Imre-B Blog

Szórakozás, humor, tudomány, társadalom, cikkek, elméletek, képek grafikák stb...Imre-B Digital Art és Filozófia

RSS

Az életet a halál után már sokfélekép elképzelték. A keresztény valás szerint tetteinktől függöen, vagy a paradicsomba vagy a pokolba jutunk. A többi vallás is lényegében ezt a két lehetőséget emliti.Ez alol csak a budhista vallás tér el egy kissé, ahol teteinktől függöen születünk újjá valami más élölény alakjában. Még talán ez áll legközelebb az itt majd elolvasható lehetőséghez. Természetesen azért nem ennyire egyszerű a dolog. Az univerzum az egyik mostani elképzelés szerint, spontán csupán véletlenül jön létre. Lásd http://imre-x.blogger.hu/2016/04/03/a-vilagegyetem-keletkezese blog bejegyzést. De ez a véletlen nagyon sokszor megismétlödik, mind térben mind idöben. Tehát nem csak egyidöben egymás mellet a végtelen univerzumban, hanem egymás után is mert az univerzum nem csakvégtelen ideje létezik, de végtelen ideig létezni is fog. Ennek következtében az életünk is megismétlödik, mint ahogy a föld történelme is. Tehát nem csak egyszer éljük le életünket hanem nagyon sokszor, jobban mondva végtelen sokszor. Lényegében miután meghaltunk újra kezdjük elölről az egész életünket. Ezért van néha déja vu érzésünk, mint ha már ez megtötént volna velünk.

Na azért nem ennyire unalmas a dolog. Mert miután végtelen számú univerzum van, így létezik egy egyéni univerzum is. Ami lényegében csak a mi univerzumunk. A végtelen számú univerzum azért nem egyforma, mind egy kicsit más, így a mi egyéni univerzumunk is mindig egy kicsit más. Miután már sokadjára éljük le ugyan azt az életet így ösztönösen próbálunk rajta váltóztatni. Mindig próbáljuk egy kicsit jóbbá tenni számunkra. Lehet, hogy mindig csak egy picit tudunk rajta változtatni, de miután ez végtlenszer ismétlödik így néha az eredmény elég döbenetes. Gondoljunk bele, hogy Nagy Sándor vagy Napoleon milyen mértékben változatta meg a történelmet. De belölünk azért nem bíztos, hogy valami nagy hadvezér vagy hodító lesz. Egyeseknek a boldog öregkor vagy egy kiegyensújozott élet hoz megnyugvást. Valószínüleg mikor ez a sokmilliárdodik apró változtatás után beteljesedik, akkor már a következő életünkben nem törekszünk a változtatásra, és az eljövendő többi életünkben már ugyanazt az élett éljük. Tehát a dolog nem olyan egyszerű, van egy globális univerzum és van egy egyéni univerzum. Az egyéni univerzumban lehetünk bárkik, sok sok változtatás után, sok sok élet után. Hadvezér, hódító, parafenomén, híres ember, vagy nagyon gazdag ember, vagy csak egy egyszerű boldog ember. De előfordulhat, hogy valaki sok sok változatás után is zsákutcába kerül és kezdhetí elölről az egészet. Pl valaki sok sok életel és apró változatatással arra törekszik, hogy gazdag vagy híres legyen, netalán valami hódító, de mikor ezt elétri a sokadik élet után sem talál megnyugvást, így kezdheti elölről az egészet. Miután végtelen számú univerzum van így mindenkinek lehetősége nyílik a váltóztatásra még annak is, aki rajta kívül álló okok miatt nem tudta elkezdeni az életet. Egy másik univerzumban mert mindegyik egy kicsit más, az az ok ami miatt esetleg nem tudta elkezdeni az életett, ott nem fog fenn állni. Tehát aki egyszer megfogant, az valamelyik univerzumban bíztosan le fogja élni a teljes életétt. Lényegében mindenki leélli a teljes életét, valamelyik végtelenszámú univerzum egyikében. Végül is a tulvilág egy végtelenül bonyolult valami, amiben bármi lehetséges, és csak rajtunk mulik, mi fog történi.

Természetesen ettől még hihetünk istenben, hiszen ettől még lehet egy mindenható aki néha segít nekünk.

Gondolkodjunk el az életümkön, most vajon fog sikerülni. Vagy talán nem ?

Életünk végén megjelenik az alagút, végében a fénnyel, majd egy szülésznőgyógyász kezében már semmire sem emlékszünk.

Egy újabb elmélet a világmindenség keletkezéséről.

Eredetileg a világmindenségben nem voltak természeti törvények. Miért is lettek volna. Talán hurkok és egyéb általunk nem is mert valamik voltak az univerzumban. Ezek az ismeretlen „nevezzük őket részecskéknek” minden különösebb ok nélkül léteztek. Nem volt semmi szabályszerűség létezésükben. Hol felbukkantak a semmiből hol eltűntek, hol rezegtek hol nem, hol keringtek hol nem. Az egyik egy önmagába visszatérő rezgő húr volt míg a másik csak egy hosszú vonal a harmadik meg egy gömbszerű valami. Nem léptek egymással kapcsolatba miért is tették volna. Most képzeljük el, hogy ezekből az ismeretlen részecskékből milliárdnyi fajta van az atomoknál is kisebb világban. Időtlen idők óta léteznek és soha semmit nem csinálnak csak örvénylenek a semmiben. Majd hirtelen egy atomnyi terülten történik valami szokatlan, rendszert hoznak létre törvényekkel. Mintha fognánk egymilliárd dobókockát és addig dobálnánk míg mindegyiken hatos lesz. És ez az egymilliárd dobókocka megfertőzné a többi végtelen számú dobókockát és arra kényszerítené hogy ők is egyfajta rendszert alkossanak amik törvényeket hoznak létre az atomi szint felet. Máig nem értjük a kvantumok világát, lehet hogy nem is érthetjük meg, hisz azon a szinten nincsenek természeti törvények csak az általuk létre hozott csoport alkot egy rendszert amit megérthetünk. Tehát önmagukban a kvantum részecskék értelmetlen viselkedésűek, de az egész csoport már egy szabályt alkot. Mint az élet. Maguk az alkotó elemek élettelenek de az összességük az életet eredményezi, törvényekkel, és terjedéssel. A kvantumok világa robbanás szerűen rendszert alkotott. Ehhez valószínűleg a végtelenhez közeli kombinációja kellet az atomoknál kisebb milliárdnyi különböző részecskének egy adott az atomnál is kisebb területen.

Tehát az univerzumunk véletlenül jöhetett létre egy atomnál kisebb terülten ami hihetetlen sebességgel terjedt szét és eközben energia szabadult fel. Természeti törvényeket hozott létre de csak atomi szint felet. Ha önmagukban vizsgáljuk ezeket az elemi részecskéket valószínűleg elég szokatlan viselkedést találunk. Feltételezhető, hogy csak egy csoportban értelmezhető a viselkedésük többi részecskével együtt. Mintha egyetlen részecske viselkedését akarnánk megérteni úgy, hogy a rá hatást gyakorló többi egymilliárd részecskét figyelmen kívül hagynánk. És ráadásul ebben a mikrovilágban nem is léteznek az általunk ismert természeti törvények.

A világegyetem keletkezését próbáljuk úgy elképzelni, hogy egy atomnál kisebb részen a talán még számunkra is ismeretlen részecskékből egy komplett rendszer keletkezett ami létrehozta a természeti törvényeket. Ez a rendszer a körülötte lévő, mondjuk atomnyi méreten tartózkodó milliárdnyi részecskét is átalakította vagy átformálta ugyanolyan rendszeré mint ő maga. Mint mikor egy vírus terjed. Tehát képzeljünk el egy gömböt ami egyre nagyobb lesz hihetetlen sebességgel. Feltételezhetően ezenközben energia is felszabadult fény és különböző sugárzás formájában, de ez az energia nem tudott a gömbön kívülre terjedni mert ott nem voltak érvényesek a természeti törvények. Ennek következtében minél nagyobb lett ez a gömb annál több energiát sugárzott a gömb belsejébe és minél több energiát sugárzott befele annál jobban növekedett. Feltételezhetően ennek következtében tágul a világegyetemünk csak ezt mi már nem érzékelhetjük mert ez már az érzékelésünk határán túl van.

Higgs bozon.

 

További képeim:http://imre-b.deviantart.com


 

Üllők a laptop előtt és káromkodom. Miért lehet csak WiFi-vel összekapcsolt táblagéppel internetezni. Mi az a hotspot? Mért nem elég ha csak az usb kábellel összekötöm? Az informatikusok globális összeesküvéséről van szó, vagy csak nincs aki ezt az egészet valahogy irányítaná. Az ember azt gondolná, hogy fogja a számítógépet meg a táblagépet és egy kábellel összeköti és már a táblagéppel is tudja a vezetékes internetet használni. Hát nem, nincs olyan program ami ezt lehetővé teszi, vagy legalábbis én nem találtam. A táblagépen miért nincs hálózati csatlakozó? Itt nincs WiFi.

Ez vidék. Ez nem a belváros. Csak a váróasiaknak gyártanak táblagépet? Igen mert minden informatikus városban lakik. Mégis csak az informatikusok összeesküvése van a dolog mögött. Intelligensek vagyunk és mégis mekkora baromságokat csinálunk. Még az egyszerű dolgokat is, hogy meg tudjuk bonyolítani. Közben egyszere próbálok internetezni, táblagépet laptoppal pároztatni, tévézni és vacsorázni. Abbahagyom a vacsorát miközben fél szemmel a tévét nézem a másikkal a programot ami nem hajlandó felismerni a táblagépet. A laptop programja szerint minden rendben. A táblagéppel mégsem lehet internetezni.

Úgy döntöttem rugalmas leszek, és elkezdtem imádkozni. Hátha megjavul.

Újra indítom a programot és......

Nem.

Na akkor legyünk még rugalmasabbak.

Elkezdtem simogatni a számítógépet.

Újra indítottam a programot és........

Nem.

Lehetek ennél rugalmasabb?

Igen.

Elkezdtem varázsigéket mormolni.

Újra indítottam a programot és ….

Nem.

Közben eszembe jutott az a nem rég vett fényképezőgép aminek a használati utasításában csak az volt leírva, hogy lehet WiFi-vel a képeket az internetre feltölteni. Az, hogy melyik gomb mire való a fényképezőgépen, nem volt benne. Háromszor is átlapoztam de nem volt egy szó sem leírva, sem arról hogy lehet usb kábellel összekötni egy számítógéppel sem az hogy, hogy működik a fényképezőgép. A hetvenes évek fantasztikus író jutottak az eszembe. Mindenféle abszurd világot próbáltak vizionálni. Hát ha így folytatjuk még meg valósul. Vagy már meg is valósult.

Miután már vagy az ötödik programot próbáltam ki amit az interneten találtam és mind azt állította magáról, hogy ő a legjobb, a gép elkezdet rendetlenkedni, akadozott stb... Természetesen mind ingyenes azaz free program volt. Az ingyenes programokról tudni kell, hogy megpróbálnak rávenni minket, hogy vagy vegyük meg a fizetős váltóztatott vagy töltsünk le még valami más programot is, vagy engedjük, hogy átállítsák a böngészünk keresőjét, ami természetesen nekünk nagyon jó lesz. A legrosszabb esetben az engedélyünk nélkül akarnak telepíteni programokat. Tehát mindenképpen valami hasznot akarnak húzni belőlünk. Az ember általában próbálja a gyártó oldaláról letölteni a programot de ott sincs garancia arra, hogy nem fertőzött a program, sajnos találkoztam már ilyennel. A letöltő központokat már meg se említsem. Minimum vagy két három oldalon kel átlapoznunk magunkat ,hogy telepítsünk, és nem biztos, hogy az kezd letöltődni amit szeretünk volna.

Tehát sok volt az ingyenes program a gépnek. Természetesen már a letöltéskor nem győzte karanténba rakni a víruskereső a nem kívánt potyatusokat. De a vírus keresőknél is lehetnek problémák vagy nem talál semmit, vagy röhej de jártam úgy, hogy majd mindent vírusnak vagy nem kívánt elemnek tekintett és karanténba rakott, még saját magát is.

Letöröltem az ingyenes programokat majd kikapcsoltam a számítógépet. Odamentem a könyvespolchoz és levetem egy könyvet. Közben eszembe jutottak azok a hírek amikben embereket próbálnak internet függőséggel kezelni. Nem csodálom, hogy belegabalyodnak, mit, hogy, mivel, hogyan, kivel, és mire észreveszik már csak ott ülnek a gép ellőtt egész nap.

The net.

További képeim:http://imre-b.deviantart.com

A földi élet folyamán több tömeges kihalás is történt, amelyek nem mindegyikére van ésszerű magyarázat. Vajon okozhat e tömeges kihalást a fizika törvények megváltozása? Pl. sok esetben csak a nagy testű állatok pusztultak ki. A kisebb testűek minden gond nélkül életben maradtak, ami egyszerűen azt feltételezi, hogy a föld gravitációja megváltozott. Lehetséges, hogy időnként változik a föld gravitációjának ereje? Megváltozhatnak a fizikai törvények? Mik határozzák meg a fizikai törvényeket, pl. a fénysebességet vagy a testek tömegét. Az egyik mostani népszerű elmélet szerint, hurkok rezegnek különböző frekvencián és ezen rezgések kombinációjából keletkeznek a különböző elemi részecskék. Egy másik elmélet szerint a testek tömegét pedig az x bozont nevű valami határozza meg, ami az univerzumban mindenhol jelen van. Tehát lényegében még nem nagyon tudható, hogy a fizikai törvények miért úgy működnek ahogy. Tételezzük fel, hogy időnként ezek a törvények megváltoznak, na nem nagyon csak egy kicsit, pl. a földi gravitáció 10%-al megnő. A földön minden nagyobb testű élőlény azt tapasztalná, hogy jóval nehezebb mozognia így több energiára lenne szüksége vagyis több táplálékra. Természetesen minél nagyobb testű annál több táplálékra. A dolog hatványozódna. Tehát először a nagyon nagy testű állatok halnának éhen aztán a nagy testű állatok majd sorban az átlagos méretű állatok így tovább egészen az egészen apró állatokig. Végül csak a rágcsálok és a rovarok maradnának akik alig vennék észre a változást. Vagy tételezzük fel, hogy a fénysebesség változik meg. Azt tapasztalnánk, hogy nem úgy telik az idő mint eddig és a dolgok nem ott vannak ahol lenniük kellene. (A fény és az idő lényegében egy és ugyanaz. A szerző véleménye ). A ragadozok biztos éhen halnának, hiszen nem tudnák kiszámítani a zsákmányuk helyzetét. De a növényevőknek is lenének problémáik. Mi emberek a változásoktól függően, nem mindannyian, de túlélnénk. Ha a fizikai törvények mégsem állandóak mint ahogy azt idáig hittük, akkor bizony sok minden érhetővé válik és sok mindent újra kell gondolnunk.

Néha az ember nem tudja eldönteni, hogy ő jó ember vagy nem. Ehhez kívánok most tápontott nyújtani, mint amatőr filozófus. Természetesen a szó szórós értelmében nem lehetünk jó emberek, hiszen valakinek az életünk folyamán már biztos ártottunk. Ennek alapvető oka, hogy aki bármilyen hatalommal rendelkezik, az a másik embernek árt. Hatalommal rendelkezünk, pl. családtagjaink, beosztottjaink, barátaink, háziállataink stb.. felet. Hiszen, ha akarjuk, ha nem, ezzel a hatalommal visszaélünk. A másik alapvető ok, amiért nem lehetünk abszolút jó emberek az a mindennapi élethez szükséges küzdelem. Pl. mikor saját érdekeinket akarjuk érvényesíteni másokéval szemben. Lehetne még ragozni a dolgot, de elméletileg csak a szellemi fogyatékosok lehetnek jó emberek, akik nem rendelkeznek semmilyen hatalommal, és lényegében nem tudnak semmilyen negatív hatást gyakorolni embertársaikra. Ebből adódóan csak egy átlagot tudunk megállapítani. Durva példával élve, ha valaki hazafelé tartva azt látja, hogy az összes szomszédja az öklét rázza felé, az valószínűleg rossz ember, de ha mindenki barátságosan integet neki, akkor az valószínűleg jó ember. Természetesen a környezetünkben élő emberek sem száz százalékig mérvadóak, hiszen ha érdekeik úgy diktálják, csak színlelhetik barátságukat, vagy megpróbálhatják elhitetni velünk, hogy mi vagyunk a megtestesült gonosz. Akinek több barátja van, mint ellensége, az már közel áll ahhoz, hogy jó embernek tekintse magát. Ha valakiről még a társadalomnak is az a véleménye tetei miatt, hogy jóember az még közelebb ál a jó ember kritériumához. Az átlagember, jóembernek tartja magát, és amikor ártania kell valakinek, azt általában úgy indokolja, hogy az illető megérdemelte. Ez természetes, a saját érdekeinket védenünk kell, de ettől még nem leszünk jó emberek. A jóember fogalmát talán úgy lehetne meghatározni, hogy aki az átlagembernél kevesebbet árt, és több jót tessz, az a jó ember. És ez fordítva is igaz. Rossz ember az, aki az átlag embernél többet árt, és kevesebb jót tessz. Minél több jót teszünk életünk folyamán, mint egy átlag ember annál inkább jó emberek vagyunk, és minél több rosszat, annál inkább rossz emberek.  Egy törekvő sikerorientált ember is lehet az átlagosnál jobb ember, ha ezt jó tettekkel tudja ellensúlyozni. Természetesen vannak olyan emberek is, akik nem akarnak jó embernek látszani vagy lenni. Az ő világfelfogásukban értelmetlenek ezek a dolgok. Az ilyen emberek általában az életük egy részét elzárva töltik. És vannak emberek, akik mindig csak segíteni akarnak másokon, de ez elég ritka és nem is biztos, hogy mindig jó. Az ilyen emberek jóindulatával előbb vagy utóbb visszaélnek. Társadalmunk felépítése miatt nem válhatunk szenteké, és ez ne is legyen célunk.

Már megint belealudtam a meditációba. Az agyam egyből elkezdet töredezettségmentesíteni vagyis elkezdtem álmodni. Akik nem tudnák mi a töredezettségmentesítés azoknak pár szóban leírom. Nem lehet mindenki számítógépes szakember ugye. A számítógép töredezettség mentesítéskor a fájlokat úgy csoportosítja át, hogy több hely legyen a merevlemezen. Pl. mikor két fájl közül kitörlünk egy harmadikat oda beilleszt egy másikat. Így helyet spórol meg, és könnyebben is olvasható a merevlemez. Az emberi agynál ez azért nem teljesen így működik. Itt inkább a különböző emlékeket rakja úgy össze az agy, hogy közben kipótolja egyénenként váltózó módon saját kreálmányokkal, hogy azok illeszkedjek. Néha több az agy által létrehozott kreálmány egy álomban mint maga az emlék. Néha ha odafigyel az ember, megtalálja a munkahelyi az otthoni a tévében látott vagy az utcán átélt dolgokat az álmában. Természetesen ha emlékszik rájuk. Mert hát ugye az álmaikra ritkán emlékeznek az emberek. Na meditációnál ez egy kicsit másképp van.  Itt az ember arra törekszik különböző technikákkal, hogy teljesen ellazult állapotban kerüljön de ne aludjon el. Az egyik dolog pl. a kényelmetlen testtartás jobban mondva ülés. Természetesen lehet fekve is meditálni de abba általában belealszik az ember. Az egyik megoldás erre a délelőtti meditáció ha valaki nem akar kényelmetlen testtartásban ülni. Természetesen egy ilyen délelőtti meditációba aludtam bele. Ki a fene gondolta volna, hogy több mint nyolc óra alvás és egy kávé után még képes vagyok aludni. Kényelemesen végigfeküdtem az ágyon kezeimet lábaimat összekulcsoltam majd a díszpárnát beraktam a tarkóm alá. Gondoltam ez elég kényelmes és kényelmetlen egyszerre. A légzés gyakorlat és a testrészek kilazítása után ép a szívverés lassúságát ellenőriztem tehát ép készültem belső testrészeim összehangolására mikor sikerült elaludnom. Természetesen ilyenkor alapvető szabály, hogy nem gondolunk semmire csak önmagunkra koncentrálunk. Valami mégis eszembe juthatott ami elterelte figyelmem. Nem is kellet sok hozzá és máris Sigmund Freudot láttam amint felmenői kergetik. Aha most már tudom honnan is származnak híres megállapításai. Biztos túl sokat nézem az ismeretterjesztő műsorokat, legalábbis más magyarázat nem lehet arra mit keres Freud az álmomban. Ezt megerősítendő Newton jelent meg amint rázza a fát. Miután leset az alma azonnal meg is ette. Tehát éhes volt és nem csak úgy ült a fa alatt mint a híresé vált történetben. Ezek szerint a gravitációt is csak azért találta ki, hogy az ölébe hulljon az alma. Újabb álomkép, Einstein jelent meg. Most már biztos, hogy kevesebbet kéne néznem az ismeretterjesztő műsorokat. Egy íróasztalnál ült és egy valószínűleg a zakójában maradt kimosott bevásárló listát nézegetett. Ceruzát vett elő és megpróbálta kisilabizálni mi is van a papíron. Először leirt egy nagy E betűt majd egy m-t és végül egy c-t. A homlokát ráncolta. Mi lehet ez ? Majd megvonta a vállát és hozzá írt egy kettest. Majd szórakozottan betette a többi feljegyzése közé. Milyen apróságokon mullnak a nagy dolgok. A változatosság jegyében egy kis művészet következet. Picasso egy törött szemüveggel a kezében állt, amit valószínűleg most talált. Nézte mihez is lehetne kezdeni vele. Majd vásznat vett elő és elkezdet festeni. Mikor elkészült a művel, levette a szemüveget. Nézegette mit is csinált majd bólintott. A törött szemüveget meg gondosan eldugta. Találékonyság kérdése a dolog. Ezért biztos keresztre feszítenek, jutott eszembe. Hogy álmodhatok ilyen baromságokat. Egyből megjelent vagy harminc ember keresztel a vállán a fejükön meg tövis korona. Mindnek más volt a „bűne” de mindet ugyanazért feszítetek keresztre. Mind a megváltónak tartotta magát. Hát igen harminc ember történeteiből jó hosszú könyvet lehet írni. Ekkor valaki fejbevágott egy bibliával. Felébredtem. Egy könyv eset a fejemre az ágyam feletti polcról. Nézegettem majd rájöttem, hogy még mindig álmodom. Az ágyam feletti polcon egy darab könyv sincs. Egy dühös fáraó jelent meg amint az egyiptomiakat nézi. Az egyiptomiak meg a megáradt Nílust. A következő pillanatban már köveket hordtak az egyiptomiak egy kupacba, a fáraó meg elégedetten mosolygott. Hát az mégsem lehet, hogy hónapokig nem csinálunk semmit. Egy paraszt jelent meg amint az éj leple alatt amint kiköti a tehenét a szomszéd földjén. Majd egy megdöbbent pilóta amint a gabonakört nézi.  Hát igen, városi ember a büdös életben rá nem jön, hogy hogyan is keletkeznek ezek az alakzatok. Utálom a mezőgazdaságot talán a kertben végzet túl sok gyomlálás miatt. De milyen szépen összerakta az agyam az egyiptomi mezőgazdaságot az Európai mezőgazdasággal majd a természetfelettivel. A természetfeletti dolgokat vagyis a rejtélyeket szeretem mint minden ember. Most már csak egy zöld emberke hiányzott volna. De hála a jó égnek nem jelent meg. Helyette zászlókkal táblákkal verekedő dühős emberek. Még is csak olcsóbb az utcán balhézni mint a futball meccsen. Legalábbis belépőt nem kell venni. Utálom a politikát. Érdekes az embernek csak ritkán vannak pozitív álmai. Feltételezésem szerint ami kevés pozitív álmot eredményez az nem más mint az állandó civilizációs feszültség, az állandó stressz. Érdekes lenne összehasonlítani egy városi ember és egy vidéki ember álmait. A másik dolog még, a sok információ lehet amiből egyre többet kapunk napról napra. Eredetileg az ember biológiailag nem arra lett kitalálva, hogy az agya töménytelen baromságot dolgozzon fel. Itt vannak pl. a nevetető vagy humor csatornák  amiken lényegben kreténkednek, csak egy kis nevetés alákeverésével humorosnak tűnik. Nem hiszem, hogy aki ilyet néz utána valami humorosat álmodik. A többi adóról, meg ne is beszéljek. De, hogy visszatérjek az álmaimhoz ezzel kapcsolatban, megfigyeltem, hogy tévéfilmekből vet részletek is felütnek az álmaimban. Tehát amit a tévében látunk azok bizony bekerülnek az álmainkba. Végül is álmainkban agyunk megpróbálja a dolgokat úgy összerakni, hogy az a legjobb legyen. Lehet, hogy álmainkban látjuk az igazságot a világról csak reggel mikor felébredünk elfelejtjük. Végül felmenőm hangjára ébredtem aki belépve a szóbába azt kérdezte. Mi van beteg vagy, hogy delelőt alszol ?

Idáig az időre mint olyanra gondoltunk ami mindent átsző és mindenhol egyformán jelen van. Lehet, hogy mindez nem igaz ?

Mi az idő ? Az idő lényegében nem más mint a testek és a tér leggyorsabb változása. Mi képes valamit a leggyorsabban megváltoztatni, vagyis mi képes a leggyorsabban mozogni. Természetesen a fény.

A fény és az idő egy és ugyanaz, vagy legalábbis annak szoros leképezése. Az idő ugyanolyan gyorsan telik mint ahogy a fény terjed. Elméletileg ha az időt megszeretnék állítani ahhoz csak fénysebességre kellene gyorsulnunk. Természetesen számunkra ekkor sem állna meg az idő, de a környezetünket olyan lassúnak látnánk mint ha megdermedt volna. Mennyi energia kellene ahhoz, hogy megalítsuk az időt. Ezt Einstein már leírta. E = mc² . Ezzel az idő energiáját is megkapjuk. Tehát az idő energiája megegyezik egy test tömegének és a fénysebesség négyzetének szorzatával. Felvetődik a kérdés, hogy ahol a térben nincs semmi ott az időnek sincs energiája. Lényegében a térben mindenhol van valami. Továbbá felmerül a kérdés, hogy az időnek van e tömege. Valószínűleg van. Tudjuk, hogy az univerzum tágul, lehet hogy az idő energiája és tömege miatt ? Hiszen aminek tömege van annak energiája is mert halad az időben. Ahol nincs semmi, ott idő sincs ? Ezen még lehetne elmélkedni. A lényeg lényegében az, hogy amikor a fényt látjuk, akkor az időt látjuk. Mikor távoli csillag fényét nézzük, akkor a csillag egy adott pillanatát látjuk. Jó látni az időt csak rossz tudni, hogy fénysebességgel telik.

Picture in picture.

További képeim. http://imre-b.deviantart.com/

Gondolkodjunk el létezik e egy felsőbb hatalom ami az életünket és az univerzumot irányítja és ha létezik akkor hol lehet, és mit miért tesz. Természetesen adott a feltételezés, hogy a mindenható az általunk ismert világmindenségen túl létezik. A világegyetem csak számunkra hatalmas. Próbáljuk úgy elképzelni a dolgot mint ha a baktériumok világát próbálnánk összehasonlítani az emberek világával.  Mint ahogy mi láthatjuk a baktériumokat ugyan úgy láthat minket a mindenható, de ahogy a baktériumok nem láthatnak minket ugyan úgy mi sem láthatjuk a mindenhatót. Vajon beleavatkozik a mindenható az életünkbe ? Ez nem valószínű ha csak nem akarna tőlünk valamit. Ha létezik egy felsőbb hatalom az inkább megfigyel vagy tanulmányoz minket mintsem irányítani próbálna. Az emberek szembotjából inkább az a kérdés, hogy ha bajban vagyunk segít e nekünk, mind egyéneknek mind közösségeknek. Érdekes a feltételezés, hogy időnként igen. Valószínűleg ha egy felsőbb hatalom ha észreveszi, hogy egy egyén vagy közösség bajban van, és momentán ő hozzá, vagyis egy felsőbb hatalomhoz imádkozik vagy tőle kér segítséget akkor előfordulhat, hogy segít. De ez sok mindentől függhet. ( Durva példaként: ha ép egy haragosúnknak kívánunk rosszat, mondjuk azért imádkozunk, hogy törje ki a lábát, és ő is viszont lefekvéskor ugyan ezt teszi, akkor még ha a mindenható ezt észre is veszi, és bármilyen komoly is számunkra a helyzet, ezen a mindenható valószínűleg csak mosolyogna. ) Tehát kérhetünk segítséget egy felsőbb hatalomtól de azt ésszerűen nem mások rovására és van rá esély hogy meghallgatja imánkat, ne talán még seggit is nekünk. Hogyan tolmácsoljuk kérésünket egy mindenható felé ? A bevet szokás, hogy az ember magába mélyed és reménykedik benne, hogy gondolatait kívánságát egy felsőbb lény meghalja. A nem annyira ismert módszer ami még hatásos lehet, hogy valami szokatlan dolgot teszünk, ami régen bevált módszer volt, pl. áldozatokat mutattak be. Itt nem mindig a háztáji feláldozására kell gondolni, hanem pl. van aki levágatta a kedvenc szakállát, vagy hajtincsét stb..  De az is megoldás lehet ha leírjuk egy papír fecnire, hogy mit szeretnénk, majd azt elássuk vagy elégetjük.  A lényeg az, hogy valami szokatlan dolgot tegyünk amire a mindenható felfigyelhet. Tehát ha bajban vagyunk bátran imádkozunk a mindenhatóhoz van rá esély, hogy meghallgat minket.

Oldster / Öregember

További képeim:http://imre-b.deviantart.com/

Egy kis filozófia.

Az emberi saját szemszögéből egy biológiai csoda, az élővilág szemszögéből egy természeti katasztrófa, az univerzum nézőpontjából egy érdekes dolog. Tehát nem vagyunk mindennapi jelenség a világmindenségben, ezért az intelligens élet megjelenése nagyon  ritka lehet. Valószínűleg egyes intelligens életformák egy idő után a lehetőségeiket elérve eltűntek, míg mások túllépve önmagukon most is léteznek. Esetleg átalakulnak valami mássá. Az a kérdés mi vajon melyik leszünk. Vajon adott, hogy meddig fejlődhetünk, létezhetünk, vagy nincs korlátja a dolognak. Sajnos ha nem lenne korlátja a dolognak tehát minden intelligens életforma korlátlanul terjeszkedhetne az univerzumban, akkor már a világegyetem a túlnépesedéssel küzdene. Tehát egyes intelligens fajoknál léteznie kell egy korlátnak ameddig fejlődhetnek és nem tovább. Ezt vajon mi határozhatja meg. Agyméretük? Intelligenciájuk? Környezetük? Szerencséjük? Mi vajon mikor érjük el ezt a korlátott?  Úgy tűnik, hogy az ember, egy idő után minden technikai problémát megtud oldani. A társadalmi problémákkal viszont már nem ez a helyzet. Lehet, hogy van egy határ ahol már a technikai fejletség és a társadalmi problémák nem összeegyeztethetőek és katasztrófába torkolnak. Hol lehet ez a határ? Sajnos nem tudható de, valószínűleg közeledünk felé. Sajnos kisebb elégedetlen  embercsoportok egyre nagyobb pusztításra képesek technikai eszközök segítségével, és ahogy technikailag fejlődünk ez egyre rosszabb lesz. Társadalmi problémák mindig lesznek, hiszen azok életünk szerves része. Csak mindig lesznek olyanok, akik ezt szélsőséges módon akarják megoldani.  De lehet az is, hogy ezt a határt egy meteor vagy üstökös jelenti, és mindig csak idő kérdése meddig létezik egy faj. Az ember, az ami. Tekinthetjük csodának, katasztrófának vagy csak egy érdekes dolognak. A létezésünk múlhat a szerencsén a találékonyságunkon vagy ép a problémamegoldó képességünkön.

Storm / Vihar.

További képeim:http://imre-b.deviantart.com/

Körbenézve az univerzumban azt látjuk hogy minden működik, holott nem működhetne. A bolygok keringenek a nap körül, a napok a galaxisokban. Mindezt azért mert szabályok irányítják őket a természeti törvények. De mi hozta létre a természeti törvényeket. Csak a semmiből nem lesz valami és az nem kezd el szabályok szerint működni. Az még talán ködösen magyarázható, hogy dimenziók ütközősének következtében bekövetkezet a nagy bumm. De mért kezdet az anyag és energia szabályok szerint viselkedni. A szabályokat mindig valakinek létre kell hozni, ami nem lehet más mint egy értelem. A semmi vagy a dimenziók ütközése nem hoz létre szabályokat. A kövek sem hoznak létre szabályokat. A kövek nem csinálnak semmit mert nincs értelmük csak legfeljebb értelmetlenül arrébb gurulnak ha egy folyó medrében vannak. Túl tökéletes a világegyetemünk ahhoz, hogy az természetes legyen. Természetellenesen tökéletes az ahogy a hidrogénfelhőkből kialakultak az első napok majd az azokban végbement folyamatok következtében további atomok jöttek létre. Ezek után megjelentek a bolygok majd létre jött a föld és véletlenek sorának következtében kialakult az élet. És véletlenek következtében az ember aki gondolkodni is tud mindezeken. Ez már abnormálisan tökéletes. Erre lehet azt mondani hogy a természet az egyszerűbbtől mindig a bonyolultabb felé törekszik, ( jelenlegi tudásunk szerint az ember a legbonyolultabb dolog az univerzumban ) és ezt a természeti törvények indokolják. De ha természeti torvények azt indokolják hogy létrejöjjön az ember vagyis a tudat akkor ez felvet egy kérdést miért kényszerintik ki a természeti törvények a tudat kialakulását. Erre csak egy válasz lehet, hogy a nagyon távoli jövőben egyszer mi magunk az emberek fogjuk létrehozni ezt a világegyetemet.  Ezt a világegyetemet mi magunk teremtettük úgy, hogy utódaink már eljutottak arra a fejletségi fokra hogy utazzanak az időben és a múltba vissza menve létrehozzák a nagy bummot és megalkossák hozzá a természeti törvényeket.

És a kör bezárul.

A kép címe: The big boom.

További képeim: Imre-B deviant art és Imre-B Digital Art

Feedek
Megosztás

imre-x.blogger.hu Webutation
Legfrissebb hozzászólások
 • Imre-B: Leginkább GIMP a kedvencem. De használom a Photo Pos Pro programot és fraktál készítő programokat. @Syncler:
  (2014-01-20 11:30:02)
  Digital Art
 • Syncler: Milyen programmal dolgozol?

  Egyébként én is grafikuskodom.
  (2014-01-19 21:43:38)
  Digital Art
 • Imre-B: A cikk leginkább az én véleményem. Forrás anyagot konkrétan nem használtam. A weblapok, cikkek szövegének eredetét vagy forrás anyagát pedig a kijelölés majd jobb egérgomb keresés a Google keresővel opcióval lehet ellenőrizni( elég a cikk nevét kijelölni vagy egy kívánt részt belőle ). A hiperaktivitásról pedig itt lehet olvasni. http://www.tenyek-tevhitek.hu/hiperaktivitas-es-taplalkozas.htm. Remélem tudtam segíteni.Imre-B@petneknekka:
  (2014-01-01 16:32:59)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • petneknekka: Nagyon érdekes és elgondolkoztató cikk! Bocsánat, ha buta a kérdés, de te írtad, vagy valamilyen forrást használtál? Ha ez utóbbi, akkor megadnád nekem kérlek? A szénhidrátok és bizonyos adalékok hatásáról a gyerekkori hiperaktivitásra már hallottam, olvastam, de a téma még úgy érzem "szűz terület", ezért örülök, ha bármi hasonlót találok.
  (2014-01-01 14:35:14)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • Imre-B: Köszönöm@Syncler:
  (2013-12-30 21:35:27)
  Boldog újévet.
 • Syncler: Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok Neked!
  (2013-12-30 20:11:43)
  Boldog újévet.
 • Törökné Ty. Gy.: Nem valami megnyugtató kilátást "festettél" elénk - igaz, sok helyen már az email címet is le kell adni ma is!
  (2013-11-28 19:28:16)
  Az internetes profilunk és a mindennapi életünk a jövőben.
 • Imre-B: Élképesztőek a számok de az általam olvasott cikkben azt írja, hogy némelyik csillag körül 3 lakható bolygó is kering. Itt sem sokon múlt ,hogy a Mars nem lakható a Vénusz meg lakható bolygó volt valamikor, csak történt valami a légkörével. @Syncler:
  (2013-11-17 11:08:08)
  Lakható bolygók.
 • Syncler: Semmit sem tudunk. Vagyis MI, egyszerű emberek.
  Mint mindig, akik hozzáférnek bővebben ezekhez a dolgokhoz, azok nem beszélnek. Nem azért, mert nem beszélnének, hanem azért, mert nem tehetik. Nekem ez a véleményem, ami kicsit összeesküvés-elmélet szagú, viszont meggyőződésem, hogy ha ennyi lakható bolygó van, akkor nem vagyunk egyedül.
  (2013-11-16 19:12:18)
  Lakható bolygók.
 • escorts Paris: I simply want to mention I am newbie to blogging and actually enjoyed this web page. Almost certainly I?m likely to bookmark your blog post . You really come with remarkable well written articles. Appreciate it for sharing your web site.
  (2013-03-27 22:04:57)
  Egyensúly a víz felett.
Counter
AmazingCounters.com
Powered by Blogger.hu