Imre-B Blog

Szórakozás, humor, tudomány, társadalom, cikkek, elméletek, képek grafikák stb...Imre-B Digital Art és Filozófia

RSS

Egy újabb katasztrófaelmélet, mert hát úgyis kevés van belőle.

Hogy hova tűnik a víz a földről ? Természetesen a talajba mint a Marson. Nem tudhatjuk mekkora rések, üregek lehetnek a kéregben így előfordulhat, hogy egy geológiai katasztrófa következtében a földkéregbe szivárognak  az óceánok vizei.A földköpeny vastagsága 2900 km ebből alig pár kilométer mélységű a víz. Tehát bőven van hova elfolynia a földi vizeknek.  Természetesen ennek következtében a folyók is kiszáradnak és a Marséhoz hasonló körülmények lesznek a Földön. Egy kihalt, hideg, száraz világ lesz. Természetesen a levegő még belélegezhető marad évszázadokig vagy évezredekig esetleg még tovább. Hogy erre mekkora az esély ? Nem tudhatjuk. Ez csak egy elmélet. Sajnos nem tudjuk, hogy a földkéregben mekkora üregek, rések, repedések lehetnek. De az is elég ha csak az óceánok egy részéből tűnik el  a víz. Már az is hatalmas katasztrófát okozna. Most, hogy emelkednek az óceánok vízszintjei a megnövekedett víz súlya bármikor előidézhet egy geológiai katasztrófát. Jelentős mennyiségű súly, víztömeg ami most az északi sarkon található jég formájában, kerül át az óceánok medrébe. Talán csak az északi sarkon maradna fen az élet. Nincs az a bunker ami a szomjan halástól megmentene minket. Arról az apróságról nem is beszélve, hogy a növényzet is teljesen vagy nagy részben eltűnne. Természetesen a katasztrófa nem egyik napról a másik napra következne be, valószínűleg egy két évszázadba is beletelne mire ez a folyamat lezajlana. Tehát ha azt haljuk a hírekben, hogy valami megmagyaráz okból csökken az óceánok vízszintje, kezdjünk el gyanakodni, hogy valami nagy baj van.

Sea and fractal.

További képeim:http://imre-b.deviantart.com/gallery/

A múltunkat megszépíti az emlékezetünk a , a jelenünket nem értjük mert mindenki mást mond, a jövőt meg sötéten látjuk mert bizonytalan, de mindig bízunk benne, hogy jobb lesz.


Európa albedója vagyis fényvisszaverő képessége az utóbbi 100 évben jelentősen megváltózott. Ezt leginkább a városok növekedése az úthálózat növekedése és a megművelt területének nagyságának váltózása okozza. Most körülbelül mint egy 50 000 négyzetkilométernyi terület van leaszfaltozva betonozva Európában, ami több mint fél Magyarországnyi terület. Ez az 50 000 négyzetkilométernyi terület jelentősen megváltoztatja Európa időjárását, hiszen fényelnyelő képessége miatt ez a terület időnként 50-70 fokra is felmelegszik. Ennek következtében az utóbbi időben megjelentek Európában a tornádók, ciklonok. Egyes vélemények szerint régebben is voltak ilyen szélsőséges időjárási viszonyok Európában csak ezt az akkori médiák nem adták hírül. Ezen ugyan lehetne vitázni de nincs értelme. A tény az, hogy Európa időjárása változóban van. Már csak az a kérdés, hogy mennyire milyen szinten fog megváltozni. Az elkövetkező időben számíthatunk e településeket letaroló viharokra, és ez ellen mit tehetünk ? Ha az időjárásunk tovább romlik ajánlott lesz a háztetőket utakat világosabb színre festeni ? Az utaknál nem ép fehére kel gondolni hanem pl. Zöldre. Na persze ez lehet, hogy nem kivizezhető és amúgy is a 300 millió év alatt felhalmozott és most egy évszázad alatt a légkörbe jutatott energia hordozok jelentősebb hatást gyakorolnak időjárásunkra. Lehet, hogy a kettő együtt fogja Európát megváltoztatni. A többi kontinensen nincsenek ekkora területek leaszfaltozva betonozva. Lehet, hogy Európának a fejletsége lesz a veszte. De természetesen ez még csak a szomorú jövő lehetősége.

Sokan nem tudják de nem csak egyes italok de az élelmiszerek is hatással vannak gondolkodásunkra viselkedésünkre. Az arra érzékenyek tapasztalhatták hogyha fűszeres ételeket esznek eltompulnak, nyugodtabbak lesznek. Bár az élelmiszereknek nem olyan jelentős a hatása a gondolkodásunkra viselkedésünkre mint egyes italoknak, de miután ezek is különböző hatóanyagokat, molekulákat és egyéb összetevőket tartalmaznak amik eljutnak emésztőrendszerünk által feldolgozva testük minden pontjára, így ha nem is vesszük észre de befolyásolják viselkedésünk gondolkodásunkat. A legfeltűnőbb hatással a fűszerek vannak amit mai emberként minden nap beleteszünk ételeinkbe. A régi korok emberei erős hatóanyagaik miatt gyógyításra használták. A fűszerek után következnek a vitamin tartalmú élelmiszerek vagyis a gyümölcsök. Ezek általában még ha nem is vesszük észre vitaminjaik miatt frissességet felfrissülést okoznak. Az ásványi anyagokban gazdag zöldségek leginkább az idegrendszere gyakorolnak hatást. A húsoknak tésztáknak számunkra szinte észrevehetetlen a hatása, de ha például vegetáriánus étrendre térnénk át, egy idő után kb. 1-2 hónap jelentősen megváltozna viselkedésünk gondolkodásunk közérzetünk, amit egyesek egészséges dolognak vélnek. Valójában szervezetünknek szüksége van, fűszerekre, gyümölcsökre, zöldségekre, húsokra, tésztákra, természetesen mindegyikből csak módjával. Pl. ha túl fűszeres ételeket eszünk azt a vérnyomásunk bánhatja.

Bár nem bizonyítható de egyes társadalmak kultúrák viselkedését is befolyásolhatta vagy befolyásolja az általuk elfogyasztott élelmiszerek. Nem csak a különböző környezeti viszonyok miatt alakulhatnak különböző kultúrák de az ott elfogyasztott élelmiszerek is befolyásolhatják az ott élők gondolkodását. Elképzelhető, hogy az európai ember a változatosabb étrendjének köszönheti rugalmasabb, nyitottabb  gondolkodását.

Ne feledkezünk meg természetesen a különböző egyéb élelmiszerekről sem, a bogyókról, magvakról, gombákról, tejtermékekről amik teljessé teszik étrendünket. Talán változatos étrendünknek köszönhetjük emberé válásunkat is, hiszen az ember mindenevő.

Óvakodjunk a feldolgozott szépen becsomagolt olcsó élelmiszerektől, hiszen ezek nagyrészt vizet, színezéket, ízesítőt tartalmaznak ha maradt is bennük valamilyen tápanyag azt a gyártok azonnal feltüntetik, a nyers élelmiszerekhez képest ezek inkább placebónak tekinthetők mint élelmiszernek. Összehasonlításképpen, ha azt szeretnénk feltüntetni, hogy egy nyers élelmiszerben milyen  tápanyagok találhatok, ahhoz egy kisebb füzet kéne. Ezek a túlzott mennyiségben elfogyasztott placebo táplálékok a jóllakottság érzését keltik, de anélkül hogy észrevennénk rontják közérzetünk, ítélőképességünk, intelligenciánkat. Bár nem bizonyítható de az egyre jobban feldolgozott élelmiszerek elterjedése és a társadalmi és gazdasági problémák közözött összefüggés lehet a fejlett társadalmakban. Sajnos nem tudható, hogy pontosan milyen hatással vannak az élelmiszerek egyének, embercsoportok viselkedésére, ítélőképességére, intelligenciájára, közérzetére.

 

Nemsokára az internetes profilunk fogja meghatározni, hogy hol dolgozhatunk hol vásárolhatunk, melyik szolgáltatóval állhatunk kapcsolatba vagy hogy hol lakhatunk. Már most is jelentősen befolyásolja internetes profilunk a munkahely megszerzését, hiszen már minden valamit is magára adó cég nem csak az önéletrajzunkat kéri be, de ellenőrzi internetes profilunkat is. Az internetes profil alatt nem csak a közösségi oldalakra kell gondolni, hanem a teljes internetes tevékenységünkre. Blogokhoz való hozzászólásainkra, hirdetéseinkre, különböző regisztrációinkra játék vagy társ kereső oldalakra tehát minden internetes megnyilvánulásunkra. Így megállapíthatják politikai beállítottságunkat is, pl. x vagy y politikai csoport tagjai vagy szimpatizánsai vagyunk.  Bár arcfelismerő rendszereket még csak az országok állami szervei használnak, de nemsokára a kereskedelmi cégek biztonsági rendszereinél is elterjednek. A bevásárló központok biztonsági rendszere jelezni fogja a nem kívánt profilú személyek megjelenését, vagy ép azt ha az Interneten nincs az adott személyről profil. Ha valakiről semmilyen adat nem található az Interneten ( ami nem valószínű hiszen ha ő maga nem is internetezik ismerősei biztos megemlítik közösségi oldalaikon ), az már gyanakvásra adhat okot. Lényegében már szinte mindenkiről van valamilyen fotó fen a hálózaton. A szolgáltatok is ellenőrizhetnek majd minket egy szerződés megkötése előtt. Pl. ha az Interneten túl sok a kopasz, tetovált, kisportolt testalkatú ismerősünk nem biztos, hogy egy biztosító életbiztosítást köt velünk. Az Interneten már most lehetőség van lakás vásárlásnál, egy adott település internetes profilját megtekinteni. Már majdnem minden településnek van weboldala, szolnak róla hírek stb.. Elég az adott település nevét begépelni egy keresőbe és máris megtudhatjuk kik laknak ott, milyen a közbiztonság, x vagy y párthoz tartózik e a polgármester, vagy milyen az időjárás. Ma már nem csak a médiák TV, rádió, újságok tartoznak különböző politikai csoportokhoz, hanem szolgáltatok, boltok, üzletláncok, vállalatok, cégek is tulajdonosaik révén. Bár most még elképzelhetetlen de előfordulhat a jövőben, hogy internetes profilunk miatt nem vásárolhatunk bizonyos üzletekben vagy nem vehetünk igénybe bizonyos szolgáltatásokat.

Ajánlott lesz semleges internetes profilt kialakítani, politikai és agresszív kirohanásoktól mentes közösségi megnyilvánulásokkal, szolgáltatokról, cégekről, hivatalokról való átgondolt vélemény nyilvánításokkal. A közeljövőben az internet egyre jobban fogja befolyásolni mindennapi életünket. Az információk korába léptünk.

Ma már akár házi kedvencünknek is lehet weblapja, közösségi oldala, vagy internetes profilja.

Ennek a blognak az adatai alapján készült statisztika. Az adatok 1 év internetezését mutatják.

Az első helyen minden statisztikai programnál Budapest van a többi helyezetnél statisztikai programonként változik a helyezés. Az adatok tájékoztató jelegűek.

Magyarországi internetezők területi eloszlása

 1. Budapest   37.78 %
 2. Vas    10.85 %
 3. Pest     7.31 %
 4. Győr-Moson-Sopron   6.06 %
 5. Csongrád   5.05 %
 6. Hajdú-Bihar   4.42 %
 7. Bács-Kiskun   3.8 %
 8. Fejér  3.7 %
 9. Békés  2.8 %
 10. Baranya   2.5 %
 11. Borsod-Abaúj-Zemplén  2.4 %
 12. Nógrád  2.3 %
 13. Szabolcs-Szatmár-Bereg  2.1 %
 14. Heves  1.7 %
 15. Zala  1.6 %
 16. Veszprém  1.2 %
 17. Somogy 1.04 %
 18. Komárom-Esztergom  0.9 %
 19. Jász-Nagykun-Szolnok  0.86 %
 20. Tolna 0.83 %
 21.  

  A statisztikából látszik hogy Budapest lakossága csak 1/5 az országnak mégis az internetezők több mint 1/3  innen származik.  Vas Megye meglepetésre a 2 helyen.

   

Elkészült az Imre-B Média Center hírek oldala. Sport, polititka, bulvár nincs, Csak érdekesebbnél érdekesebb hírek. http://imre-b-2.ucoz.hu/index/hirek/0-98

Billenytyűkódok. Nem árt ha ezeket ismerjűk.

Az ingyenes weblapok szerkesztői sokszor nem engedik az egérrel való kivágást vagy beillesztést. Sokaknak segítséget jelent az itt felsorolt billentyűkód lista.

Lap és ablak billentyűkódok

Forrás:https://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=hu&answer=157179

Ctrl+N Új ablakot nyit.
Ctrl+T Új lapot nyit.
Ctrl+Shift+N Új ablakot nyit inkognitómódban.
Ctrl+O, majd a fájl kiválasztása. Megnyit egy fájlt a számítógépéről a Google Chrome-ban.
Ctrl+kattintás egy linkre. Vagy kattintás egy linkre a középső egérgombbal (vagy a görgővel). Megnyitja a linket egy háttérben lévő új lapon.
Ctrl+Shift+kattintás egy linkre. Vagy a Shift lenyomása és kattintás egy linkre a középső egérgombbal (vagy a görgővel). Megnyitja a linket egy új lapon, és átvált az újonnan megnyitott lapra.
Shift+kattintás egy linkre. Új ablakban nyitja meg a linket.
Ctrl+Shift+T Újból megnyitja a legutóbb bezárt lapot. A Google Chrome a 10 legutóbb bezárt lapra emlékszik.
Link húzása egy lapra. Megnyitja a linket azon a lapon.
Link húzása egy üres területre a lapsoron. Új lapon nyitja meg a linket.
Lap kihúzása a lapsorról. Megnyitja a lapot egy új ablakban.
Lap kihúzása a lapsorról, át egy másik ablakba. Megnyitja a lapot a már meglévő ablakban.
Az Esc megnyomása egy lap húzása közben. Visszahelyezi a lapot az eredeti helyére.
Ctrl+1--Ctrl+8 Átvált a lapsor megadott számú pozíciójában lévő lapjára.
Ctrl+9 Átvált az utolsó lapra.
Ctrl+Tab vagy Ctrl+PgDown Átvált a következő lapra.
Ctrl+Shift+Tab vagy Ctrl+PgUp Átvált az előző lapra.
Alt+F4 Bezárja az aktuális ablakot.
Ctrl+W vagy Ctrl+F4 Bezárja az aktuális lapot vagy pop-upot.
Kattintás egy lapra a középső egérgombbal (vagy a görgővel). Bezárja az adott lapot.
Kattintás jobb egérgombbal a böngésző eszköztárában levő Vissza vagy Előre gombra, vagy kattintás rájuk a bal egérgombbal és a gomb nyomva tartása. Megjeleníti a lap böngészési előzményeit.
Backspace vagy az Alt és a balra nyíl együttes lenyomása. Visszalép az előző oldalra a lap böngészési előzményeiben.
Shift+Backspace vagy az Alt és a jobbra nyíl együttes lenyomása. A következő oldalra lép a lap böngészési előzményeiben.
A Ctrl lenyomása és az eszköztáron lévő Vissza, illetve Előre nyílra vagy az Ugrás gombra kattintás. Vagy kattintás valamelyik gombra a középső egérgombbal (vagy a görgővel). Megnyitja a gomb célhelyét egy új lapon a háttérben.
Duplakattintás a lapsor üres területére. Teljes méretűre, illetve kis méretűre állítja az ablakot.
Alt+Home Megnyitja a kezdőlapot az aktuális ablakban.

A Google Chrome funkcióinak billentyűkódjai

Alt+F vagy Alt+E Megnyitja a csavarkulcs menüt, amelyben személyre szabhatja és vezérelheti a Google Chrome beállításait.
Ctrl+Shift+B Be- vagy kikapcsolja a könyvjelzősávot.
Ctrl+H Megnyitja az Előzmények oldalt.
Ctrl+J Megnyitja a Letöltések oldalt.
Shift+Esc Megnyitja a Feladatkezelőt.
Shift+Alt+T A böngésző eszköztárának első eszközére állítja a fókuszt. A következő billentyűkódokkal tud mozogni az eszköztárban:
 • A Tab, Shift+Tab, Home, End, jobbra nyíl és balra nyílbillentyűk segítségével az eszköztár különböző elemei kerülnek fókuszba.
 • A szóköz vagy az Enter billentyű lenyomásával aktiválhatja az eszköztár gombjait, köztük az oldalműveleteket és böngészőműveleteket is.
 • A Shift+F10 lenyomásával megnyithatja az aktuálisan elérhető helyi menüt (a Vissza gombnál például a böngészési előzményeket).
 • Az Esc billentyű lenyomásával a fókuszt visszairányítja az eszköztárról az oldalra.
F6 vagy Shift+F6 A következő, billentyűzettel elérhető ablaktáblára vált. Az ablaktáblák többek közt a következők:
 • Kiemeli a címsávban az URL-t.
 • Könyvjelzősáv (ha látható)
 • Az internetes tartalom (beleértve minden információs sávot)
 • Letöltéssáv (ha látható)
Ctrl+Shift+J Megnyitja a Fejlesztőeszközöket.
Ctrl+Shift+Delete Megnyitja a Böngészési adatok törlése párbeszédpanelt.
F1 Megnyitja a Súgót egy új lapon (ez a kedvencünk).
Ctrl+Shift+M Váltás több felhasználó között.

Billentyűkódok a címsávban

A címsávban az alábbi billentyűkódokat lehet használni:

Keresett kifejezés beírása, majd az Enter megnyomása. Keresést végez az alapértelmezett keresővel.
Keresőmotor-kulcsszó beírása, a Szóköz billentyű megnyomása, a keresett kifejezés beírása, majd az Enter megnyomása. Végrehajt egy keresést a kulcsszóhoz társított keresőmotor használatával.
Keresőmotor URL-jének beírása, felszólításkor a Tab megnyomása, a keresett kifejezés beírása, majd az Enter megnyomása. Végrehajt egy keresést az URL-hez társított keresőmotor használatával.
Ctrl+Enter Hozzáadja a www. előtagot és a .com utótagot a címsávba beírt szöveghez, és megnyitja az eredményül kapott URL-t.
URL beírása, majd az Alt+Enter megnyomása. Új lapon nyitja meg az URL-t.
Ctrl+L vagy Alt+D Kijelöli az URL-t.
Ctrl+K vagy Ctrl+E Kérdőjelet illeszt be a címsávba. Ha beír egy keresett kifejezést a kérdőjel után, akkor a rendszer elvégez egy keresést az alapértelmezett keresővel.
A Ctrl és a balra nyíl együttes lenyomása. A címsávban lévő előző kulcskifejezésre mozgatja a kurzort
A Ctrl és a jobbra nyíl együttes lenyomása. A címsávban lévő következő kulcskifejezésre mozgatja a kurzort
Ctrl+Backspace Törli a kurzor előtti kulcskifejezést a címsávban
Bejegyzés kiválasztása a címsáv legördülő menüjéből a billentyűzeten lévő nyilak használatával, majd a Shift+Delete megnyomása. Ha lehetséges, akkor törli a bejegyzést a böngészési előzményekből.
Bejegyzésre kattintás a címsáv legördülő menüjében a középső egérgombbal (vagy a görgővel). Megnyitja a bejegyzést egy új lapon, a háttérben.
A <>Page Up vagy a <>Page Down megnyomása, amikor a címsáv legördülő menüje látható. Kiválasztja az első vagy az utolsó bejegyzést a legördülő menüből.

 

Weboldalakkal kapcsolatos billentyűkódok

Ctrl+P Kinyomtatja az aktuális oldalt.
Ctrl+S Menti az aktuális oldalt.
F5 vagy Ctrl+R Újra betölti az aktuális oldalt.
Esc Leállítja az aktuális oldal betöltését.
Ctrl+F Megnyitja a keresősávot.
Ctrl+G vagy F3 Megkeresi a keresősávba beírt kifejezés következő találatát.
Ctrl+Shift+G, Shift+F3 vagy Shift+Enter Megkeresi a keresősávba beírt kifejezés előző találatát.
Kattintás a középső egérgombbal (vagy a görgővel). Aktiválja az automatikus görgetést. Ahogy mozgatja az egeret, az oldal automatikusan elmozdul felfelé vagy lefelé a mozgatás irányának megfelelően.
Ctrl+F5 vagy Shift+F5 A gyorsítótárazott tartalmat figyelmen kívül hagyva tölti be újra az oldalt.
Alt+kattintás egy linkre. Letölti a link célját.
Ctrl+U Megnyitja az aktuális oldal forrását.
Link áthúzása a könyvjelzősávra Könyvjelzőként menti a linket.
Ctrl+D Könyvjelzőként menti az aktuális weboldalt.
Ctrl+Shift+D Minden megnyitott oldalt könyvjelzőként ment egy új mappában.
F11 Teljes képernyős módban nyitja meg az oldalt. Az F11 ismételt megnyomásával lehet kilépni a teljes képernyős módból.
Ctrl és +, vagy a Ctrl nyomva tartása és görgetés felfelé az egér görgőjével. Mindent kinagyít az oldalon.
Ctrl és -, vagy a Ctrl nyomva tartása és görgetés lefelé az egér görgőjével. Mindent lekicsinyít az oldalon.
Ctrl+0 Minden újra normális méretű lesz az oldalon.
Szóköz Lefelé görgeti a weboldalt.
Home Az oldal tetejére ugrik.
End Az oldal aljára ugrik.
A Shift megnyomása és görgetés az egér görgőjével. Vízszintesen görget az oldalon.

Szöveggel kapcsolatos billentyűkódok

Ctrl+C A kijelölt tartalmat a vágólapra másolja.
Ctrl+V vagy Shift+Insert Beilleszti a vágólap tartalmát.
Ctrl+Shift+V Beilleszti a vágólap tartalmát formázás nélkül.
Ctrl+X vagy Shift+Delete Törli és a vágólapra másolja a kijelölt tartalmat.

Készítetem egy egyszerű honlapsegédet. Nem nagyon találkoztam ilyennel, a magam egyszerű módján írtam le pár dolgot. Kimondottan az ingyenes weblapokkal kapcsolatban. Miután kicsit nagyra sikeredet már a témája miatt is, így pdf dokumentumban töltöttem fel. Ez még nem a végleges változat hiszen naponta változnak a programok.Pl.  Az alatt az idő alatt (kb. 3 hónap ) amíg ez a dokumentum elkészült az Analytics is megváltozott.

Az egyik ingyenes tárhelyszolgáltató üzleti tartalmúnak minősítette az egyik weblapom és blokkolta. A weblapjaimon általában csak grafikáim és néha írásaim vannak. Az írásaimban nincs sem üzleti sem politikai tartalom.
Általában elvont tartalmúak.
( Én arra gyanakszom a magyar viszonyokat ismerve hogy vagy túl sok piros volt a grafikáimban vagy túl sok narancssárga .Esetleg az lehetett a baj hogy a kettőt kevertem néhol.) Csak viccelődöm. Valószínűleg csak arra akartak rávenni hogy vegyem meg a fizetős szolgáltatásuk. Ép ilyenek miatt rakom fel több weblapra is a grafikáim és írásaim. Az ember feltöltögeti anyaggal a weblapját az ingyenesre. Majd amikor már úgy gondolják hogy eleget feltettél szépen zárolják és pénzt kérnek. Vagy ha úgy gondolod letörölheted az egészet. Egy másik ingyenes szolgáltatónál például egy év után hatalmas reklám jelent meg a weblapon amitől nézhetetlen lett. Majd kiírták hogy ennyi és ennyi a reklám levétel.
Az ingyenes weblapokat ezért nem szeretik, egyik napról a másikra eltűnhetnek . A Linktárakba se nagyon akarják őket bevenni.

Itt egy válogatás grafikámból, szóljon ha valaki lát bennük üzleti tartalmat.


Feedek
Megosztás

imre-x.blogger.hu Webutation
Legfrissebb hozzászólások
 • Imre-B: Leginkább GIMP a kedvencem. De használom a Photo Pos Pro programot és fraktál készítő programokat. @Syncler:
  (2014-01-20 11:30:02)
  Digital Art
 • Syncler: Milyen programmal dolgozol?

  Egyébként én is grafikuskodom.
  (2014-01-19 21:43:38)
  Digital Art
 • Imre-B: A cikk leginkább az én véleményem. Forrás anyagot konkrétan nem használtam. A weblapok, cikkek szövegének eredetét vagy forrás anyagát pedig a kijelölés majd jobb egérgomb keresés a Google keresővel opcióval lehet ellenőrizni( elég a cikk nevét kijelölni vagy egy kívánt részt belőle ). A hiperaktivitásról pedig itt lehet olvasni. http://www.tenyek-tevhitek.hu/hiperaktivitas-es-taplalkozas.htm. Remélem tudtam segíteni.Imre-B@petneknekka:
  (2014-01-01 16:32:59)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • petneknekka: Nagyon érdekes és elgondolkoztató cikk! Bocsánat, ha buta a kérdés, de te írtad, vagy valamilyen forrást használtál? Ha ez utóbbi, akkor megadnád nekem kérlek? A szénhidrátok és bizonyos adalékok hatásáról a gyerekkori hiperaktivitásra már hallottam, olvastam, de a téma még úgy érzem "szűz terület", ezért örülök, ha bármi hasonlót találok.
  (2014-01-01 14:35:14)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • Imre-B: Köszönöm@Syncler:
  (2013-12-30 21:35:27)
  Boldog újévet.
 • Syncler: Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok Neked!
  (2013-12-30 20:11:43)
  Boldog újévet.
 • Törökné Ty. Gy.: Nem valami megnyugtató kilátást "festettél" elénk - igaz, sok helyen már az email címet is le kell adni ma is!
  (2013-11-28 19:28:16)
  Az internetes profilunk és a mindennapi életünk a jövőben.
 • Imre-B: Élképesztőek a számok de az általam olvasott cikkben azt írja, hogy némelyik csillag körül 3 lakható bolygó is kering. Itt sem sokon múlt ,hogy a Mars nem lakható a Vénusz meg lakható bolygó volt valamikor, csak történt valami a légkörével. @Syncler:
  (2013-11-17 11:08:08)
  Lakható bolygók.
 • Syncler: Semmit sem tudunk. Vagyis MI, egyszerű emberek.
  Mint mindig, akik hozzáférnek bővebben ezekhez a dolgokhoz, azok nem beszélnek. Nem azért, mert nem beszélnének, hanem azért, mert nem tehetik. Nekem ez a véleményem, ami kicsit összeesküvés-elmélet szagú, viszont meggyőződésem, hogy ha ennyi lakható bolygó van, akkor nem vagyunk egyedül.
  (2013-11-16 19:12:18)
  Lakható bolygók.
 • escorts Paris: I simply want to mention I am newbie to blogging and actually enjoyed this web page. Almost certainly I?m likely to bookmark your blog post . You really come with remarkable well written articles. Appreciate it for sharing your web site.
  (2013-03-27 22:04:57)
  Egyensúly a víz felett.
Counter
AmazingCounters.com
Powered by Blogger.hu