkább GIMP a kedvencem. De használom a Photo Pos Pro programot és fraktál készítő programokat. @Syncler:
  (2014-01-20 11:30:02)
  Digital Art
 • Syncler: Milyen programmal dolgozol?

  Egyébként én is grafikuskodom.
  (2014-01-19 21:43:38)
  Digital Art
 • Imre-B: A cikk leginkább az én véleményem. Forrás anyagot konkrétan nem használtam. A weblapok, cikkek szövegének eredetét vagy forrás anyagát pedig a kijelölés majd jobb egérgomb keresés a Google keresővel opcióval lehet ellenőrizni( elég a cikk nevét kijelölni vagy egy kívánt részt belőle ). A hiperaktivitásról pedig itt lehet olvasni. http://www.tenyek-tevhitek.hu/hiperaktivitas-es-taplalkozas.htm. Remélem tudtam segíteni.Imre-B@petneknekka:
  (2014-01-01 16:32:59)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • petneknekka: Nagyon érdekes és elgondolkoztató cikk! Bocsánat, ha buta a kérdés, de te írtad, vagy valamilyen forrást használtál? Ha ez utóbbi, akkor megadnád nekem kérlek? A szénhidrátok és bizonyos adalékok hatásáról a gyerekkori hiperaktivitásra már hallottam, olvastam, de a téma még úgy érzem "szűz terület", ezért örülök, ha bármi hasonlót találok.
  (2014-01-01 14:35:14)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • Imre-B: Köszönöm@Syncler:
  (2013-12-30 21:35:27)
  Boldog újévet.
 • Syncler: Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok Neked!
  (2013-12-30 20:11:43)
  Boldog újévet.
 • Törökné Ty. Gy.: Nem valami megnyugtató kilátást "festettél" elénk - igaz, sok helyen már az email címet is le kell adni ma is!
  (2013-11-28 19:28:16)
  Az internetes profilunk és a mindennapi életünk a jövőben.
 • Imre-B: Élképesztőek a számok de az általam olvasott cikkben azt írja, hogy némelyik csillag körül 3 lakható bolygó is kering. Itt sem sokon múlt ,hogy a Mars nem lakható a Vénusz meg lakható bolygó volt valamikor, csak történt valami a légkörével. @Syncler:
  (2013-11-17 11:08:08)
  Lakható bolygók.
 • Syncler: Semmit sem tudunk. Vagyis MI, egyszerű emberek.
  Mint mindig, akik hozzáférnek bővebben ezekhez a dolgokhoz, azok nem beszélnek. Nem azért, mert nem beszélnének, hanem azért, mert nem tehetik. Nekem ez a véleményem, ami kicsit összeesküvés-elmélet szagú, viszont meggyőződésem, hogy ha ennyi lakható bolygó van, akkor nem vagyunk egyedül.
  (2013-11-16 19:12:18)
  Lakható bolygók.
 • escorts Paris: I simply want to mention I am newbie to blogging and actually enjoyed this web page. Almost certainly I?m likely to bookmark your blog post . You really come with remarkable well written articles. Appreciate it for sharing your web site.
  (2013-03-27 22:04:57)
  Egyensúly a víz felett.
Counter
AmazingCounters.com
Powered by Blogger.hu