Imre-B Blog

Szórakozás, humor, tudomány, társadalom, cikkek, elméletek, képek grafikák stb...Imre-B Digital Art és Filozófia

RSS

Hidrid fraktálok vagyis más fraktálokkal, képbeillesztéssel vagy effektekkel keresztezet fraktálok.

További képeim:Imre-B deviantArt

Talán már sokaknak feltűnt, hogy rendszeresen láthatok fraktálok a weblapomon. Nem véletlenül, hiszen kedvenc hobbim a számítógépes művészet vagyis más néven a Digital Art. Így pár sorban röviden írok róla.

A legújabb változatt megtekinhető itt. http://imre-b-digital-art.blogspot.hu/p/magyar-digital-art.html

A számítógépes művészet kategóriába belesorolható a Fraktál művészet a számítógépes grafikák, és újabban a Fotóművészet, ( manipulált fotók ), absztrakt képek stb..  elég sok minden.

Egy szürrealista fotó.

Magyarországon a 2000-es években  jelentek meg az első számítógépes művészethez köthető alkotások. Az egyik első képviselőjük Szlavics Alexa ( Fraktál művészet ) http://www.szlavicsalexa.com/index.html. Jelenleg Magyarországon még nem annyira elterjedt ez a művészeti ág mint külföldön. Itt meg kell említenem Paul Nylander aki szerintem az egyik legjobb fraktál művész http://www.bugman123.com/ Ha jól tudom idehaza hivatalosan még nem is nagyon oktatják.

Egy kép a fraktálok világából.

A fraktál művészet is további ágakra bontható Raw fraktálok 3D fraktálok stb..  Hobbi szinten elég sokan foglakoznak számítógépes grafikákkal az egyik csoporjuk megtalálható itt http://da-hungary.deviantart.com/gallery/ .  Az egyre fejeltebb Fotószerkesztő és grafikai programokkal már szinte bármi létrehozható manipulálható.

Egy manipulált fotó.

Ezen művészeti ág előtt szinte kimeríthetetlenek a lehetőségek a szürrealista alkotónak korlátlan jövőt a Fotóművészeknek hihetetlenül látványos képek létrehozására ad lehetőséget.

Képnyújtási technikával készült alkotás.

Itt meg kell megemlítenem a HDRI vagy HDR ( nagy dinamikatartományú ) képeket. Ami már valóságos művészeti ággá fejlődött. Egyik hazai képviselője Zsolt Zsigmond http://realitydream.hu/ De meg kell még említenem Kárpáti Gábort is. http://morguefile.com/creative/Karpati%20Gabor

Egy HDR kép

Egyre elterjedtebbek a manipulált Fotók is egyelőre még csak a design céllal alkalmazva a weblapokon kivágott képek stb.. Pár szóban a programokról. A GIMP az egyik legelterjedtebb grafikai és nem utolsósorban képszerkesztő program a Picasa ugyancsak ingyenessége és sokoldalúsága miatt az egyik legnépszerűbb képszerkesztő program, de meg kell még említenem a PhotoScape, Adobe Photoshop, Photo Pos Pro programokat. A fraktál programok közül a legnépszerűbbek a XaoS, Ultra Fractal, Fractal eXtreme, Apophysis, ChaosPro.

Planet 5018 Egy számítógépes grafika.

Természetesen ezek csak egyszerű ingyenes programok, léteznek ezeknél bonyolultabb fizetős programok több százezer forintért. Ezekben a programokban már beépítve sablonként találunk komplett tájképeket amiket kedvünkre változtathatunk pl. MojoWord program http://www.terraescape.com/ a 3D modellező programokat már meg se említsem. http://www.surrealworld.com.au/index.html

Két fraktál űrhajó csatája. A háttér egy csillagokról készült fotó. ( montázs )

Ma már nem ritka hogy egyese alkotásokban a rajzolt háttér előtt megtalálható egy fraktál beillesztés egy kép beillesztés egyszerre. Vagy ép egy átalakított kiszínezett fényképben találhatunk fraktál beillesztést.

Egy kép a design kategóriából.

Az Imre-B Digital Art weblapomon majd minden stílusból nyújtok egy kis ízelítőt.

A Digital Art IB weblapomon csak manipulált fotók.

Imre-B

 

Pár kép a fraktálok világából. A XaoS program képei.

Feedek
Megosztás

imre-x.blogger.hu Webutation
Legfrissebb hozzászólások
 • Imre-B: Leginkább GIMP a kedvencem. De használom a Photo Pos Pro programot és fraktál készítő programokat. @Syncler:
  (2014-01-20 11:30:02)
  Digital Art
 • Syncler: Milyen programmal dolgozol?

  Egyébként én is grafikuskodom.
  (2014-01-19 21:43:38)
  Digital Art
 • Imre-B: A cikk leginkább az én véleményem. Forrás anyagot konkrétan nem használtam. A weblapok, cikkek szövegének eredetét vagy forrás anyagát pedig a kijelölés majd jobb egérgomb keresés a Google keresővel opcióval lehet ellenőrizni( elég a cikk nevét kijelölni vagy egy kívánt részt belőle ). A hiperaktivitásról pedig itt lehet olvasni. http://www.tenyek-tevhitek.hu/hiperaktivitas-es-taplalkozas.htm. Remélem tudtam segíteni.Imre-B@petneknekka:
  (2014-01-01 16:32:59)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • petneknekka: Nagyon érdekes és elgondolkoztató cikk! Bocsánat, ha buta a kérdés, de te írtad, vagy valamilyen forrást használtál? Ha ez utóbbi, akkor megadnád nekem kérlek? A szénhidrátok és bizonyos adalékok hatásáról a gyerekkori hiperaktivitásra már hallottam, olvastam, de a téma még úgy érzem "szűz terület", ezért örülök, ha bármi hasonlót találok.
  (2014-01-01 14:35:14)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • Imre-B: Köszönöm@Syncler:
  (2013-12-30 21:35:27)
  Boldog újévet.
 • Syncler: Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok Neked!
  (2013-12-30 20:11:43)
  Boldog újévet.
 • Törökné Ty. Gy.: Nem valami megnyugtató kilátást "festettél" elénk - igaz, sok helyen már az email címet is le kell adni ma is!
  (2013-11-28 19:28:16)
  Az internetes profilunk és a mindennapi életünk a jövőben.
 • Imre-B: Élképesztőek a számok de az általam olvasott cikkben azt írja, hogy némelyik csillag körül 3 lakható bolygó is kering. Itt sem sokon múlt ,hogy a Mars nem lakható a Vénusz meg lakható bolygó volt valamikor, csak történt valami a légkörével. @Syncler:
  (2013-11-17 11:08:08)
  Lakható bolygók.
 • Syncler: Semmit sem tudunk. Vagyis MI, egyszerű emberek.
  Mint mindig, akik hozzáférnek bővebben ezekhez a dolgokhoz, azok nem beszélnek. Nem azért, mert nem beszélnének, hanem azért, mert nem tehetik. Nekem ez a véleményem, ami kicsit összeesküvés-elmélet szagú, viszont meggyőződésem, hogy ha ennyi lakható bolygó van, akkor nem vagyunk egyedül.
  (2013-11-16 19:12:18)
  Lakható bolygók.
 • escorts Paris: I simply want to mention I am newbie to blogging and actually enjoyed this web page. Almost certainly I?m likely to bookmark your blog post . You really come with remarkable well written articles. Appreciate it for sharing your web site.
  (2013-03-27 22:04:57)
  Egyensúly a víz felett.
Counter
AmazingCounters.com
Powered by Blogger.hu