Imre-B Blog

Szórakozás, humor, tudomány, társadalom, cikkek, elméletek, képek grafikák stb...Imre-B Digital Art és Filozófia

RSS

Éppen a munkahelyem kijárata felé igyekeztem péntek kora délután, mikor valaki odaszólt. Na mi van, mész játszani a tank játékkal. Ez így még nem lenne ciki, ha ép nem 49 éves lenék. De annyi vagyok, így hát kicsit ciki volt a dolog. Mint minden normális ember ilyen korban, a kocsma vagy az italbolt felé veszi az irányt. De hát ugye megjelentek a számítógépek meg az a fránya internet. Egészen hazáig azon gondolkodtam, hogy nem vagyok e egy kicsit lökőt, hogy ilyennel foglalkozom. De elhessegettem magamtól a gondolatot. Aki beszólt az sem volt éppen fiatal, el tudom képzelni, mit csinál szabadidejében. Hazaértem és természetesen nekiestem a játéknak. Ezekről az internetes játékokról tudni kell, hogy sohasem lehet befejezni őket. Egyszerűen úgy vannak megszerkesztve. Az első pár szint még könnyű. Aztán ahogy belemelegszik a páciens egyre nehezebb. A harmadánál már csak kin keservesen lehet előre jutni, a függök ilyenkor kezdik ész nélkül venni a kiegészítőket a VIP tagságot stb...A vége előtt úgy van kialakítva a játék, hogy az utolsó pár szintet, a rendelkezésre álló eszközökkel is, csak évek alatt teljesítheted. A játékokhoz SMS is lehet kiegészítőket venni, így a gyerekeknek még folyószámla se kell, csak annyi, hogy legyen pénz a telefonján. Aztán apránként pár száz, vagy pár ezer forintonként, szép kis summát invesztál bele. De ez felnőttekre is igaz. Ki tudja hány apuka játszik suttyómba. Jaj szívem most ne zavarj a számítógépen dolgozom! De nem csak fiatalok és középkorúak lehetnek függök. Ezt bizonyítandó, hogy mikor beléptem a játékba, egyből szembetalálkoztam apoka77-el. Elképzelem a jelentett. Apjuk miért nem eteted meg a disznókat? Anyjuk hát nem látod, hogy a netten rendelek ép moslékot. De már találkoztam BlackMaryvel is. Ami azt jelenti, hogy már nők is kóstolgatják a játékot, és ahogy elnéztem, nem is akár hogyan.

További képeim.

https://www.deviantart.com/imre-b

Szombat este van, ép lazulok. Előttem egy üveg ásványvíz, az ölemben a laptop, és a lakosság érdeklődési irányultságát vizsgálom az interneten található szórakoztató egységek iránt. Vagyis, hogy mit töltenek le.

Könyv 30, 58, 89, 4, 61, = 242

Film 1, 29,37, 35, 95 = 197

2, 30, 9, 9, 28,=78

Pornó 8, 8, 250, 12, 30, = 308

Játékok 9, 1, 3, 2, 20, = 35

2, 12, 5, 14, 4, = 37

Programok 1, 2, 75, 42, 16 =136

11, 48, 5, 16, 15 = 95

Zene 10, 63, 2, 2, 44,=121

Összesen: 1249

Csodálatos. 1249 letöltésből 308 pornó. A lakosság 24,6 % jobb szót nem találok, pervez. Hát igen a biokémia nagy úr, nem lehet kijátszani, legfeljebb azt hazudni, hogy mi nem vagyunk olyanok. Na nézzük tovább. Zene, játékok, film. Összesen 37,3 % A lakosság egyharmada csak élvhajhász. Programok, vagyis semleges 18.4 %. A maradék pedig fogjuk rá művelt. Könyv 19,3 % . Nem is olyan katasztrofális a helyzet. Ez egy „normális” összetételű társadalom.

Nézzük egy másik statisztikát.

Könyv 1839 db. Film 1237 +1123= 2360 db. Pornó 1699 db. Játékok 150+148=298 db. Programok 66+348= 424 db

Zene 484 db.

Összesen: 7104

Könyv 25,8 % Film 33,2 % Pornó 23,9 % Játékok 4,1% Programok 5,9 % Zene 6,8 %

A helyzet sokat nem változott. perverz 23,9 % élvhajhász 44,1% semleges 5,9 % művelt 25.8%.

Csak az arányok tolódtak el.

Na akkor ezt most lefinomítjuk, azt még sem lehet írni, hogy 24% perverz.

A lakkosság 24% pszichésen instabil. 30-40% a tőle elvárható módon él 25-30% példamutató fegyelmezett. A társadalom 1/3 alig művelt nem túl intelligens 1/3 átlagos 1/3 művelt és intelligens.

Megállítás: A társadalom a kornak megfelelő állapotban van.

Na ez már mennyivel szebben néz ki.

További képeim:http://imre-b.deviantart.com/

Ép egy mellékúton bicikliztem a munkahelyemre, mikor két gyalogos, természetesen nem a járdán, jött velem szembe. Családanyák trécselve ép a reggeli bevásárlásból, és természetesen nem látva és nem halva. Nagy ívben kikerültem őket. Alig tetem meg pár métert és egy kocsi próbált kiállni az egyik családi ház kertjéből. Szép lassan komótosan hátrált, de nem állt meg. Ezt is nagy ívben kikerültem. Ezen a szerencsétlen mellékúton ekkora forgalom- gondoltam magamban. Nem hosszú az út befele a munkahelyemre, csak úgy három és félkilométer. Biciklivel kb. 15 perc, hátszéllel csak 10. Ebből mellékúton úgy kb. a felét teszem meg. Azt megszoktam, hogy a főúton nagy a forgalom. De a mellékúton miért vannak ennyien! Megint egy gyalogos jött szembe, természetesen az úton és az én sávomban. A szakadt idősödő „úriember” láthatóan a közeli itatóból tartott hazafele. Hát nem mindenkinek sikerülhet az élet. Munkanélküliség, két gyerek, megcsúnyult asszonyka, házsártos anyós meg a víz, gáz, villanyszámla. Hát igen, ezek a legkeményebb embert is megtörik. Még mindig csak az utca felénél jártam mikor a keresztezésből, nekem balról, kocsi jött. Természetesen lassítottam és próbáltam a vezetőt nézni, mit csinál. Lassít vagy nem lassít, mert hát nekem lenne elsőbbségem, de a közlekedési viszonyokat idáig tapasztalva óvatos voltam. Lassított. Kicsit gyorsabban tekerve áthaladtam. Élőrre fele néztem de nem láttam senkit. Ki a fene jön még. Már kezdett kicsit idegesíteni a dolog. Idáig is ennyien voltak erre fele, és csak én nem vettem észre, vagy most egy peches napom van. Szép lassan beindult a vezérhangya a fejemben. Mennyien lakhatnak ebben a városban? Kicsit megerőltetem az agyam és beugrott. 21000 ember. Még az interneten olvastam mikor a városról tájékozódtam. Egy kocsi jött velem szembe. Hát ilyen nincs. Természetesen középen jött. Miért is húzódna le a saját sávjába mikor a gyengén aszfaltozott úton ott a legrosszabb menni. Néhol már hiányzik az aszfalt, gödrök vannak, lejt az út stb.. Fene a kocsiját de félti a futóművet. Beszeg én húzódjak le, mert én vagyok a kisebb, a gyengébb, a biciklis. Gondolja, hogy az én biciklimnek jót tesz az út széle. Lassít. Hát ez meg most mit művel.

Jár az agyam, vajon mit akarhat. Már látom. Nő és szőke. Nekem annyi. Már a kormányt is elkezdte felém tekerni. Néztem az árkot miközben már majdnem lépésben haladtam. Vagy belemegyek az árokba ami elég sekély vagy megállok. Ekkor elkezdte ellentétes irányba tekerni a kormányt és szépen beparkolt az egyik baloldali ház nagykapuja elé. Mi a francért nem képesek ilyenkor indexelni. Most már ideges voltam és szeretem volna valami megnyugtató magyarázatot adni a forgalomra. És elkezdtem számolni. Ismertem az utca hosszát, jobban mondva tudtam a házszámokat. 110 és 120 kötött volt. Tehát elég hosszú utca. Tudtam, hogy 21000 ember lakik a városban sőt azt is tudtam az internetről, hogy 7000 háztartás van, tehát 21000 osztva 7000-rel egyenlő három. 120 szorozva hárommal 360. Tehát 360 ember lakik egy utcában. Ekkor értem az út végére. Házszámokat nem nagyon láttam. Na mindegy. Nagyot nem tévedhetek. Kikanyarodtam, vagyis kikanyarodtam volna a főútra, ha nem lett volna akkora forgalom Egy kis várakozás után sikerült. A házszámra pillantva rájöttem, hogy szinte mindegyik utca majdnem ugyanolyan hosszú.

Hiszen a városnak ez a része nagyjából négyzet alakú. Tekertem tovább és közben számoltam. 360 ember nagyjából 1 szer hagyja el otthonát. Tehát 2 alkalommal megy rajta végig. A többség dolgozik tehát reggel meg este. A maradék a háziasszonyok a nyugdíjasok és gyerekek. Ők is max napi kétszer. Most napközben van. Tehát maradnak a nyugdíjasok meg a háziasszonyok. Kb. egyharmad 120. Na jó, sok a nyugdíjas Legyen 200. A mellék út az utam fele. Tehát 15 perc osztva kettővel legyen csak most 7 perc. Biciklizés közben kerekítettem. Mégse lenne jó, ha úgy mennék egy kamion alá, hogy valami hülyeséget számolgattam. A fő úton ugyanis volt forgalom rendesen, némelyik kamion csakúgy centizgetett. Volt amelyik kocsi vezetője mintha velem akarta volna leporolni a kocsija oldalát. Nem nagyon tehetek róla, valami barom a zebrákhoz járda szigetet rakatot. Biztos valami ökör uniós szabvány. Közben már befordultam egy másik főútra. Tehát hét perc alatt végig érek az utcán. 200 ember osztva 8 órával. Hát most felakadtak a szemeim. Ezt hogy számolom ki? Biciklizve a forgalmat figyelve sehogy. És mért nyolc óra? Hogy egy embernek mekkora baromságok járnak az agyában miközben a munkahelye felé biciklizik. De azért újra kezdtem a számolást. Egy ember max 5-10 percet tartózkodik az utcán. 200 szorozva, na legyen 5. Egyenlő ezer. Általában reggel 4-től este 10 közlekednek az emberek. 18 szorozva 60. Az életben ki nem számolom mennyi az esélye, hogy valakivel összetalálkozzak az utcán. Majd jön a megvilágosodás. Ugyan ott, ugyan akkor, egy másik emberrel max 1 percig vagyok egy időben. Á így sem jó. Végig biciklizem az egész utcán, nem csak egy adott ponton. Közben beérek a munkahelyemre.

Másnap biciklizés közben ugyanezen a baromságon járt az agyam. Megint vagy hét nyolc emberrel találkoztam, Gyalogossal, biciklissel, autóssal. 360 szorozva 5-tel. 360 ember lakik az utcában és vegyük úgy, hogy átlagosan öt percet tartózkodnak az utcán. Tehát napközben 1800 percig foglalt az utca. Az emberek reggel 4-töl este 10-ig közlekednek,18 szor 60 egyenlő 1080. tehát 1080 percből 1800-at vannak az után. Bakker még kevesen is vannak az utcán. Á mégse. Ezek szerint durván 1,5 ember tartózkodik egyszerre átlagosan az utcán egy időben. Még ha a maximumot vesszem se lehetne 3-nál több Felderültem, aha hát még is igazam van, túl sokan vannak az utcában. Én 7-8 embert számolok naponta, holott csak max 3 ember lehetne. Második nap már megnyugodva értem be a munkahelyemre. Nekem volt igazam, itt valami abnormális jelenséggel van dolgom. Valami természetfelettivel.

Harmadik nap már megint nyugtalanul bicikliztem végig az úton. Ha természetfeleleti dolog akkor vajon ki vagy kik csinálják. A földönkívüliek szórakoznak velem. Vagy a jó isten bűntett. Az átlagosnál is több emberrel találkoztam. Már a 10-dik nem ép a közlekedési szabályoknak megfelelőén közlekedő embert kerülgettem. Az utca végén már kezdet kialakulni bennem az üldözési mánia. Ráeszméltem, hogy be fogok csavarodni, ha tovább agyalok ezen a baromságon.

A negyedik nap újra ellenőriztem a számításaimat. De mindent helyesnek találtam. A minimum 7 ember aznap is megvolt. Miért szórakoznának ép velem a földönkívüliek. Talán valami kísérleti alany lettem. Tehetetlen dühöt éreztem. Akárki csinálja, szórakozón inkább mással.

Az ötödik nap, miközben a többi közlekedni vágyót kerülgettem, már folyamatosan vagy a földönkívülieket szidtam, vagy azon törtem a fejem miért is haragszik rám a mindenható. Na így csavarodik be a civilizált ember. Békésen éli a mindennapi életét, jár be dolgozni, mikor elkezdenek vele szórakozni a természetfeletti lények. De miért pont én? Egyből meg is van a válasz. Egy átlag ember nem agyal ilyen baromságokon, a gyerekeiket az iskolába vivő családanya a gyerekeivel van elfoglalva, az alkoholistáknak meg csak a cefrén jár az agyuk, a nyugerek meg folyamatosan a világot szidják. Csak én figyelek a világra. Tehát csak én vagyok alkalmas arra, hogy a természetfelettiek velem szórakozzanak.

Hétvégén úgy döntöttem leírom a velem történteket, majd megosztom a blogomban. Had okuljon belőle mindenki, akinek nincs meg a megfelelő mennyiségű problémája. Este 11 óra, a tévé szokás szerint bekapcsolva, érdektelen műsorok stb.. Az ágyamban ülök, ölemben a laptopom. Gépelem a sorokat mikor is a szeme sarkából mozgást veszek észre. Felpillantok. Nem akarok híni a szememnek. A szekrénysorom legfelső ajtaja lassan kezd kinyílni. A tévével megvilágított félhomályos szobában elkezdenek guvadni a szemeim. Ez meg mi? A szekrény ajtó egyre csak nyílik, majd egy sötét valami a földre esik a szekrényből. Oda megyek, értetlenül bámulom a tréningruhát a földön. Majd felnézek. A szekrényben szokás szerint az ajtóig begyűrve mindenféle ruha. Tréning felső, tréning alsó, pulóver, stb.. Most vagy túl sok mindent gyűrtem be a szekrénybe, vagy... Nem akarom végig gondolni. De mégis. Már itthon is szórakoznak velem.

A kép címe: supernatural/ természetfeltti

További képeim:http://imre-b.deviantart.com

Üllők a laptop előtt és káromkodom. Miért lehet csak WiFi-vel összekapcsolt táblagéppel internetezni. Mi az a hotspot? Mért nem elég ha csak az usb kábellel összekötöm? Az informatikusok globális összeesküvéséről van szó, vagy csak nincs aki ezt az egészet valahogy irányítaná. Az ember azt gondolná, hogy fogja a számítógépet meg a táblagépet és egy kábellel összeköti és már a táblagéppel is tudja a vezetékes internetet használni. Hát nem, nincs olyan program ami ezt lehetővé teszi, vagy legalábbis én nem találtam. A táblagépen miért nincs hálózati csatlakozó? Itt nincs WiFi.

Ez vidék. Ez nem a belváros. Csak a váróasiaknak gyártanak táblagépet? Igen mert minden informatikus városban lakik. Mégis csak az informatikusok összeesküvése van a dolog mögött. Intelligensek vagyunk és mégis mekkora baromságokat csinálunk. Még az egyszerű dolgokat is, hogy meg tudjuk bonyolítani. Közben egyszere próbálok internetezni, táblagépet laptoppal pároztatni, tévézni és vacsorázni. Abbahagyom a vacsorát miközben fél szemmel a tévét nézem a másikkal a programot ami nem hajlandó felismerni a táblagépet. A laptop programja szerint minden rendben. A táblagéppel mégsem lehet internetezni.

Úgy döntöttem rugalmas leszek, és elkezdtem imádkozni. Hátha megjavul.

Újra indítom a programot és......

Nem.

Na akkor legyünk még rugalmasabbak.

Elkezdtem simogatni a számítógépet.

Újra indítottam a programot és........

Nem.

Lehetek ennél rugalmasabb?

Igen.

Elkezdtem varázsigéket mormolni.

Újra indítottam a programot és ….

Nem.

Közben eszembe jutott az a nem rég vett fényképezőgép aminek a használati utasításában csak az volt leírva, hogy lehet WiFi-vel a képeket az internetre feltölteni. Az, hogy melyik gomb mire való a fényképezőgépen, nem volt benne. Háromszor is átlapoztam de nem volt egy szó sem leírva, sem arról hogy lehet usb kábellel összekötni egy számítógéppel sem az hogy, hogy működik a fényképezőgép. A hetvenes évek fantasztikus író jutottak az eszembe. Mindenféle abszurd világot próbáltak vizionálni. Hát ha így folytatjuk még meg valósul. Vagy már meg is valósult.

Miután már vagy az ötödik programot próbáltam ki amit az interneten találtam és mind azt állította magáról, hogy ő a legjobb, a gép elkezdet rendetlenkedni, akadozott stb... Természetesen mind ingyenes azaz free program volt. Az ingyenes programokról tudni kell, hogy megpróbálnak rávenni minket, hogy vagy vegyük meg a fizetős váltóztatott vagy töltsünk le még valami más programot is, vagy engedjük, hogy átállítsák a böngészünk keresőjét, ami természetesen nekünk nagyon jó lesz. A legrosszabb esetben az engedélyünk nélkül akarnak telepíteni programokat. Tehát mindenképpen valami hasznot akarnak húzni belőlünk. Az ember általában próbálja a gyártó oldaláról letölteni a programot de ott sincs garancia arra, hogy nem fertőzött a program, sajnos találkoztam már ilyennel. A letöltő központokat már meg se említsem. Minimum vagy két három oldalon kel átlapoznunk magunkat ,hogy telepítsünk, és nem biztos, hogy az kezd letöltődni amit szeretünk volna.

Tehát sok volt az ingyenes program a gépnek. Természetesen már a letöltéskor nem győzte karanténba rakni a víruskereső a nem kívánt potyatusokat. De a vírus keresőknél is lehetnek problémák vagy nem talál semmit, vagy röhej de jártam úgy, hogy majd mindent vírusnak vagy nem kívánt elemnek tekintett és karanténba rakott, még saját magát is.

Letöröltem az ingyenes programokat majd kikapcsoltam a számítógépet. Odamentem a könyvespolchoz és levetem egy könyvet. Közben eszembe jutottak azok a hírek amikben embereket próbálnak internet függőséggel kezelni. Nem csodálom, hogy belegabalyodnak, mit, hogy, mivel, hogyan, kivel, és mire észreveszik már csak ott ülnek a gép ellőtt egész nap.

The net.

További képeim:http://imre-b.deviantart.com

Játszunk el a gondolattal, hogy a földet megszállják az idegenek, de nem egy faj hanem több, mondjuk négy. Mert hát az nincs köbevése, hogy csak egy idegen faj szállhatja meg a földet. Ez csak Hollywood-ban sikk. A valóság valószínűleg az lesz mint Amerika felfedezésekor, ha egy megindul megy az összes többi utána.  Először a spanyolok, portugálok, majd az angolok, franciák. Tehát megjelenik egy idegen faj majd utána a többi, mondjuk összesen négy.  Ha a saját történelmünket vesszük alapul egyből elkezdenek marakodni a koncon, természetesen a mi bevonásunkkal. Amerikaiak az egyik idegen faj mellet, Európaiak a másik idegen faj mellet, az Ázsiaiak a harmadik míg az Afrikaiak és csapjuk hozzájuk az arabokat a negyedik faj mellet kezdenek háborúzni. Természetesen mindezt a földön. És mint az Amerika esetében is megtörtént mi leszünk csak a vesztesek. Valószínűleg nem lesz nehéz összeugrasztani a nemzeteket. A nemzetek gondolkodására jellemző, hogy háború esetén egyből megpróbálnak az általuk erősebnek vélt mellé állni egy kis haszon vagy terület reményében. Nem mondom, hogy nem kapunk fejlett technikát az idegenektől de azt önmagunk vagyis a föld megvédésére nem fogjuk tudni felhasználni. Ügyelni fognak arra az idegek, hogy csak olyasmit adjanak át amivel csak önmagunknak tudunk jobban ártani.. Aki olvasta Karl May írásait az tudja, a tűzesvíz a puska amit az Európaiaktól kaptak az indiánok mit tett velük. A tűzesvíz szétzilálta társadalmukat a puskával meg csak egymást tudták hatékonyban íratni. Karl May írásaiból az is jól látszik ,hogy egyes törzsek, hogy csatlakoztak az angolokhoz míg más törzsek a franciákhoz. Tehát a föld inváziójakor nem lesz hősies küzdelem a föld megvédésért hanem mindenki a saját kis hasznát lesi majd. Természetesen az idegnek majd fondorlattal és csellel is rávesznek minket erre ha esetleg nem menne máskép a dolog. A végén a föld egyik kontinensén egy galaktikus királyi helytartó uralkodna, míg a másik kontinensen egy másik galaktikus királyi helytartó uralkodna, négy vagy több gyarmatra osztva fel a földet. Tehát ha több idegen faj is megjelenik a közeljövőben itt, és mind azt mondja, hogy békével jöttünk, ne higgyünk nekik, a saját múltunk és a realitás legalábbis ezt diktálja.

A  hajléktalanokról általánosan úgy vélekednek, hogy egy kellemetlen probléma. Sőt egyesek szerint az is sok amit az államtó és a segélyszervezetektől kapnak.  A hajléktalanokról viszont nem valami ködös homályos okból kell gondoskodni, hanem azért mert ez a társadalom érdeke. Például egy köztük kitörő járvány érint mindenkit társadalmi helyzetétől függetlenül. Emlékezünk az Ázsiából érkező madárinfluenza mekkora pánikot okozott Európában. Tehát nem véletlenül kell nekik ételt osztani, hajléktalan szállókat biztosítani ahol időnként tisztálkodni tudnak és orvosi ellátáshoz jutnak. A szegény.webnode.hu weboldalamon a segélyszerveztek listája és egyéb információ is meg található.

Rászorulók várakoznak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat közös ételosztásán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat központja mellett Budapesten, az I. kerületi Bem rakparton 2014. január 17-én. Két nap alatt 2000 adag ételtelt osztanak ki. Egységes koncepciót készít a főváros a közterületi ételosztások engedélyezéséről. Ennek elkészültéig viszont az egyedi, közterületen történő ételosztási kérelmeket egyelőre nem bírálják el.
MTI Fotó: Kallos Bea

Előre közlöm, hogy nem vagyok blogellenes hiszen én is blogger vagyok, csak mint érdekséget adom közre eme művet.  Kérem senki ne vegye túl komolyan és legfőképp ha blogíró, magára. Az itt leírtak nem csak a blogokra de a közösségi oldalakra is jellemzőek.

A bloggerek világa elég sokféle a figyelemhiányostól az unatkozó háziasszonyig mindenféle megtalálható az Interneten. Lássuk ki miért ír blogot.

A figyelemhiányos elképesztő hülyeségeket képes közreadni blogjában arra várva, hogy minél többen olvassák, ezáltal találva értelmet életének. Általában az ilyenek nincsenek barátai és egyszem gyerek   Az okoskodó éppen meg elméleteivel kápráztatja el a világot és arról próbál minket meggyőzni, hogy valami új felfedezés tanúi lehetünk, és ezt természetesen neki köszönhetjük. Az üldözési mániában szenvedő ufós szentül hiszi, hogy itt vannak az idegenek és erről ő neki most tájékozatni kell a világot, mert amúgy mi ezt nem vennénk észre. Az unatkozó háziasszonyok, vagy sütni főzni, vagy éppen varrni tanítanak, arra gondolván, hogy a többi háziasszonyt az anyukája nem tanította meg, sem sütni főzni, sem varrni. Mentségükre legyen mondva, azért lehet újat tanulni tőlük.  A fel nem fedezett író, blogjában közli novelláit, verseit és reménykedik, hogy felfedezik tehetségét. Ami nem valószínű amíg el nem küldi valamelyik kiadónak alkotásait. Az unatkozó milliomosok és csemetéik is blogban közlik a világgal, hogy nekik milyen jól megy. Beszámolnak utazásaikról, kirándulásaikról vagy éppen arról, hogy hol voltak vásárolni, milyen új luxuskocsit vagy házat vetek.. Ezzel is megpróbálva megalázni a többi embert. Az isteni hitet és egyetemes boldogságot hirdető a blogján keresztül akarja megváltani a világot, ami nem sikerül soha, hiszen még magának az önkéntes megváltónak is valószínűleg vannak bűnei. A politikai bloggernek meg mindegy, hogy kit, csak valaki ellen uszíthasson. Ő csak elégedetlen életével, és ezért valaki hibás gondolkodás képviselője. A magamutogató beszámol magánéletéről természetesen álnéven. A szaftosabb magánéleti részeket sem kihagyva, ami egyfajta izgalommal tölti el mind az olvasót mind az írót. A szép verseket idézeteket képeket tartalmazó blog írója hamar meg unja művét és újabba kezd. Ő csak adni akar a világnak, maga sem tudja miért. A fiatal aki szüleivel nem tudja megbeszélni problémáit is blogot ír, remélve hogy ez segít neki. Az önkéntes humoristák akik úgy gondolják blogjukkal elfeledtetik az emberek mindennapos problémáit. Ők csak egy kis népszerűséget akarnak. Nekik egy vicc ez a világ és folyamatosan jókedvük van ki tudja miért.. Vannak még a sport, hobbi, mozi, blogok írói akik úgy gondolják, hogy ami a tévében az Interneten van az még kevés az emberiségnek és még az ő blogjuk hiányzik ebből a világból. Ők az észnélküli rajongói a sportnak a barkácsolásnak és a filmeknek.

És mindeközben mindegyikük lesi a blogstatisztikát, várják a látogatókat, a napi öt  először még öröm majd kevés. Majd egyre több látogató jön, ha jön. De ha napi száz jön az is kevés, egy idő után. Vannak akik mindent bevetnek, linktárakba felteszik blogjuk linkjét, közösségi oldalakon osszák meg bejegyzéseiket akár egy nap többször is, látogató csere oldalakon güriznek stb…egészen addig amíg bele nem unnak.

Természetesen nem teljes a lista, hiszen még számtalan ok miatt írnak blogot az emberek.

A nyugati és amerikai blogoktól eltérően a keleti blogok között pl. nem nagyon van, vagy nincs is tényfeltáró blog. Ezenkívül minden másban megegyeznek a világ blogjai.

Nemsokára az internetes profilunk fogja meghatározni, hogy hol dolgozhatunk hol vásárolhatunk, melyik szolgáltatóval állhatunk kapcsolatba vagy hogy hol lakhatunk. Már most is jelentősen befolyásolja internetes profilunk a munkahely megszerzését, hiszen már minden valamit is magára adó cég nem csak az önéletrajzunkat kéri be, de ellenőrzi internetes profilunkat is. Az internetes profil alatt nem csak a közösségi oldalakra kell gondolni, hanem a teljes internetes tevékenységünkre. Blogokhoz való hozzászólásainkra, hirdetéseinkre, különböző regisztrációinkra játék vagy társ kereső oldalakra tehát minden internetes megnyilvánulásunkra. Így megállapíthatják politikai beállítottságunkat is, pl. x vagy y politikai csoport tagjai vagy szimpatizánsai vagyunk.  Bár arcfelismerő rendszereket még csak az országok állami szervei használnak, de nemsokára a kereskedelmi cégek biztonsági rendszereinél is elterjednek. A bevásárló központok biztonsági rendszere jelezni fogja a nem kívánt profilú személyek megjelenését, vagy ép azt ha az Interneten nincs az adott személyről profil. Ha valakiről semmilyen adat nem található az Interneten ( ami nem valószínű hiszen ha ő maga nem is internetezik ismerősei biztos megemlítik közösségi oldalaikon ), az már gyanakvásra adhat okot. Lényegében már szinte mindenkiről van valamilyen fotó fen a hálózaton. A szolgáltatok is ellenőrizhetnek majd minket egy szerződés megkötése előtt. Pl. ha az Interneten túl sok a kopasz, tetovált, kisportolt testalkatú ismerősünk nem biztos, hogy egy biztosító életbiztosítást köt velünk. Az Interneten már most lehetőség van lakás vásárlásnál, egy adott település internetes profilját megtekinteni. Már majdnem minden településnek van weboldala, szolnak róla hírek stb.. Elég az adott település nevét begépelni egy keresőbe és máris megtudhatjuk kik laknak ott, milyen a közbiztonság, x vagy y párthoz tartózik e a polgármester, vagy milyen az időjárás. Ma már nem csak a médiák TV, rádió, újságok tartoznak különböző politikai csoportokhoz, hanem szolgáltatok, boltok, üzletláncok, vállalatok, cégek is tulajdonosaik révén. Bár most még elképzelhetetlen de előfordulhat a jövőben, hogy internetes profilunk miatt nem vásárolhatunk bizonyos üzletekben vagy nem vehetünk igénybe bizonyos szolgáltatásokat.

Ajánlott lesz semleges internetes profilt kialakítani, politikai és agresszív kirohanásoktól mentes közösségi megnyilvánulásokkal, szolgáltatokról, cégekről, hivatalokról való átgondolt vélemény nyilvánításokkal. A közeljövőben az internet egyre jobban fogja befolyásolni mindennapi életünket. Az információk korába léptünk.

Ma már akár házi kedvencünknek is lehet weblapja, közösségi oldala, vagy internetes profilja.

Feedek
Megosztás

imre-x.blogger.hu Webutation
Legfrissebb hozzászólások
 • Imre-B: Leginkább GIMP a kedvencem. De használom a Photo Pos Pro programot és fraktál készítő programokat. @Syncler:
  (2014-01-20 11:30:02)
  Digital Art
 • Syncler: Milyen programmal dolgozol?

  Egyébként én is grafikuskodom.
  (2014-01-19 21:43:38)
  Digital Art
 • Imre-B: A cikk leginkább az én véleményem. Forrás anyagot konkrétan nem használtam. A weblapok, cikkek szövegének eredetét vagy forrás anyagát pedig a kijelölés majd jobb egérgomb keresés a Google keresővel opcióval lehet ellenőrizni( elég a cikk nevét kijelölni vagy egy kívánt részt belőle ). A hiperaktivitásról pedig itt lehet olvasni. http://www.tenyek-tevhitek.hu/hiperaktivitas-es-taplalkozas.htm. Remélem tudtam segíteni.Imre-B@petneknekka:
  (2014-01-01 16:32:59)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • petneknekka: Nagyon érdekes és elgondolkoztató cikk! Bocsánat, ha buta a kérdés, de te írtad, vagy valamilyen forrást használtál? Ha ez utóbbi, akkor megadnád nekem kérlek? A szénhidrátok és bizonyos adalékok hatásáról a gyerekkori hiperaktivitásra már hallottam, olvastam, de a téma még úgy érzem "szűz terület", ezért örülök, ha bármi hasonlót találok.
  (2014-01-01 14:35:14)
  Az élelmiszerek hatása gondolkodásunkra, viselkedésünkre, közérzetünkre, társadalmunkra.
 • Imre-B: Köszönöm@Syncler:
  (2013-12-30 21:35:27)
  Boldog újévet.
 • Syncler: Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok Neked!
  (2013-12-30 20:11:43)
  Boldog újévet.
 • Törökné Ty. Gy.: Nem valami megnyugtató kilátást "festettél" elénk - igaz, sok helyen már az email címet is le kell adni ma is!
  (2013-11-28 19:28:16)
  Az internetes profilunk és a mindennapi életünk a jövőben.
 • Imre-B: Élképesztőek a számok de az általam olvasott cikkben azt írja, hogy némelyik csillag körül 3 lakható bolygó is kering. Itt sem sokon múlt ,hogy a Mars nem lakható a Vénusz meg lakható bolygó volt valamikor, csak történt valami a légkörével. @Syncler:
  (2013-11-17 11:08:08)
  Lakható bolygók.
 • Syncler: Semmit sem tudunk. Vagyis MI, egyszerű emberek.
  Mint mindig, akik hozzáférnek bővebben ezekhez a dolgokhoz, azok nem beszélnek. Nem azért, mert nem beszélnének, hanem azért, mert nem tehetik. Nekem ez a véleményem, ami kicsit összeesküvés-elmélet szagú, viszont meggyőződésem, hogy ha ennyi lakható bolygó van, akkor nem vagyunk egyedül.
  (2013-11-16 19:12:18)
  Lakható bolygók.
 • escorts Paris: I simply want to mention I am newbie to blogging and actually enjoyed this web page. Almost certainly I?m likely to bookmark your blog post . You really come with remarkable well written articles. Appreciate it for sharing your web site.
  (2013-03-27 22:04:57)
  Egyensúly a víz felett.
Counter
AmazingCounters.com
Powered by Blogger.hu