Sajnos vagy nem sajnos úgy néz ki mégis létezik egy mindenható. Ezt abból lehet lekövetkeztetni, hogy a tudományos kutatások egy része zsákutcába jutott. De nem csak zsákutcába jutottak az elemi részecskék és az univerzum kutatásai, de elképesztő bődületes baromságokra. Egy kis magyarázatként töményen. A kvantum fizikában továbbra sem tudják megmagyarázni a részecskék viselkedését. De az univerzum megfigyelése terültén is a sötét anyag, a sötét energia ami az univerzum műkódedéshez úgy látszik nélkülözhetetlen, csak éppen nem értelmezhető mert nem rendelkezik semmilyen fizikai tulajdonsággal. Jobban mondva a sötét anyagnak van ugyan gravitációja csak éppen nem látszik sehol, míg a sötét energia mozgat mindent csak éppen nem tudni miért. Visszatérve az elemi részecskékhez és, hogy ez miért bődületes baromság íme egy példa. A kvantum fizikában nem tudják, hogy egy részecske hol lehet, jobban mondva lehet egy időben mindenhol.

Most idézek a Wikipédiából.

„A kvantummechanikában szuperpozíciónak nevezik, amikor egy elemi részecske (vagy részecskékből álló rendszer) ún. kevert állapotban van, azaz bizonyos tulajdonságait nem tudjuk egyértelműen. A részecske addig marad ebben, amíg valamilyen módon meg nem állapítjuk, hogy valójában hol és milyen állapotban van. A probléma ott kezdődik, hogy mérés (megfigyelés) hatására a részecske hullámfüggvénye összeomlik, és a részecske a lehetséges alap- vagy sajátállapotai egyikébe kerül, legalábbis minden általunk elvégezhető mérés azt mutatja, hogy a részecske egy bizonyos állapotban van.

Fontos megjegyezni, hogy a szuperpozíció (akár a hullámfüggvény) csakis abban az esetben omlik össze, ha mérést végzünk a rendszeren (vagy a rendszert valami külső hatás éri). A mérés eredményének ismerete azonban kényszerűen valamelyik állapotba taszítja az anyagot, ami Schrödingernél döglött vagy élő macskát eredményez, de sosem egyszerre a kettőt.

A Schrödinger macskája egy gondolatkísérlet, amely Erwin Schrödinger Nobel-díjas osztrák fizikus nevéhez fűződik. A tudós ezzel a kísérlettel kívánta szemléltetni a mikrovilágban uralkodó törvények hétköznapi szemlélet számára meghökkentő idegenszerűségét, azt, hogy a részecskék egyidejűleg több helyen, különféle állapotokban lehetnek. A gondolatkísérlet arra az abszurditásra mutat rá, hogy a macska élő vagy holt állapota attól függ, hogy megfigyeli-e valaki ezt az állapotot.”

https://hu.wikipedia.org/wiki/Schr%C3%B6dinger_macsk%C3%A1ja

Hát ez nem semmi.

Maradjunk annyiban, hogy létezik egy mindenható és viccelődik velünk.

De az univerzum felépítése is kicsit meghökkentő. A csillagok olyan távolságra vannak tőlünk, hogy képtelenség számunkra oda űrhajókat küldeni. Még ha tudnánk is annyi energiát létrehozni ami elég egy fénysebesével haladó űrhajóhoz, a gyorsulást még akkor sem élnénk túl. Miért vannak a csillagok ilyen messze egymástól?

De a mesterséges intelligencia létrehozásáról sem ábrándozhatunk mint ahogy azt tette Asimov. Ahhoz, hogy egy legalább a macska értelmi szintjét elérő intelligens gépet alkossunk 1000 évig kéne a programokat írnunk. Most csak leginkább automatáink vannak amiket már pofátlanul robotoknak hívunk.

De még sokáig lehetne a tudomány és a világmindenség képtelenségeit sorolni.

Persze mondhatjuk, hogy idővel a tudomány minden problémát megold, de a társadalmi problémákat se tudta megoldani, pedig azon agyalnak a legtöbbet. A tudomány ott is bukott és nem is kicsit.

Nekem teljesen olybá tűnik, hogy egy felsőbb hatalom alkotta meg a mindenséget és direkt úgy, hogy egy bizonyos szintnél tovább semmire se jussunk.

„Eddig és ne tovább.”

A kép címe: Köztes állapot.

További képeim.https://imre-b.deviantart.com/