Imre-B Blog

Szórakozás, humor, tudomány, társadalom, cikkek, elméletek, képek grafikák stb...Imre-B Digital Art és Filozófia

RSS

 

Vajon mi történik ha egy fraktál programot keresztezzük a fotóinkkal.
Íme az eredmény, és boldog újévet.

 

Miután nem csak mindenfélék írogatásával, filozofálással foglalkozom, így pár térhatású képemet is közreadom.

További képeim: Imre-B deviant art

Sokan eltöprengtek már azon, miért is nincsenek valódi robotjaink. Mert hát ugye a mostani robotokat csak nagy jó indulattal lehet annak nevezni. Ezek inkább automaták vagy távirányítású eszközök mintsem robotok. Holott Asimov 2000-re már gondolkodó robotokat vizionált. Ennek hardver és szoftver okai vannak. Még a múltszázadban kialakított hardverek és szoftverek a személyi számítógépekhez lettek kitalálva. Akkoriban a cél az volt, hogy nagy mennyiségű adatott tudjanak a számítógépek tárolni és feldolgozni, ami leginkább a meg növekedet adminisztrációhoz volt szükséges. A szoftver környezet programokra épül, míg a hardver környezet információ tárolására. A programok sajnos a hétköznapi ember számára bonyolultak, hiszen az emberi nyelvről a számítógép nyelvére le kell fordítani az információt. A probléma az, hogy emiatt bonyolultak a programok. És minél komplexebb feladatott adunk a számítógépnek annál bonyolultabb programok kellenek hozzá. Pl. ha egy olyan robotot akarnánk, ami legalább egy macska értelmi szintjével bír, ahhoz legalább száz évig kellene írnunk a programokat. Ez természetesen lehetetten. Sajnos már most is egy Marson levő szondától azt akarjuk, hogy mennyen előre, akkor sajnos egy programozónak kell hosszú kódsorokat írnia. Tehát a mostani hardver és szoftver környezet nem robotokhoz lett kitalálva és azok számára nem is alkalmas. Sajnos igény sincs komolyabb robotokra, a mostani társadalomban elég egy egyszerű automata, ami esetleg feltakarít, vagy szórakoztatja a gyereket. De egy bébiszitterel vagy takarítónővel lehet, hogy még mindig olcsóban jövünk ki.

Hungarian robot.

A jövőben, ha valóban valódi robotokat akarunk, amik már önálló döntésre is képesek, ahhoz valószínűleg egy újfajta hardver és szoftver rendszert kell kidolgozni. Valószínűleg ki kell iktatni pár felesleges dolgot, így például a bonyolult programokat. Már most léteznek egyszerű robotok, amik úgy néznek ki, mint a bogarak. De ezek csak kísérletek, egyszerű dolgokra képesek mennek, megállnak ha akadályt észlelnek, esetleg kikerülik, maximum kommunikálnak más egyszerű robotokkal, pl. megadják helyzetüket. Ezekben lényegében nincs wincseszter, operációs rendszer bonyolult programok stb.. Azonnal képesek reagálni, leginkább ezek tekinthetők robotoknak. Természetesen léteznek még, menni és beszélni is képes ember alakú robotok de ezek csak a szórakoztatást hivatottak szolgálni. Elkészítésük, programozásuk nincs arányban teljesítményükkel. Egyszóval túl drága és időigényes elkészítésük és lényegében gyakorlati hasznot nem tudnak produkálni. Ahhoz, hogy bonyolultabb feladatokat végrehajtsanak túl sok programot kelen írni. Ezek is csak egyszerű automaták a maguk módján. Tudnak járni, beszélni, esetleg felismernek dolgokat. Az elkészítésük és teljesítményük nincs arányban egymással. Még egy egyszerű emberszabású robot elkészítése is irdatlan mennyiségű pénzbe és energiába kerül, és a fentebb említett okok miatt nem lehet hozzájuk olyan programokat írni, amik komolyabb vagy bonyolultabb cselekvésre alkalmassá tennék. A velünk beszélgető, parancsunkra leső robotokra még várni kell. Reméljük a közeli jövőben kialakítják azt a szoftver és hardver környezetet ami már alkalmas lesz valódi robotok elkészítéséhez.

The robot 2

További képeim:http://imre-b.deviantart.com/

Pár sci-fi témályú képem.

További képeim:http://imre-b.deviantart.com/

Egy kis válogatás az általam készített képekből, grafikákból.

Teljes felbontásban letölthető megvásárolható képeim itt : Imre-B deviantArt

Az állatok királynője.

Ima II.

A model.

A rinpocse.

A pénz hálójában.

 

További képeim.:http://imre-b.deviantart.com/

Model: http://dove-stock.deviantart.com/

Pár térhatású 3D képem.

További képeim.

Imre-B deviantart http://imre-b.deviantart.com/

Imre-B Digital Art http://imre-x.blogspot.hu/


Aki megnézi weboldalam annak feltűnik, hogy elég sokféle stílusú képet készítek. Kézsíitek illusztrációkat a blogbejegyzéseimhez, weblapjaimhoz, kísérletezek különböző technikákkal képszerkesztési módszerekkel. Ezenkívül készítek kimondottan művészeti céllal vagy csak a látvány miatt képeket. Tehát három különböző kategóriájú képstílus található a weboldalamon. Az illusztrációk minőségét értékét pl. nem lehet összehasonlítani egy művészeti céllal készített képemmel. Amelyik képemnél csak kísérletezem vagy illusztrációnak készült ott a nyomtatási lehetőséget sem tetem lehetővé hiszen ezek nem eladásra készültek. Aki a látványosabb képeimből akar válogatni annak a galériámban 3D fraktál vagy 3D object mappámat ajánlom, aki az illusztrációk között szeretne nézelődni annak a mixed, fotómanipuláció, sci-fi, animals esetleg a sample mappámat ajánlom. A fraktál mappákban egyszerű fraktálok találhatók ezeket csak a látványért rakom fel.

http://imre-b.deviantart.com/


Egyéb elfoglaltságom miatt egy kis szünet következik.

Mercedes pause. További képeim az Imre-B deviant art oldalon.


Három Interaktív kép.

A közösségi oldalakhoz készítettem interaktív képeket. Az első megfejtők like vagy + 1-ket kaptak az oldalukon.  Itt természetesen ilyet nem tudok adni.

Keresd meg a képen a pillangót.

Melyik óra rossz ? (  valaki hetet is talált azt nem tudom, hogy mikor csak ketöt változatam meg )

Melyik nem macska ? Egyforma macskák is vannak a képen ha valaki akar még keresgetni.

Feedek
Megosztás

imre-x.blogger.hu Webutation
Legfrissebb hozzászólások
 • Imre-B: Leginkább GIMP a kedvencem. De használom a Photo Pos Pro programot és fraktál készítő programokat. @Syncler:
  (2014-01-20 11:30:02)
  Digital Art
 • Syncler: Milyen programmal dolgozol?

  Egyébként én is grafikuskodom.
  (2014-01-19 21:43:38)
  Digital Art
 • Imre-B: A cikk leginkább az én véleményem. Forrás anyagot konkrétan nem használtam. A weblapok, cikkek szövegének eredetét vagy forrás anyagát pedig a kijelölés majd jobb egérgomb keresés a Google keresővel opcióval lehet ellenőrizni( elég a cikk nevét kijelölni vagy egy kívánt részt belőle ). A hiperaktivitásról pedig itt lehet olvasni. http://www.tenyek-tevhitek.hu/hiperaktivitas-es-taplalkozas.htm. Remélem tudtam segíteni.Imre-B@petneknekka:
  (2014-01-01 16:32:59)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • petneknekka: Nagyon érdekes és elgondolkoztató cikk! Bocsánat, ha buta a kérdés, de te írtad, vagy valamilyen forrást használtál? Ha ez utóbbi, akkor megadnád nekem kérlek? A szénhidrátok és bizonyos adalékok hatásáról a gyerekkori hiperaktivitásra már hallottam, olvastam, de a téma még úgy érzem "szűz terület", ezért örülök, ha bármi hasonlót találok.
  (2014-01-01 14:35:14)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • Imre-B: Köszönöm@Syncler:
  (2013-12-30 21:35:27)
  Boldog újévet.
 • Syncler: Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok Neked!
  (2013-12-30 20:11:43)
  Boldog újévet.
 • Törökné Ty. Gy.: Nem valami megnyugtató kilátást "festettél" elénk - igaz, sok helyen már az email címet is le kell adni ma is!
  (2013-11-28 19:28:16)
  Az internetes profilunk és a mindennapi életünk a jövőben.
 • Imre-B: Élképesztőek a számok de az általam olvasott cikkben azt írja, hogy némelyik csillag körül 3 lakható bolygó is kering. Itt sem sokon múlt ,hogy a Mars nem lakható a Vénusz meg lakható bolygó volt valamikor, csak történt valami a légkörével. @Syncler:
  (2013-11-17 11:08:08)
  Lakható bolygók.
 • Syncler: Semmit sem tudunk. Vagyis MI, egyszerű emberek.
  Mint mindig, akik hozzáférnek bővebben ezekhez a dolgokhoz, azok nem beszélnek. Nem azért, mert nem beszélnének, hanem azért, mert nem tehetik. Nekem ez a véleményem, ami kicsit összeesküvés-elmélet szagú, viszont meggyőződésem, hogy ha ennyi lakható bolygó van, akkor nem vagyunk egyedül.
  (2013-11-16 19:12:18)
  Lakható bolygók.
 • escorts Paris: I simply want to mention I am newbie to blogging and actually enjoyed this web page. Almost certainly I?m likely to bookmark your blog post . You really come with remarkable well written articles. Appreciate it for sharing your web site.
  (2013-03-27 22:04:57)
  Egyensúly a víz felett.
Counter
AmazingCounters.com
Powered by Blogger.hu