Imre-B Blog

Szórakozás, humor, tudomány, társadalom, cikkek, elméletek, képek grafikák stb...Imre-B Digital Art és Filozófia

RSS

A globális felmelegedés nem csak a gleccserek elolvadását jelenti, hanem az egyre erőseb nyári hőhullámokat. Ennek következtében a közeli jövőben várható, hogy időszakosan át kell térnünk az éjszakai életmódra. Az egyre erősödő hőhullámok egyszerűen lehetetlené teszik majd a nappali munkavégzést, közlekedést. Pár éven belül várható, hogy csak éjszaka lesznek nyitva a boltok, az üzemek, hivatalok. A tömegközlekedés is csak éjszaka fog működni. Nappal teljesen kihaltak lesznek az utcák, csak légkodis gépkocsik kamionok fognak közlekedni. A vasutakon is csak speciális vonatokkal lehet egyik helyről a másikra eljutni. És ez csak a kezdet. Öt tíz éven belül komoly váltózások várhatok Európában. Az utóbbi öt évben sorra dőltek meg a nyári meleg rekordok. Ha tovább emelkedik a nyári hőhullámok idején a nappali hőmérséklet, akkor lényegében lehetetlené válik a nappali élet.  Az éjszakai 20 nappali 37 fokról az éjszakai 25 nappali 45-50 is emelkedhet a hőmérséklet. Az UV sugárzást már meg se említve. Egyes növényfajtákat hatalmas napernyőkkel kell majd védeni, az utcákon is csak napernyővel lehet majd közlekedni. Locsoló kocsik fogják az utakat locsolni, hogy csökkentsék az elviselhetetlen hőséget.  Végül, ha tovább emelkedik hőhullámok idején a hőmérséklet az sem elképzelhetetlen, hogy az űrben kifeszített hatalmas napernyőkkel kell védekezni a katasztrofális helyzetben.

További képeim:http://imre-b.deviantart.com/

Aki nézet már ismeretterjesztő műsort az már hallott az ősrobbanás elméletéről. Az elmélet lényegében arról szól, hogy egy nagyon pici pontból, talán még egy atomnál is kisebb pontból, tágult, vagy fújódót fel ekkorára az univerzumunk nagyon rövid idő alatt. Ez hogyan is lehetséges. Mikor elkezdték keresni, hogy mi is építi fel a világegyetemet, az atomokat, vagyis mi is a legkisebb részecske, azt találták, hogy lényegében a semmi. Pl. az atommag és a körülölte keringő elektron között hatalmas tér van. Ezt úgy képzeljük el mint egy focilabdát és egy porszemet egy futballpályán. Amikor az atomaggot is tovább boncolták, akkor megint további hatalmas üres tereket kaptak. Az elemi részecskéket is üres terek és erőterek alkotják. Tehát lényegében semmi.  A világunkat azért érzékeljük olyannak, mint amilyen mert, az atomokat felépítő erőterek kölcsönhatásba lépnek egymással. Így már valóban elképzelhető, hogy egy nagyon pici pontból, talán egy atomnál is kisebb pontból, nőt ekkorára a világegyetemünk. De ha lényegében nem találtak semmi kézzelfoghatót, ami felépítené világegyetemünk, akkor ezek az erőterek valójában micsodák. Lényegében semmik, vagyis csak egyszerű fizikai törvények, amiket talán csak matematikai szabályokra lehetne lefordítani. Egy elektron azért kering ott ahol, mert ezt írja elő neki a fizika törvénye. A világegyetemünk nem áll másból, mint fizikai törvényekből. De sajnos még sem ilyen egyszerű a dolog, mert az atomoknál kisebb kvantum világban már a fizikai törvények sem működnek igazán. Tehát nagyon leegyszerűsítve a világegyetemünket káoszszerű matematikai törvények építik fel, amit csak az atomoknál nagyobb léptékben értünk. Amit látunk, mikor felnézünk éjszaka a csillagos égre, az mind csak fizikai törvények halmaza, amit csak érzékelünk, de valójában nincs ott semmi. Mint ahogy fizikailag a szó szórós értelmében mi sem vagyunk, csak érzékeljük saját, és mások erőtereit. Az egész világegyetem és annak keletkezése engem egy egyszerű számítógépes játékra vagy kísérletre emlékezett.  Ahol pár egyszerű matematikai szabállyal a semmiből egy bonyolult hatalmas halmazt hoztak létre. A játék vagy kísérlet lényege a következő volt. Egy négyzethálós terülten létrehoztak egy alakzatot, majd megadtak pát egyszerű szabályt, mint például egyes oldalain, ahol üres hely van, ott új alakzatoknak kellet létre jönniük míg, máshol el kellett tűnniük. Az egész az amőba játékra hasonlított.  A lényeg az, hogy ezek az alakzatok hihetetlen gyorsan elkezdtek szaporodni, és egyre bonyolultabb alakzatokat hoztak létre. Ha jól emlékszem a hálózatok kialakulását szemléltette a játék vagy kísérlet. Mintha a természet létrehozott volna pár egyszerű szabályt, és abból robbanásszerűen létrejött volna a világegyetem.

The big boom.

További képeim:http://imre-b.deviantart.com/

Feedek
Megosztás

imre-x.blogger.hu Webutation
Legfrissebb hozzászólások
 • Imre-B: Leginkább GIMP a kedvencem. De használom a Photo Pos Pro programot és fraktál készítő programokat. @Syncler:
  (2014-01-20 11:30:02)
  Digital Art
 • Syncler: Milyen programmal dolgozol?

  Egyébként én is grafikuskodom.
  (2014-01-19 21:43:38)
  Digital Art
 • Imre-B: A cikk leginkább az én véleményem. Forrás anyagot konkrétan nem használtam. A weblapok, cikkek szövegének eredetét vagy forrás anyagát pedig a kijelölés majd jobb egérgomb keresés a Google keresővel opcióval lehet ellenőrizni( elég a cikk nevét kijelölni vagy egy kívánt részt belőle ). A hiperaktivitásról pedig itt lehet olvasni. http://www.tenyek-tevhitek.hu/hiperaktivitas-es-taplalkozas.htm. Remélem tudtam segíteni.Imre-B@petneknekka:
  (2014-01-01 16:32:59)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • petneknekka: Nagyon érdekes és elgondolkoztató cikk! Bocsánat, ha buta a kérdés, de te írtad, vagy valamilyen forrást használtál? Ha ez utóbbi, akkor megadnád nekem kérlek? A szénhidrátok és bizonyos adalékok hatásáról a gyerekkori hiperaktivitásra már hallottam, olvastam, de a téma még úgy érzem "szűz terület", ezért örülök, ha bármi hasonlót találok.
  (2014-01-01 14:35:14)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • Imre-B: Köszönöm@Syncler:
  (2013-12-30 21:35:27)
  Boldog újévet.
 • Syncler: Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok Neked!
  (2013-12-30 20:11:43)
  Boldog újévet.
 • Törökné Ty. Gy.: Nem valami megnyugtató kilátást "festettél" elénk - igaz, sok helyen már az email címet is le kell adni ma is!
  (2013-11-28 19:28:16)
  Az internetes profilunk és a mindennapi életünk a jövőben.
 • Imre-B: Élképesztőek a számok de az általam olvasott cikkben azt írja, hogy némelyik csillag körül 3 lakható bolygó is kering. Itt sem sokon múlt ,hogy a Mars nem lakható a Vénusz meg lakható bolygó volt valamikor, csak történt valami a légkörével. @Syncler:
  (2013-11-17 11:08:08)
  Lakható bolygók.
 • Syncler: Semmit sem tudunk. Vagyis MI, egyszerű emberek.
  Mint mindig, akik hozzáférnek bővebben ezekhez a dolgokhoz, azok nem beszélnek. Nem azért, mert nem beszélnének, hanem azért, mert nem tehetik. Nekem ez a véleményem, ami kicsit összeesküvés-elmélet szagú, viszont meggyőződésem, hogy ha ennyi lakható bolygó van, akkor nem vagyunk egyedül.
  (2013-11-16 19:12:18)
  Lakható bolygók.
 • escorts Paris: I simply want to mention I am newbie to blogging and actually enjoyed this web page. Almost certainly I?m likely to bookmark your blog post . You really come with remarkable well written articles. Appreciate it for sharing your web site.
  (2013-03-27 22:04:57)
  Egyensúly a víz felett.
Counter
AmazingCounters.com
Powered by Blogger.hu